Gouden Munten verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
02 december 2023
Laatst bijgewerkt om: 09:20
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
Karaat Keurmerk Gramprijs €
8 0.333 € 18,12
9 0.375 € 20,40
10 0.416 € 22,63
14 0.585 € 31,83
18 0.75 € 40,81
21.6 0.875 € 47,61
23.6 0.983 € 53,49
24 1 € 54,41

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Mondiale goudreserves

Gouden munten verkopen

Heeft u gouden munten die u wilt verkopen? Bij OudGoud.nl accepteren wij vele verschillende munten, zoals het gouden tientje en vijfje, maar ook de populaire Maple Leaf en Krugerrand. Dit is maar een kleine greep in wat wij allemaal innemen.

Wanneer u andere munten heeft kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel. De prijzen voor munten zijn namelijk hoger, dan de actuele goudprijs. 

Oude munten tot beleggingsmunten

Welke gouden munten kan ik verkopen?

Bij oudgoud.nl kunt u terecht met veel verschillende soorten gouden munten. U kunt oude gouden munten verkopen, het maakt niet uit of de gouden munten beschadigd, verkleurd of bekrast zijn, het goud behoudt zijn waarde. Naast oude gouden munten, kopen wij ook belegginsmunten, muntenverzamelingen en gouden penningen in.
Wij kopen onder andere de volgende soort gouden munten in: 

 • Gouden Maple Leaf
 • Gouden tientje
 • Gouden vijfje  
 • Gouden oude munten  
 • Gouden Kangaroo
 • Jubileummunten
 • Gouden Krugerrand
 • Gouden American Buffalo
 • Gouden American Eagle 

Is uw munt hier niet genoemd, bent u in het bezit van zeldzame gouden munten of oude gouden munten? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ook voor vragen over de staat van uw gouden munten of manieren waarop u de munten kunt inleveren, bel ons gerust. 

U bent welkom bij ons in de winkel in Monnickendam. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Wilt u uw munten verkopen, betalen wij u direct uit.

Onze medewerkers geven u graag advies over de verkoop van uw gouden munten. U kunt een afspraak maken bij onze winkel. Bij oudgoud.nl kunt u ook uw zilveren munten, sieraden en goudbaren verkopen.

Oudgoud

Waar kan ik mijn gouden munten verkopen?

Oudgoud.nl koopt uw gouden munten voor een eerlijke prijs. Al sinds 1973 verzorgen wij taxaties in onze winkel in Monnickendam. Hier kunt u terecht oude gouden munten of gouden beleggingsmunten. Wanneer u niet in de mogelijkheid bent om langs te komen, kunt u uw gouden munten opsturen. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Welke soorten goud kunt u bij ons inleveren?
 • Oud goud
 • Gouden sieraden
 • Gouden munten
 • Gouden baren
 • Tandengoud

Staat uw product er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag naar uw product en laten weten of u het bij ons kunt verkopen

Hoe gaat de goud verkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij OudGoud.nl?

OudGoud.nl raadt u aan om het goud, zilver, diamant of de horloges te laten taxeren voordat de bezittingen verdeeld worden. Zo kunnen de bezittingen ook daadwerkelijk eerlijk verdeeld worden, omdat de waarde dan bekend is.

 1. Allereerst worden de bezittingen op echtheid gecontroleerd.
 2. Vervolgens zal er een taxatie op karaatgehalte plaatsvinden, samen met een weging van uw bezittingen.
 3. Nadat de bezettingen van de overleden persoon gewogen en getaxeerd zijn, zal de medewerker de huidige goud- en zilverkoers hanteren.
 4. De medewerker zal, met de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken over de bezittingen zou krijgen.
Hoe ziet ons taxatieproces eruit?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld.

Waarom uw goud inleveren bij OudGoud.nl?

Bij OudGoud.nl krijgt u altijd de hoogste goudprijs voor uw goud. Dit doen wij zonder verborgen kosten, zoals smeltkosten. Verder kunt u bij ons kiezen of u uw geld contant krijgt of op uw rekening gestort. Met onze jarenlange ervaring, van vader op zoon doorgegeven, kunnen wij u adviseren bij de taxatie en/of verkoop van uw goud. De taxatie van uw goud is gratis en dus geheel vrijblijvend!