Munten & Baren - OudGoud.nl

Munten & Baren

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
24 april 2024
Laatst bijgewerkt om: 17:50
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
KaraatKeurmerkGramprijs €
80.333€ 20,38
90.375€ 22,95
100.416€ 25,46
140.585€ 35,80
180.75€ 45,90
21.60.875€ 53,55
23.60.983€ 60,16
241€ 61,20

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Munten en baren verkopen

Wilt u uw gouden of zilveren munten en baren verkopen? Laat uw taxatie dan verzorgen door Oudgoud.nl.  Kom langs bij oudgoud.nl en we taxeren uw oude munten en gouden baren gratis en vrijblijvend. U krijgt bij ons de hoogste prijs, zonder verborgen kosten. U verkoopt uw zilveren munten en baren bij een juwelier, dit geeft een vertrouwd gevoel.  Op deze pagina kunt u meer lezen hoe u uw baren en munten kunt verkopen en welke munten en baren u bij ons kunt verkopen. Kom snel langs en ruil uw munten en baren in voor geld!

  1. Hoogste prijs, hoger dan oud goud prijs
  2. Gratis taxatie
  3. Geen verborgen kosten
  4. Betrouwbaar bij een juwelier
Munten en baren per post versturen

Hoe kan ik mijn munten en baren verkopen?

U kunt uw munten en baren op verschillende manieren bij onze deskundigen inleveren en verkopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om langs te komen in onze winkel gelegen in het hart van Monnickendam, maar u kunt uw munten ook per aangetekende post naar Oudgoud.nl sturen. Neem van te voren contact met ons op, zodat we uw pakket kunnen verwachten. U mag ook altijd een verzendlabel aan ons vragen, wij verrekenen dit met uw oude goud, maar dan bent u er wel zeker van dat uw gouden of zilveren munten goed verzekerd zijn. Meer weten? neem contact met ons op. Bekijk ook de gouden munten verkopen en zilveren munten verkopen pagina voor meer informatie.

Veel gestelde vragen

Hoe bepaal je de echtheid van gouden en zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

  1. Echtheid van goud of zilver, door middel van testwater.
  2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
  3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
  4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Wat zijn goudbaren?

Goudbaren worden meestal geproduceerd door een smederij. Het zijn een soort ‘staven’ gemaakt van puur goud of zilver. Op de baar vindt u het logo van de producent, het gewicht en de fijnheid van het goud.

Wat zijn zilverbaren?

Een zilverbaar is een soort staaf van puur zilver. In deze staafvormige elementen staat vaak de stempel van de smederij gedrukt. Hierbij wordt ook het gewicht en de fijnheid van de baar vermeld. Fijnheid is een ander woord voor puurheid, ofwel wat het gehalte puur zilver is in de baar. 999.9 is gelijk aan 99.99%. Bij Oudgoud.nl mag u alle soort zilver baren te koop aan bieden.

Welke zilveren munten kunt u verkopen?

Er zijn verschillende soorten munten, welke onderverdeeld kunnen worden in drie klassen namelijk Zilveren Beleggingsmunten, Oud Zilvergeld en Zilveren Penningen. Al deze zilveren munten kunt u ook verkopen bij Oudgoud.nl. Uiteraard kunt u ook bij Oudgoud.nl terecht met andere munten.

Waar kan ik mijn gouden munten verkopen?

Oudgoud.nl koopt uw gouden munten voor een eerlijke prijs. Al sinds 1973 verzorgen wij taxaties in onze winkel in Monnickendam. Hier kunt u terecht oude gouden munten of gouden beleggingsmunten.

Kan ik mijn geld ook op mijn bankrekening krijgen?

We maken het geld dezelfde dag nog naar u over op uw rekening.

Kan ik mijn goud ook opsturen?

Ja, het is mogelijk om uw goud naar ons op te sturen. U kunt uw goud of zilver tot een waarde van ongeveer 500 euro per aangetekende post naar ons opsturen. Het is belangrijk dat u dit altijd per aangetekende post naar ons opstuurt. U kunt het pakketje dan sturen naar OudGoud.nl, Kerkstraat 58, 1141 BJ te Monnickendam.