Krugerrand verkopen| Gratis taxatie | Oudgoud.nl

Krugerrand verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
24 april 2024
Laatst bijgewerkt om: 16:50
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
KaraatKeurmerkGramprijs €
80.333€ 20,38
90.375€ 22,95
100.416€ 25,46
140.585€ 35,81
180.75€ 45,91
21.60.875€ 53,56
23.60.983€ 60,17
241€ 61,21

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Altijd de hoogste prijs bij Oudgoud.nl

Krugerrand verkopen

Als beleggingsmunt is de Krugerrand een van de meest populaire en bekendste gouden munten ter wereld. Het goud heeft een lange geschiedenis en is een symbool van de rijke goudindustrie van Zuid-Afrika. Het is daarom niet voor niets dat u uw Krugerrand munt(en) eigenlijk altijd goed kunt verkopen.

Wilt u uw Krugerrand verkopen, dan doet u natuurlijk bij een betrouwbare partij waar u de beste prijs krijgt: Oudgoud.nl. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een gratis taxatie, veilige verkoopomgeving én de beste prijs voor uw Krugerrand munt(en).

Wilt u uw Krugerrand verkopen bij Oudgoud.nl, dan profiteert u van:

 • De eerlijkste prijzen voor uw Krugerrand;
 • Geen verborgen kosten voor het smelten of taxeren;
 • Directe uitbetaling bij verkoop;
 • Deskundig advies en gratis taxatie;
 • Een betrouwbare en transparante service.

De Krugerrand: een zeer gerenommeerde gouden beleggingsmunt

Er is wereldwijd voor zo’n 48 miljoen troy ounce aan nieuw geslagen Krugerrands verkocht. Daarmee zijn er internationaal meer Krugerrands in omloop dan welke gouden munt dan ook.

Het is een populaire munt, vanwege de internationale naam en de goede verhandelbaarheid. Er wordt niet voor niets gezegd dat deze munt in vrijwel iedere portefeuille van een belegger in edelmetalen aanwezig is.

De populariteit van deze munt zorgt ervoor dat de Krugerrand altijd goed te verkopen is.

Verschillende soorten Krugerrands verkopen bij Oudgoud.nl

U kunt bij ons terecht met alle soorten Krugerrand munten. Wij kopen onder andere deze Krugerrands:

 • 1/10 troy ounce
 • 1/4 troy ounce
 • 1/2 troy ounce
 • 1 troy ounce

Daarnaast kunt u ook uw andere gouden munten, gouden baren, gouden sieraden, tandengoud of overig goud bij ons verkopen. Zilver daarnaast ook!

Uw munten verkopen

Krugerrand verkopen waarde

De Krugerrand heeft geen nominale waarde, wat betekent dat de waarde afhankelijk is van de goudprijs.

Officieel gezien heeft de Krugerrand de status van wettig betaalmiddel, ondanks het feit dat er geen nominale waarde op de munt is afgebeeld. Als wettig betaalmiddel wordt de Krugerrand echter in de praktijk niet gebruikt, aangezien de goudwaarde veel hoger ligt dan wat de nominale waarde zou zijn.

Ook speelt de jaarlijkse oplage een rol bij de waardebepaling van de munt. In de jaren dat de oplage minder hoog is, kunt u een hogere waarde verwachten.

winkel in Amsterdam

Waar kan ik mijn gouden Krugerrand verkopen?

U kunt uw gouden Krugerrand verkopen in onze winkel in Monnickendam, waar u zonder afspraak welkom bent. Voor onze winkel in Amsterdam is een afspraak vereist. Beide locaties bieden een veilige en gastvrije omgeving voor de verkoop van uw munten.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs een van onze winkels te komen, kunt u er ook voor kiezen om uw Krugerrand(s) per post op te sturen. Wij raden u aan dit aangetekend of verzekerd te doen. Zo bent u er zeker van dat uw pakket in goede staat bij ons arriveert.

U kunt ook een verzendlabel bij ons aanvragen, de kosten daarvoor verrekenen we later.

