Zilveren tientje verkopen | Gratis taxatie

Zilveren tientje verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
29 mei 2024
Laatst bijgewerkt om: 14:00
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
MuntKeurmerkPrijs €
Gulden0.72€ 4,00
Rijksdaalder0.72€ 9,23
Zilveren tien gulden0.72€ 15,39
Zilveren vijftig gulden0.92€ 19,77

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

zilveren munten
Altijd de hoogste prijs bij Oudgoud.nl

Zilveren tientje verkopen

Bent u in het bezit van een zilveren tientje en overweegt u deze te verkopen? Dan staat u op het punt een beslissing te maken die niet alleen financieel aantrekkelijk kan zijn, maar u ook verbindt met een stukje Nederlandse geschiedenis. Een zilveren tientje verkopen is meer dan een simpele transactie; het is een ervaring die zowel verrijkend als lonend kan zijn.

Bij Oudgoud.nl begrijpen we de waarde van wat u in handen heeft. Niet alleen de materiële waarde, maar ook de historische betekenis die elk zilveren tientje met zich meedraagt. Daarom garanderen we u dat u bij ons de beste prijs krijgt voor uw zilveren tientje.

Het zilveren tientje

Als u geïnteresseerd bent in het verkopen van uw zilveren tientje(s), zijn er verschillende opties beschikbaar. De zilveren 10 gulden munten, uitgegeven tijdens de regeerperiodes van koninginnen Juliana en Beatrix, zijn bijzonder gewild.

Van Koningin Juliana (1948-1980) zijn er twee specifieke varianten van het zilveren tientje: één geslagen in 1970 en de ander in 1973. De munten uit deze jaren zijn geslagen in 72% zilver en hebben een gewicht van 0,80 troy ounce (25,00 gram).

Wat betreft koningin Beatrix (1980-2013), zijn er meerdere varianten van haar zilveren tientjes beschikbaar, met slagjaren in 1994, 1995, 1996, 1997 en 1999. Deze munten zijn geslagen in 80% zilver en hebben een gewicht van 0,48 troy ounce (15,00 gram).

Deze munten vertegenwoordigen niet alleen een stuk geschiedenis, maar kunnen ook van waarde zijn voor verzamelaars en investeerders. Daarom kunnen we u bij Oudgoud.nl garanderen dat u altijd de hoogste prijs krijgt bij het verkopen van uw zilveren tientjes.

Een herdenkingsmunt

Het zilveren tientje is een herdenkingsmunt die in de periode 1970 tot 2001 meerdere malen is uitgebracht. De munten werden geslagen ter ere van een aantal speciale Nederlandse gebeurtenissen. In de rand van de munten staat de tekst ‘God zij met ons’ gegraveerd.

Bij Oudgoud.nl kunt u deze zilveren tientjes verkopen

 • 1970: Nederland Herrijst (wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog
 • 1973: Zilveren regeringsjubileum van koningin Juliana
 • 1994: 50-jarig bestaan van de Benelux
 • 1995: Nagedachtenis 350e sterfdag van Hugo de Groot
 • 1996: Schilder Jan Steen
 • 1997: 50 jaar Marshall Plan
 • 1999: Millennium
 • En alle andere zilveren tientjes

Daarnaast kunt u al uw andere zilveren munten verkopen. Datzelfde geldt voor zilveren baren, zilveren sieraden, overig zilver en natuurlijk voor goud verkopen.

Waarom uw zilveren tientje verkopen bij Oudgoud.nl?

Kiezen voor Oudgoud.nl betekent kiezen voor betrouwbaarheid en transparantie. Wij verzekeren u van:

 • De hoogste prijzen: wij garanderen de hoogste prijzen voor uw zilver, gebaseerd op de actuele marktwaarde.
 • Veilige afhandeling: uw zilveren tientje is in veilige handen. Wij respecteren uw eigendom en behandelen het met de grootste zorg.
 • Eerlijke prijsbepaling: geen onduidelijke biedingen, maar een heldere prijs gebaseerd op gewicht en zuiverheid.
 • Gratis taxatie: onze experts taxeren uw zilveren tientje kosteloos, zodat u precies weet wat het waard is.
 • Geen verborgen kosten: wij houden niet van verrassingen, u waarschijnlijk ook niet. De prijs die we afspreken, is daarom de prijs die u krijgt.
 • Trustpilot score van 4,5: onze klanten waarderen onze betrouwbare en transparante service met een 4,5.

Kortom, u ontvangt bij ons de hoogste prijs voor uw zilveren tientje, kunt vertrouwen op onze deskundige service én komt nooit voor vervelende verrassingen te staan.

winkel in Amsterdam

Waar kan ik mijn zilveren tientje verkopen?

U kunt uw zilveren tientje verkopen in onze winkel in Monnickendam, waar u zonder afspraak welkom bent. Voor onze winkel in Amsterdam is een afspraak vereist. Beide locaties bieden een veilige en gastvrije omgeving voor de verkoop van uw zilveren tientjes.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs een van onze winkels te komen, kunt u er ook voor kiezen om de zilveren tientjes per post op te sturen. Wij raden u aan dit aangetekend of verzekerd te doen (afhankelijk van de waarde van de inhoud). Zo bent u er zeker van dat uw pakket in goede staat bij ons arriveert. U kunt ook een verzendlabel bij ons aanvragen, de kosten daarvoor verrekenen we later.

Neem vooraf contact met ons op over de procedure van het versturen van uw zilveren tientje(s).

Het proces van een zilveren tientje verkopen

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling

Veelgestelde vragen over een zilveren tientje verkopen

Hoe bepalen jullie de waarde van een zilveren tientje?

De waarde wordt door onze taxateurs bepaald op basis van de actuele zilverprijs, het gewicht en de zuiverheid van het zilver, evenals de verzamelwaarde.

Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van zilveren munten?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welk zilveren tientje we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw zilveren tientje vast.

Hoelang duurt het verkoopproces?

Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.

Is het veilig om mijn zilveren tientjes op te sturen?

U kunt uw zilveren tientjes tot een waarde van €500,- per aangetekende post opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden.

Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw zilveren munten naar ons opstuurt.

Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van zilveren tientjes?

Wanneer we zilveren tientjes inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar het tegendeel is waar. Wanneer u zilveren tientjes verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er zilveren tientjes op een onrechtmatige manier verkregen zijn.

Voordat u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw zilveren tientjes, kunt u op onze website zien welke taxateurs er zijn.