Gouden munten verkopen | Hoogste prijs | Oudgoud.nl

Gouden munten verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
14 juli 2024
Laatst bijgewerkt om: 21:30
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
MuntKeurmerkPrijs €
Gouden tientje0.9€ 412,23
Gouden Vijfje0.9€ 206,12
Maple Leaf $500.99€ 2.119,56
$ 100 Canada0.99€ 1.155,88
Kruger Rand0.91€ 2.120,02
Dukaat0.98€ 234,55
Dubbele Dukaat0.98€ 469,10
Gouden Gulden0.99€ 899,62
Gouden Rijder (Sovereign)0.9€ 489,53
20 Mark Duitsland0.9€ 488,30
Oostenrijk Philharmoniker0.99€ 2.119,56
Australië Nugget0.99€ 2.119,56
100 Corona Oostenrijk0.9€ 2.077,72
$ 50 USA0.91€ 2.126,73
$ 20 USA0.9€ 2.050,73
50 Pesos Mexico0.9€ 2.555,59
20 Frank0.9€ 395,67

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Mondiale goudreserves

Gouden munten verkopen

Gouden munten zijn niet alleen waardevolle bezittingen, maar ook stukken geschiedenis en kunst. Bij Oudgoud.nl begrijpen we de unieke waarde van uw gouden munten en bieden we een gemakkelijke en betrouwbare manier om ze te verkopen.

Onze klanten waarderen onze transparante en eerlijke benadering, zoals blijkt uit onze positieve reviews. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9!

Oude munten tot beleggingsmunten

Welke gouden munten kan ik verkopen bij Oudgoud.nl?

Bij Oudgoud.nl kunt u terecht met veel verschillende soorten gouden munten. Zo kunt u zelfs oude gouden munten verkopen die beschadigd, verkleurd of bekrast zijn. Het goud behoudt zijn waarde. Naast oude gouden munten, kopen wij ook beleggingsmunten, muntenverzamelingen en gouden penningen op.

Staat de munt die u wilt verkopen er niet tussen? Of hebt u zeldzame gouden munten of oude gouden munten in uw bezit? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Ook voor vragen over de staat van uw gouden munten of de manieren waarop u de munten kunt aanleveren. Onze medewerkers geven u graag advies over de verkoop van uw gouden munten.

Voor uw gouden munten verkopen bent u ook van harte welkom bij onze winkel in Monnickendam. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Wilt u uw gouden munten verkopen, dan betalen wij u direct uit.

Bij Oudgoud.nl kunt u ook uw zilveren munten, gouden sieraden en goudbaren verkopen.

Wij kopen onder andere de volgende soorten gouden munten in:

Hoe werkt het verkoopproces van gouden munten?

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling
Oudgoud

Waarom gouden munten verkopen bij Oudgoud.nl?

Bij Oudgoud.nl profiteert u van:

 • De eerlijkste prijzen voor uw gouden munten;
 • Geen verborgen kosten;
 • Directe uitbetaling bij verkoop;
 • Deskundig advies en gratis taxatie;
 • Een betrouwbare en transparante service.
Gouden munten

Gouden munten verkopen doe je veilig en vertrouwd bij Oudgoud.nl

Bij Oudgoud.nl begrijpen we de werkelijke en emotionele waarde van uw gouden munten. Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche, bieden we een deskundige en betrouwbare service voor het inkopen van goud.

Onze aanpak is transparant, waarbij we altijd streven naar het bieden van de hoogste prijzen, gebaseerd op de actuele goudkoers. We hanteren dan ook geen verborgen kosten zoals smeltkosten, en bieden een gratis en vrijblijvende taxatie aan.

Of u nu in de winkel langskomt of uw goud verzekerd per post opstuurt, ons team van experts staat klaar om u een eerlijke en accurate prijsbepaling te bieden. Bij Oudgoud.nl kunt u rekenen op een veilige, snelle en gemakkelijke verkoopervaring, waarbij uw tevredenheid onze hoogste prioriteit is.

Oudgoud

Waar kan ik mijn gouden munten verkopen?

We hebben al een aantal keer benoemd dat u naast een bezoek in onze winkel ook het goud op kunt sturen. Er zijn dus twee mogelijkheden: u kunt zowel uw gouden munten persoonlijk in onze winkel in Monnickendam verkopen of ze veilig naar ons opsturen.

U kunt ook langskomen in onze winkel in Amsterdam. Hiervoor moet u wel een afspraak maken via onze contactpagina.

Lees hier precies hoe de goudinkoop per post werkt.

Veel gestelde vragen

Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van gouden munten?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.

Hoe gaat de verkoop van gouden munten in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw gouden munt(en) gaat testen.
 3. De expert test uw munt(en) op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw gouden munt(en).
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling; u kunt kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving.
Is het veilig om mijn gouden munten op te sturen?

U kunt uw gouden munten tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post naar ons opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw gouden munten naar ons opstuurt.

Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij gouden munten?

U kunt ook bij ons terecht voor het taxeren van stukken uit een erfenis. Wij raden altijd aan om dit te doen voor deze verdeeld worden. Zo worden de bezittingen daadwerkelijk eerlijk verdeeld, omdat de waarde bekend is.

 1. De gouden munten worden op echtheid gecontroleerd.
 2. Er vindt een taxatie plaats op karaatgehalte en de munten worden gewogen.
 3. De expert zal, met de emotionele waarde in het achterhoofd, kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de munten zou krijgen, op basis van de goudkoers.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van gouden munten?

Wanneer we gouden munten inkopen zijn we wel genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt natuurlijk dat dit is niet bijdraagt aan uw privacy, maar in tegendeel. Wanneer u gouden munten verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal en het officieel gaat zodat we ook ten alle  tijden terug kunnen vinden wanneer er gouden munten op een onrechtmatig manier is verkregen.

Voor dat u naar onze winkel komt, voor het verkopen van uw gouden munten. Kunt u op onze website zien welke taxatie experts er bij ons in de rondte lopen. Het personeel beantwoord al uw vragen, waar nodig. Ook wordt er gekeken of er speciale gouden munten tussen zitten. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd nog een externe expert naar de gouden munten kijken. We zien u graag langs komen in de winkel.