Wat is fijn goud? - OudGoud.nl
Gouden munten

Wat is fijn goud?

Fijn goud is in principe hetzelfde als puur goud. Dit goud heeft een puurheid van 99.99%. In Nederland spreken wij dan van 24 karaat goud. Het is goud in de meest pure vorm. Andere benamingen hiervoor zijn “Fine Gold, Feingold, 999 en 999.9”. Fijn goud komt het meeste voor in gouden munten en goudstaven. In principe worden sieraden nooit van fijn goud gemaakt. Dit komt doordat goud in de pure vorm erg zacht is. Op het moment dat hier sieraden van gemaakt worden, zullen deze snel slijten. Het sieraad zal dus snel kapot gaan. Om te voorkomen dat sieraden kapot gaan, worden er veelal metalen als zilver, nikkel en koper aan toegevoegd.

Fijn goud niet in de natuur

Puur goud komt nergens voor in de natuur. Goud uit de natuur is altijd gemend met andere metalen en mineralen. Fijn goud wordt dan ook altijd door de mens gemaakt. De mens doet dit door het goud te zuiveren tot puur goud.

Het wordt veelal bij de volgende dingen gebruikt:

Uw goud levert u in bij OudGoud.nl

U kunt ten allen tijden uw goud inleveren bij OudGoud.nl. OudGoud.nl geeft u altijd de hoogste prijs. Onder het genot van een kop koffie wordt uw goud in uw bijzijn getaxeerd en gewogen. Hierdoor gaan we zo transparant mogelijk te werk naar de klant. 

OudGoud.nl onderdeel van de Goudinkoop Specialist

Doordat OudGoud.nl een onderdeel van de Goudinkoop Specialist is, weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent! Transparantie en professionaliteit is iets waar wij elke dag weer naar streven en volgens onze klanten lukt dit ook!

Heeft u interesse in het verkopen van goud? Bekijk dan één van onderstaande pagina’s:

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goud

Goud testen

Goud, u bent er ongetwijfeld bekend mee. Fonkelende sieraden, stralend gouden tanden of een antieke lepel. Maar waar is dit mooie edelmetaal van gemaakt...
Goud

Gouden munten verzamelen

Contant geld, we zien het steeds minder. Veel ondernemingen kiezen er tegenwoordig voor om alleen nog pin aan te nemen. Maar laat uw munten...