Baren verkopen - OudGoud.nl

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
29 mei 2024
Laatst bijgewerkt om: 14:50
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
GewichtKeurmerkPrijs €
Kilo goud0.99€ 67.234,86
500 gram0.99€ 33.617,43
250 gram0.99€ 16.808,72
100 gram0.99€ 6.723,49
50 gram0.99€ 3.361,74
20 gram0.99€ 1.344,70
10 gram0.99€ 672,35
5 gram0.99€ 336,17
2,5 gram0.99€ 168,09
1 gram0.99€ 67,23

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

goudbaar verkopen
Hoogste prijs voor uw gouden en zilveren baren

Goud en zilverbaren verkopen

Tegenwoordig kunt u ook uw gouden en zilveren munten en baren verkopen bij OudGoud.nl. Benieuwd wat u voor uw gouden en zilveren baren kunt krijgen? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!

Wat is een goud of zilver baar?

Goud en zilverbaren worden meestal geproduceerd door een smederij. Het zijn een soort ‘staven’ gemaakt van puur goud of zilver. Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud- en zilverbaren inleveren. Wij taxeren uw baren en dan kunt u ze aan ons verkopen. Gegraveerd in de goud- of zilverbaar staat:

 1. Het logo van de producent.
 2. Het gewicht.
 3. De fijnheid van het goud/zilver, oftewel; de verhouding puur goud/zilver ten opzichte van het gehele product.

Bijvoorbeeld: 999.9 hoort bij 24 karaat goud (99,99% van het gewicht bestaat dan uit puur goud)

Welke goud en zilverbaren kunt u bij Oudgoud.nl verkopen?

Goudbaren

 1. Goudbaar 1 gram
 2. Goudbaar 5 gram
 3. Goudbaar 10 gram
 4. Goudbaar 20 gram
 5. Goudbaar 50 gram
 6. Goudbaar 100 gram

Heeft u meer dan 100 gram, neem dan contact met ons op.

Zilverbaren

 1. Zilverbaar 50 gram
 2. Zilverbaar 100 gram
 3. Zilverbaar 250 gram
 4. Zilverbaar 500 gram
 5. Zilverbaar 1000 gram

Welk percentage goud of zilver zit in een baar?

Een goud- of zilverbaar heeft altijd het hoogste percentage goud, u kunt deze bij ons verkopen en dan krijgt u er de hoogste prijs voor. De prijs voor 24 karaat oud goud prijs ligt lager dan de prijs voor baren.

Zilverbaren
Kom langs in de winkel of stuur uw baren op

Waar kan ik mijn Goud en zilverbaren verkopen?

Oudgoud.nl heeft al sinds 1973 ervaring met de taxatie van goud-en zilverbaren. In het begin van deze jaren alleen als winkel, maar sinds 2015 ook online. Wij garanderen u altijd de hoogste prijs voor de baren die u aan ons verkoopt. Dit kan contant of via de bank.

Neemt u gerust contact met ons op met vragen over de verkoop van baren zilver of goud. Wij staan u graag te woord en nemen graag uw baren over. Voor meer informatie over het verkopen van uw baren kunt u ook de pagina goudbaren verkopen en zilverbaren verkopen bekijken. 

Veel gestelde vragen

Hoe komt uw zilverbaar bij ons terecht?

Zilverbaren komen in allerlei verschillende groten en maten, naar uw wens kan u uw baren per post naar ons opsturen of bij ons langskomen in de winkel. Mocht u niet naar de winkel in Monnickendam kunnen of willen komen en uw zilverbaar per post naar ons toe willen sturen. Wij raden u wel aan om dit aangetekend te doen. Zo bent u er zeker van dat uw pakket in goede staat bij ons arriveert. Neem vooraf contact op met OudGoud.nl over de procedure van het versturen van uw zilverbaar.

Waarom zijn baren een goede investering?

Baren hebben dus de grootste verhouding puur edelmetaal in zich. Hierdoor is een zilveren baar meer waard dan oud zilver. Daarnaast zijn zilver en goud relatief veilige investeringen. De edelmetalen worden niet erg beïnvloed door inflatie. Voor de zilveren baren van de grote smederijen geeft oudgoud.nl een hogere vergoeding.

Wat zijn goudbaren?

Goudbaren worden meestal geproduceerd door een smederij. Het zijn een soort ‘staven’ gemaakt van puur goud of zilver. Op de baar vindt u het logo van de producent, het gewicht en de fijnheid van het goud.

Wat zijn zilverbaren?

Een zilverbaar is een soort staaf van puur zilver. In deze staafvormige elementen staat vaak de stempel van de smederij gedrukt. Hierbij wordt ook het gewicht en de fijnheid van de baar vermeld. Fijnheid is een ander woord voor puurheid, ofwel wat het gehalte puur zilver is in de baar. 999.9 is gelijk aan 99.99%. Bij Oudgoud.nl mag u alle soort zilver baren te koop aan bieden.

Wat is fijn goud?

Fijn goud is in principe hetzelfde als puur goud. Dit goud heeft een puurheid van 99,99%. In Nederland spreken wij dan van 24 karaat goud. Het is goud in de meest pure vorm. Fijn goud komt het meeste voor in gouden munten en goudstaven. In principe worden sieraden nooit van fijn goud gemaakt. Dit komt doordat goud in de pure vorm erg zacht is en dus snel kapot gaan.

Kost het taxeren geld?

De taxatie van uw goud en zilver is geheel gratis en vrijblijvend.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd in Monnickendam

Kerkstraat 58, 1141 BJ Monnickendam

Neem contact op

Wilt u weten wat uw baar waard is?

14 karaat goud

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.