Gouden dukaat verkopen | Hoogste prijs | Oudgoud.nl

Gouden dukaat verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
14 juli 2024
Laatst bijgewerkt om: 22:00
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
MuntKeurmerkPrijs €
Gouden tientje0.9€ 412,23
Gouden Vijfje0.9€ 206,12
Maple Leaf $500.99€ 2.119,56
$ 100 Canada0.99€ 1.155,88
Kruger Rand0.91€ 2.120,02
Dukaat0.98€ 234,55
Dubbele Dukaat0.98€ 469,10
Gouden Gulden0.99€ 899,62
Gouden Rijder (Sovereign)0.9€ 489,53
20 Mark Duitsland0.9€ 488,30
Oostenrijk Philharmoniker0.99€ 2.119,56
Australië Nugget0.99€ 2.119,56
100 Corona Oostenrijk0.9€ 2.077,72
$ 50 USA0.91€ 2.126,73
$ 20 USA0.9€ 2.050,73
50 Pesos Mexico0.9€ 2.555,59
20 Frank0.9€ 395,67

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Mondiale goudreserves
Altijd de hoogste prijs voor

Gouden dukaat verkopen aan Oudgoud.nl

De gouden dukaat is een historisch rijke munt die niet alleen een stukje geschiedenis met zich meebrengt, maar ook een waardevolle investering. Is het voor u tijd om uw investering om te zetten in geld? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kopen uw gouden dukaat voor de hoogste prijs.

 • De eerlijkste prijzen voor uw gouden dukaat;
 • Geen verborgen kosten;
 • Een betrouwbare en transparante service.
Gouden munten

Wat is een gouden dukaat?

De gouden dukaat is een Nederlandse munt die oorspronkelijk werd geslagen in de 17de eeuw als handelsmunt. Deze munten zijn gemaakt van 23-karaat goud en wegen 3,494 gram. De gouden dukaat was en is nog steeds erg geliefd bij verzamelaars vanwege zijn historische waarde en goudgehalte.

Gouden munten

Waarom uw gouden dukaat verkopen aan Oudgoud.nl?

Bij Oudgoud.nl profiteert u van:

 • De eerlijkste prijzen voor uw gouden dukaat;
 • Geen verborgen kosten;
 • Directe uitbetaling bij verkoop;
 • Deskundig advies en gratis taxatie;
 • Een betrouwbare en transparante service.

Een gouden dukaat verkopen: zo werkt het

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling
Oudgoud

Welke gouden dukaten kan ik verkopen?

De gouden dukaat is een munt met een lange en rijke geschiedenis, en door de jaren heen zijn er verschillende varianten geslagen, zowel in Nederland als in andere landen. U kunt alle verschillende oplages van de gouden dukaat bij ons verkopen. Onder andere:

 • Nederlandse gouden dukaat: Traditioneel geslagen sinds 1586, deze munt heeft weinig veranderingen ondergaan in ontwerp sinds die tijd. De voorzijde toont meestal een staande ridder en de achterzijde bevat een versierd wapenschild.
 • Dubbele gouden dukaat: Ook een langlopende munt uit Nederland. Deze is groter en zwaarder dan de standaard gouden dukaat, maar bevat hetzelfde basisontwerp van de ridder en het wapenschild.
 • Oostenrijkse gouden dukaat: Oostenrijk heeft ook lange tijd gouden dukaten geslagen, waarvan de meest bekende de 1-dukaat en 4-dukaat munten zijn met het portret van Keizer Franz Joseph I op de voorzijde.
 • Venetiaanse gouden dukaat (Zecchino): Deze munten werden voor het eerst geslagen in de late Middeleeuwen in Venetië en waren bekend om hun hoge zuiverheid en consistente goudgehalte. Ze toonden het beeld van Christus de Verlosser en de Doge van Venetië.
 • Hongaarse gouden dukaat: Vergelijkbaar met de Oostenrijkse dukaten, vaak met het portret van de Hongaarse heersers of het Hongaarse wapen.
 • Duitse gouden dukaat: Geslagen in verschillende Duitse staten, vaak met de beeltenis van de respectievelijke vorsten of symbolen van de staat.
Gouden munten

Gouden dukaat waarde

Elke munt heeft zijn eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke gouden dukaat we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat.

Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw munt(en) vast.

Oudgoud

Waar kan ik mijn gouden dukaat verkopen?

U kunt uw gouden dukaat verkopen in onze winkels in Amsterdam, Monnickendam en Katwijk aan Zee. We vragen u om van tevoren een afspraak te maken, zodat we voldoend tijd voor u kunnen nemen en we uw en onze veiligheid kunnen waarborgen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs een van onze winkels te komen, kunt u er ook voor kiezen om de gouden dukaten per post op te sturen. Neem daarvoor van tevoren contact met ons op. Lees hier hoe de goudinkoop per post werkt.

Veelgestelde vragen over gouden dukaten verkopen

Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van gouden munten?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.

Is het veilig om mijn gouden munten op te sturen?

U kunt uw gouden munten tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post naar ons opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw gouden munten naar ons opstuurt.

Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van gouden munten?

Wanneer we gouden munten inkopen zijn we wel genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt natuurlijk dat dit is niet bijdraagt aan uw privacy, maar in tegendeel. Wanneer u gouden munten verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal en het officieel gaat zodat we ook ten alle  tijden terug kunnen vinden wanneer er gouden munten op een onrechtmatig manier is verkregen.

Voor dat u naar onze winkel komt, voor het verkopen van uw gouden munten. Kunt u op onze website zien welke taxatie experts er bij ons in de rondte lopen. Het personeel beantwoord al uw vragen, waar nodig. Ook wordt er gekeken of er speciale gouden munten tussen zitten. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd nog een externe expert naar de gouden munten kijken. We zien u graag langs komen in de winkel.

Hoe gaat de verkoop van gouden munten in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in onze winkel.
 2. U neemt plaats met een expert die uw Maple Leaf munt(en) gaat testen.
 3. De expert test uw munt(en) op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw gouden munt(en).
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling: u kunt kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving.