Zilverprijs - OudGoud.nl

Zilverprijs

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
24 april 2024
Laatst bijgewerkt om: 18:00
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
KaraatKeurmerkGramprijs €
80.333€ 20,35
90.375€ 22,92
100.416€ 25,42
140.585€ 35,75
180.75€ 45,83
21.60.875€ 53,47
23.60.983€ 60,07
241€ 61,11

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Hoogste prijs

Zilverprijs

Het edelmetaal zilver kunnen we opsplitsen in verschillende klassen. Deze reikt van ‘Klasse 4’ tot categorie ‘Fijn’. De zilverprijs met de categorie Fijn geeft de hoogste gram prijs. De zilverkoers, ofwel de gram prijs per klasse is variabel. Elke dag wordt de dagprijs van zilver bepaald. Bij OudGoud.nl kunt u elk moment van de dag de actuele zilverprijs checken.

  1. Hoogste zilver prijs
  2. Gratis taxatie
  3. Geen verborgen kosten
  4. Betrouwbaar bij een juwelier
Zilverprijs bij OudGoud.nl

Hoe wordt de zilverprijs vastgesteld?

De zilverkoers werkt net als andere koersen, zilver is tenslotte een goed waar je mee kunt beleggen. De zilverprijs wordt onder andere bepaald door vraag en aanbod. Hoe groter de vraag naar zilver, hoe hoger de prijs. Daarnaast moeten we ook denken aan schaarste, op onze aarde is er geschat 600.000 ton zilver. Dat lijkt misschien een enorme hoeveelheid, maar deze is niet oneindig. Daarom moet zilver gezien worden als een schaars goed. Hoe schaarser een goed, hoe hoger de prijs. 

Oudgoud

Wat is de huidige zilverprijs?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, de zilverprijzen variëren. Zoals u hierboven kon lezen, wordt de zilverprijs bepaalt door verschillende factoren. Wij hanteren de meest actuele zilverprijs en dus de hoogste! Bij OudGoud.nl kunt u verschillende zilveren producten verkopen. De prijs die op onze website ziet, geldt niet voor zilveren belegginsmunten en zilveren baren. Voor deze twee krijgt u een hogere prijs. wilt u meer weten over de koers voor deze producten, neem dan contact met ons op. Of bekijk één van de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen

Hoe bepalen jullie de prijs die ik krijg voor mijn producten?

Onze goudprijs is gebaseerd op de Kitco koers. U krijgt voor uw goud een bedrag per gram wat genoteerd staat op onze website. Dit bedrag wordt keer het gewicht gedaan. Zo berekent u ook makkelijk zelf uw het bedrag wat u zou moeten krijgen.

Hoe wordt de zilverprijs vastgesteld?

De zilverkoers werkt net als andere koersen, zilver is tenslotte een goed waar je mee kunt beleggen. De zilverprijs wordt onder andere bepaald door vraag en aanbod. Hoe groter de vraag naar zilver, hoe hoger de prijs.

Hoe ziet ons taxatieproces eruit?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld.

Ik zie cijfers in mijn zilveren sieraad staan, wat betekenen deze?

In zilveren sieraden staan boven de 8 gram altijd een keurmerk. Bij het 1gehalte zilver staat het cijfer 925, dit betekent dat uw sieraad voor 92.5% uit puur zilver bestaat. In 2gehalte zilver staat het cijfer 835, dit bestaat dus voor 83.5% uit puur zilver. Het laatste keurmerk wat voor zilveren sieraden wordt gebruikt is 800 voor het 3gehalte zilver. Dit bestaat voor 80% uit puur zilver.

Wat gebeurt er met uw zilver?

Wat kan er allemaal met het zilver? Wordt het doorverkocht, omgesmolten of zijn er nog andere mogelijkheden? Wat wij met uw zilver doen ligt aan de staat. Sommige voorwerpen zullen wij smelten en gebruiken voor het maken van sieraden. Wanneer wij het zilver niet smelten en omvormen, kunnen de zilveren voorwerpen verkocht worden.

Wat is de huidige zilverprijs?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, de zilver- en goudprijzen variëren. Zoals u hierboven kon lezen, wordt de zilverprijs bepaalt door verschillende factoren. Wij hanteren de meest actuele zilverprijs en dus de hoogste!

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.