Munten - OudGoud.nl

Munten

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
29 mei 2024
Laatst bijgewerkt om: 14:20
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
MuntKeurmerkPrijs €
Gouden tientje0.9€ 402,25
Gouden Vijfje0.9€ 201,12
Maple Leaf $500.99€ 2.068,22
$ 100 Canada0.99€ 1.127,88
Kruger Rand0.91€ 2.068,67
Dukaat0.98€ 228,87
Dubbele Dukaat0.98€ 457,73
Gouden Gulden0.99€ 877,83
Gouden Rijder (Sovereign)0.9€ 477,67
20 Mark Duitsland0.9€ 476,47
Oostenrijk Philharmoniker0.99€ 2.068,22
Australië Nugget0.99€ 2.068,22
100 Corona Oostenrijk0.9€ 2.027,39
$ 50 USA0.91€ 2.075,21
$ 20 USA0.9€ 2.001,05
50 Pesos Mexico0.9€ 2.493,68
20 Frank0.9€ 386,08

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Gouden munten
Hoogste prijs voor uw zilveren en gouden munten

Munten verkopen bij OudGoud.nl

Bij OudGoud.nl accepteren wij vele verschillende munten, zoals het gouden tientje en vijfje, maar ook de populaire beleggingsmunten zoals de gouden en zilveren Maple Leaf en gouden Krugerrand. Dit is maar een kleine greep. Wanneer u andere gouden of zilveren munten heeft kunt u altijd contact op nemen of langskomen. De prijzen voor beleggingsmunten zijn namelijk hoger, dan de actuele goudprijs.

Verkoop van uw munten bij Oudgoud.nl
Bij OudGoud.nl kunt u terecht om uw gouden en zilveren munten te verkopen. Wij bieden u de hoogste en eerlijkste prijs. Meteen uitbetaald in cash of per bank. U bent altijd van harte welkom in onze winkel. De prijs die Oudgoud.nl per gram geeft, kunt u vinden in de tabel. Bij vragen kunt u contact opnemen of een afspraak maken in onze winkel! 

Hoe bepaal je de echtheid van gouden en zilveren munten?

Gouden en zilveren munten verkopen

Welke munten kunt u verkopen?

Goud munten

 1. Gouden tientje
 2. Gouden vijfje
 3. Gouden dukaat
 4. Gouden dubbele dukaat
 5. Gouden Krugerrand
 6. Gouden Maple leaf
 7. Gouden Phillharmoniker
 8. Gouden Kangaroo
 9. Gouden 100 dollar Canada
 10. Gouden Soveriegn
 11. Gouden 50 Pesos Mexico
 12. Gouden 20 dollar Eagle
 13. Gouden 50 dollar Eagle

Zilver munten

 1. (Grote) Rijksdaalder tot 1967
 2. (Groot) Zilveren tientje tot 1997
 3. Zilveren 50 Gulden
 4. Zilveren Guldens tot 1967
 5. Zilveren 50 Gulden
 6. Zilveren Krugerrand
 7. Zilveren Maple leaf
 8. Zilveren Philharmoniker
 9. Zilveren Eagle
 10. Zilveren Koala
 11. Zilveren Libertad

Bovenstaande munten kunt u bij ons inleveren. Mocht u andere munten hebben om te verkopen, dan kunt u zeker contact met ons opnemen of een bezoekje brengen aan onze winkel. Wij kunnen uw munt dan bekijken en taxeren.

Hoe ziet ons taxatieproces eruit?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld. 

Aarzel vooral niet om vragen te stellen, deze beantwoorden wij, bij oudgoud.nl graag. Ook bent u meer dan welkom een bezoek te brengen aan onze winkel in Monnickendam.

Waarom munten inleveren bij Oud Goud?

Vanaf 1972 is het mogelijk om uw oude goud en zilver in te leveren bij Sako Juwelier en sinds 2015 via OudGoud.nl. Al bijna 50 jaar streven wij naar kwaliteit, wij willen u de best mogelijke service bieden. 

Mocht u niet weten wat voor oude zilveren munten of gouden beleggingsmunt  u in handen heeft, dan is dat geen probleem. Onze deskundigen taxeren uw gouden en zilveren munten gratis, vervolgens loopt u naar buiten met de hoogste prijs voor uw gouden en zilveren munten.

Veel gestelde vragen

Hoe komen uw munten bij ons?

U kunt uw munten op verschillende manieren bij onze deskundigen inleveren en verkopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om langs te komen in onze winkel gelegen in het hart van Monnickendam, maar u kunt uw munten ook per aangetekende post naar Oudgoud.nl sturen.

Welke munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de populairste gouden en zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar. Net als onder de zilveren munten wordt ook onder de gouden munten de Maple Leaf als de populairste munt gezien. De vraag naar deze munt is dan ook groot. De Maple Leaf is er in de volgende grootheden: één twintigste troy ounce, één tiende troy ounce, een kwart troy ounce, een halve troy ounce en de hele troy ounce.

Oudgoud.nl helpt u graag bij de verkoop van uw gouden munten. Schroom niet om vragen te stellen, deze beantwoorden wij graag. U bent te allen tijde van harte welkom in onze winkel.

Welke gouden munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende gouden munten.

Hoe bepaal je de echtheid van gouden en zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud of zilver, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Wat is fijn goud?

Fijn goud is in principe hetzelfde als puur goud. Dit goud heeft een puurheid van 99,99%. In Nederland spreken wij dan van 24 karaat goud. Het is goud in de meest pure vorm. Fijn goud komt het meeste voor in gouden munten en goudstaven. In principe worden sieraden nooit van fijn goud gemaakt. Dit komt doordat goud in de pure vorm erg zacht is en dus snel kapot gaan.

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Het is niet noodzakelijk om een afspraak te maken, u mag ten alle tijde langs komen bij ons in de winkel in Monnickendam. Om wachtmomenten te voorkomen is het wel handig om een afspraak te maken voor u langskomt. U kunt via deze pagina in contact komen met ons om een afspraak te maken.

Moet ik een identiteitsbewijs meenemen?

Wanneer u overgaat tot verkoop van uw gouden of zilveren sieraden/munten/baren, bent u verplicht om een identiteitsbewijs mee te nemen. Dit mag een paspoort, rijbewijs op identiteitsbewijs zijn.