Overige verkopen - OudGoud.nl

Overige verkopen

chopard horloge
Horloge en diamant

Overige verkopen

Bij OudGoud.nl kopen we niet alleen goud en zilver in. Wij taxeren ook uw luxe horloges en diamanten. Hiervoor hebben wij een expert in dienst. Wij raden u dan ook aan om hier voor een afspraak te maken. Het maakt bij ons niet uit of uw horloge niet meer werkt, vintage is of misschien wel recent gekocht. Bij OudGoud.nl kunt u 6 dagen in de week, vrijblijvend bij ons binnen lopen op de Kerkstraat 58 in Monnickendam. Voor meer informatie omtrent horloge verkoop kunt u altijd contact met ons opnemen. De taxatie is altijd geheel vrijblijvend. Kom snel langs en verkoop uw luxe merk horloge en diamanten bij een juwelier.

 

Rolex horloge

Hoe wordt de waarde van mijn luxe horloge bepaald?

De waarde van uw horloge wordt bepaald door verschillende factoren zoals de status, de lengte van de horlogeband, eventueel een doos en een certificaat zijn bij horloge inkoop bepalend voor de definitieve prijsbepaling. Benieuwd wat uw horloge waard is? Kom langs in de winkel voor een vrij blijvende taxatie of mail ons voor een prijsbepaling. Of lees meer op de horloge verkopen pagina. 

In de mail kunt u de volgende vermelden:

  1. Foto van uw horloge
  2. Merk en model
  3. Bevat het horloge een originele doos en papieren ja of nee
  4. Jaartal van uitgifte
  5. Kast diameter
  6. Soort uurwerk
Diamanten

Hoe bepaal je de waarde van diamant?

Het bepalen van de waarde van diamant gebeurt aan de hand van verschillende methodes. Ten eerste maakt het uit of u van de diamant een certificaat heeft, met een certificaat zijn diamanten namelijk meer waard. Bij Oudgoud.nl kunt u zowel diamanten met als zonder certificaat inleveren. Daarnaast zijn er vier belangrijke factoren waar naar gekeken zal worden bij de waardering van uw diamant: de 4 c’s.

  1. Colour (kleur)
  2. Clarity (helderheid)
  3. Cut (slijpvorm)
  4. Carat (karaat) 

Verschillende slijpvormen hebben verschillende waardes, een voorbeeld is de briljant. Briljanten kunt u ook verkopen aan Oudgoud.nl. Ten slotte is het natuurlijk van belang of de diamant beschadigd is of niet, dit heeft invloed op de waarde. Lees hier meer over op de diamanten verkopen pagina. 

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn diamant laten taxeren?

Ook diamanten kunt u laten taxeren bij OudGoud.nl, dit kunt u vrijblijvend laten doen in onze winkel. Vervolgens zullen wij uw diamant wegen om te kijken wat u diamant waard kan zijn. Deze waarde zal bepaald worden door ook naar de huidige diamantprijzen te kijken. OudGoud.nl weet u wel altijd de hoogste prijs voor uw diamant te geven.

Hoe ontstaat diamant?

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel.

Of

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel. Diamant wordt naar het aardoppervlak gebracht door middel van explosieve vulkanen. Dit vulkanische gesteente heeft een blauwe kleur. Het wordt kimberliet genoemd, genoemd naar de plaats Kimberley in Zuid Afrika. Naast deze voorkomens in kimberlietspijpen en de directe omgeving komt diamant ook voor in alluviale afzettingen. In India was het de delta van de Krishna rivier van jongs af aan de vindplaats van alluviale diamanten. Een gevonden diamant is economisch pas winstgevend als minimaal 1 karaat diamant van edelsteen kwaliteit per ton gesteente aanwezig is. Over het algemeen wordt diamant het meeste gevonden doe mijnen waarbij er in een bepaald stuk grond gegraven wordt tot de edelsteen houdende laag.

Wat is een slijpvorm van een diamant?

De vorm waarin de ruwe diamant wordt geslepen voordat de diamant in een sieraad wordt gezet wordt de slijpvorm van een diamant genoemd. Er zijn verschillende vormen waarin een diamant wordt geslepen, bijvoorbeeld de ronde slijpvorm, de rechthoekige slijpvorm en de hartvormige slijpvorm.

Kan ik mijn merk horloge ook inruilen voor een ander horloge?

Bij OudGoud.nl bent u ook aan het goede adres, wanneer u behoefte heeft aan een ander horloge. Wij hebben vintage en tweedehands modellen van verschillende merken. In onze winkel zult u een groot en gevarieerd aanbod vinden, waar u een scherpe prijs krijgt voor uw nieuwe horloge. Mocht uw droom horloge zich niet in ons assortiment bevinden, dan gaan wij graag voor u op zoek naar het juiste model voor u.

Waar kan ik mijn horloge verkopen?

Naast luxe horloges, koopt OudGoud.nl ook gouden horloges in. U kunt uw gouden vintage horloge bij ons verkopen voor de juiste waarde. Bij OudGoud.nl koppelen we u graag aan onze horloge specialist. We raden u aan om een afspraak te maken, voor een vrijblijvende taxatie bij ons op de Kerkstraat 58 in Monnickendam.

Hoe wordt de waarde van mijn luxe horloge bepaald?

De waarde van uw horloge wordt bepaald door verschillende factoren zoals de status, de lengte van de horlogeband, eventueel een doos en een certificaat zijn bij horloge inkoop bepalend voor de definitieve prijsbepaling. Benieuwd wat uw horloge waard is? Neem contact op met Oudgoud.nl.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd in Monnickendam

Kerkstraat 58, 1141 BJ Monnickendam