Gouden sieraden verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
02 december 2023
Laatst bijgewerkt om: 08:40
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
Karaat Keurmerk Gramprijs €
8 0.333 € 18,12
9 0.375 € 20,40
10 0.416 € 22,63
14 0.585 € 31,83
18 0.75 € 40,81
21.6 0.875 € 47,61
23.6 0.983 € 53,49
24 1 € 54,41

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Oude gouden sieraden

Hoeveel zijn mijn oude sieraden waard?

Als u gouden sieraden wilt verkopen bent u bij Oudgoud.nl op de juiste plek. Heeft u een gouden ring, gouden armband, gouden ketting of een ander oud gouden sieraad dat u niet draagt? U kunt met alle gouden sieraden bij ons terecht. 

Wanneer u overweegt om uw gouden sieraden te verkopen, kunt u zelf ongeveer berekenen welke prijs u ervoor zal ontvangen. Door het gewicht en het aantal karaat van de gouden sieraden te bepalen komt hier een totaalprijs uit.
Bevatten uw sieraden edelstenen? Geen probleem. Wij bekijken de sieraden en edelstenen voor u en berekenen dan de exacte prijs voor u. De staat van uw gouden sieraden maakt niet uit, nieuw, oud, onbeschadigd of beschadigd.

Geld voor uw goud

Wat voor gouden sieraden kan ik verkopen?

U kunt bij ons terecht voor de verkoop van verschillende gouden sieraden. Van een antieke gouden ring tot gouden oorbellen, en van gouden armbanden tot kapotte gouden kettingen. We kopen bij Oudgoud.nl alle soorten sieraden in, de staat van uw gouden sieraden maakt niet uit.

U bent welkom bij ons in de winkel in Monnickendam. Een taxatie is vrijblijvend en kan zonder afspraak. Wilt u uw sieraden verkopen? Dan betalen wij u direct uit.

Onze medewerkers geven u graag advies over de verkoop van uw gouden sieraden. U kunt een afspraak maken bij onze winkel. Bij oudgoud.nl kunt u ook uw zilveren munten, gouden munten en goudbaren verkopen. 

 

 • Armbanden
 • Kettingen
 • Ringen
 • Oorbellen
 • Broches
 • Horloges

Veel gestelde vragen

Hoe gaat de goud verkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe kan ik mijn goud verkopen?

Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud verkopen in Monnickendam in onze winkel. Verder is het ook mogelijk om uw goud te versturen per post. U kunt het verzekerd versturen naar ons adres. Ook kunt van ons een verzendlabel krijgen, wat wij achter af verreken met uw goud.

Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij OudGoud.nl?

OudGoud.nl raadt u aan om het goud, zilver, diamant of de horloges te laten taxeren voordat de bezittingen verdeeld worden. Zo kunnen de bezittingen ook daadwerkelijk eerlijk verdeeld worden, omdat de waarde dan bekend is.

 1. Allereerst worden de bezittingen op echtheid gecontroleerd.
 2. Vervolgens zal er een taxatie op karaatgehalte plaatsvinden, samen met een weging van uw bezittingen.
 3. Nadat de bezettingen van de overleden persoon gewogen en getaxeerd zijn, zal de medewerker de huidige goud- en zilverkoers hanteren.
 4. De medewerker zal, met de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken over de bezittingen zou krijgen.
Hoe ziet ons taxatieproces eruit?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld.

Ik zie cijfers in mijn sieraad staan, wat betekenen deze?

De cijfers in u sieraad zijn vaak keurmerken. Een keurmerk vertelt u hoeveel karaat goud uw sieraad is.

Wat is er mogelijk met mijn goud?

U kunt uw goud bij ons laten inwisselen voor contant geld of op uw bankrekening laten bijschrijven. Ook kunt u van uw oude goud, een nieuw sieraad aanschaffen. Ook kunt u onze goudsmid Mirjam een nieuw ontwerp laten maken van één of meer sieraden. Zoals u leest, heeft goud inkoop bij OudGoud.nl vele voordelen.

Is witgoud meer waard dan geelgoud?

Nee, helaas. Het gaat bij ons om het karaat gehalte en gewicht.

Kan ik mijn geld ook op mijn bankrekening krijgen?

We maken het geld dezelfde dag nog naar u over op uw rekening.