Neem vooraf contact met ons op over de procedure van het versturen van uw Krugerrand munten.

Krugerrand: een echte klassieker in het goud

De Zuid-Afrikaanse beleggingsmunt is al sinds 1967 in omloop. De smelter, South African Mint, heeft in de afgelopen decennia diverse verbeteringen en formaten toegevoegd aan de serie, mede door de grote populariteit. Het is eveneens een wettig betaalmiddel.

Kruger & Rand

De naam Krugerrand komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het komt namelijk van de woorden Kruger en Rand. Paul Kruger was een voormalig president van de Zuid-Afrikaanse Republiek, politicus en militair commandant. Hij leefde tussen 1825 en 1904.

Rand is de naam van de Zuid-Afrikaanse valuta. Daarnaast is het ook een afkorting voor de Witwatersrand, in de voormalige Transvaal provincie een zeer goudrijk gebied.

De twee woorden bij elkaar resulteren in de naam van de oudste beleggingsmunt.

De stappen

Hoe werkt het proces van een Krugerrand verkopen?

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling

De keurtekens

Krugerrand goud is te herkennen aan het portret van Paul Kruger op de voorkant. Het marginale luidt: ‘’Suid-Afrika – South Africa’’, Zuid-Afrika in het Afrikaans en in het Engels. Op de achterkant van de munt vind je een antilope, het nationale dier van Zuid-Afrika met nog een aantal inscripties: ‘’Krugerrand’’, ‘’1979’’ en ‘’Fyngoud 1 oz fine gold’’.

Daarnaast is de rand van de munt gekarteld.

Onze taxateurs beoordelen op basis van deze gegevens om welke Krugerrand munt het gaat.

1/10 troy ounce gouden Krugerrand munt

Alle 1/10 troy ounce gouden Krugerrand munten zijn beschikbaar in schitterende ongecirculeerde toestand. Ze hebben een 22-karaats goudgehalte, oftewel 91,67%. De rode gloed in de munt ontstaat door het restgehalte koper dat in de munt is verwerkt. De munt weegt 3,3931 gram, waarvan 3,11 gram puur goud is.

1/4 troy ounce gouden munt van Krugerrand

De 1/4 troy ounce Krugerrand gouden munt weegt 8,49 gram, waarvan 7,78 puur gram goud is. Het overige deel bestaat uit koper. Dat maakt dat de munt net iets meer weegt dan andere 1/4 troy ounce gouden munten.

1/2 troy ounce Krugerrand gouden munt

Een 1/2 troy ounce gouden munt weegt 16,98 gram goud, waarvan 15,55 gram puur goud is. Dit verschil komt wederom door het koper dat in de munt verwerkt is. Het koper verstevigt namelijk de gouden munt. De rode gloed is hierdoor ook te verklaren.

1 troy ounce gouden munt

Deze munt was ooit goed voor 90% van de internationale markt van gouden edelmetalen. Op dit moment zijn de 1 troy ounce Zuid-Afrikaanse munten online beschikbaar. Deze munten bestaan eveneens uit 22-karaats goud, wat de rode gloed verklaart.

Veelgestelde vragen

Hoe gaat de verkoop van gouden munten in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in onze winkel.
 2. U neemt plaats met een expert die uw Krugerrand munt(en) gaat testen.
 3. De expert test uw munt(en) op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw gouden munt(en).
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling: u kunt kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving.
Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van Krugerrand munten?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben.

Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.

Is het veilig om mijn Krugerrand munt(en) op te sturen?

U kunt uw Krugerrands tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post naar ons opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden.

Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw Krugerrands naar ons opstuurt.

Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van een Krugerrand?

Wanneer we een Krugerrand inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt nu misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar niets is minder waar.

Wanneer u een Krugerrand verkoopt, wil u natuurlijk dat dit officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er een munt op een onrechtmatige manier verkregen is.

Voor u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw Krugerrand, kunt u op onze website zien welke taxatie experts er bij ons rondlopen. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd een externe expert naar de munt(en) kijken. Ons personeel beantwoord uiteraard al uw vragen.