`

FAQ

Algemeen

Is OudGoud.nl een onderdeel van Sako Juwelier?
Ja, OudGoud.nl is een onderdeel van Sako Juwelier. OudGoud.nl zit dan ook in de winkel van Sako Juwelier gevestigd. U vindt de winkel aan de Kerkstraat 58 in Monnickendam, gelegen in het historische stadshart.
Kan ik mijn geld ook op mijn bankrekening krijgen?
We maken het geld dezelfde dag nog naar u over op uw rekening.
Kan ik mijn goud ook opsturen?
Ja, het is mogelijk om uw goud naar ons op te sturen. U kunt uw goud of zilver tot een waarde van ongeveer 500 euro per aangetekende post naar ons opsturen. Het is belangrijk dat u dit altijd per aangetekende post naar ons opstuurt. U kunt het pakketje dan sturen naar OudGoud.nl, Kerkstraat 58, 1141 BJ te Monnickendam.
Kost het taxeren geld?
De taxatie van uw goud en zilver is geheel gratis en vrijblijvend.
Moet ik een afspraak maken om langs te komen?
Het is niet noodzakelijk om een afspraak te maken, u mag ten alle tijde langs komen bij ons in de winkel in Monnickendam. Om wachtmomenten te voorkomen is het wel handig om een afspraak te maken voor u langskomt. U kunt via deze pagina in contact komen met ons om een afspraak te maken.
Moet ik een identiteitsbewijs meenemen?

Wanneer u overgaat tot verkoop van uw gouden of zilveren sieraden/munten/baren, bent u verplicht om een identiteitsbewijs mee te nemen. Dit mag een paspoort, rijbewijs op identiteitsbewijs zijn.

Waar zijn jullie gevestigd?
Wij zijn gevestigd in Monnickendam Kerkstraat 58, 1141 BJ Monnickendam
Wat kost het om mijn goud naar u op te sturen?
Er zijn hierbij twee mogelijkheden om uw goud naar ons op te sturen:
 1. U kunt allereerst uw goud of zilver tot een waarde van ongeveer 500 euro per aangetekende post naar ons opsturen door zelf een verzendlabel aan te maken. Het is belangrijk dat u dit altijd per aangetekende post naar ons opstuurt. Wat betreft de kosten ligt het er uiteraard aan met welke organisatie u uw goud of zilver naar ons opstuurt.
 2. Ook is het mogelijk dat u een verzendlabel bij ons aanvraagt. Het bedrag van de verzendlabel wordt dan van de waarde van uw goud of zilver afgehaald bij uitbetaling.
Het pakketje wordt opgestuurd naar Boost E-tail, Kerkstraat 58, 1141 BJ te Monnickendam.
Wat maakt het inkopen en verwerken van oud goud belangrijk bij OudGoud.nl?
Dit heeft een aantal oorzaken:
 1. Allereerst bieden wij de hoogste goudprijs.
 2. In deze branche waren we de eerste die openlijk inkoopprijzen op de site hebben staan zodat mensen een idee krijgen van de waarde van hun sieraden.
 3. Tegenwoordig hebben we ook een koersmeter die elke vijf minuten de actuele koers van goud op de wereldmarkt aangeeft.
 4. Om het voor de mensen inzichtelijker te maken, hebben we de goudprijs teruggerekend naar karaat waarde en ook dat laten we zien.
 5. Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen.
 6. Het inkopen van goud is geen onpersoonlijke business, maar we gaan er samen rustig voor zitten.
Het is een werkwijze die past bij ons bedrijf. We hebben veel aandacht voor de mensen die bij ons binnenkomen en iets willen op het gebied van sieraden.
Wat nemen wij aan oude sieraden in?
Op het moment dat u oude sieraden wilt verkopen, is het belangrijk dat u weet dat OudGoud.nl al uw oude gouden en zilveren voorwerpen afneemt. Hierbij kunt u denken aan armbanden, ringen, kettingen, oorbellen, piercings, manchetknopen etc. Ook doen wij onder andere aan de inkoop van zilveren en gouden tanden. Niets is voor ons te gek!
Welke dagen zijn jullie open?

Maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Baren

Hoe komt uw zilverbaar bij ons terecht?
Zilverbaren komen in allerlei verschillende groten en maten, naar uw wens kan u uw baren per post naar ons opsturen of bij ons langskomen in de winkel. Mocht u niet naar de winkel in Monnickendam kunnen of willen komen en uw zilverbaar per post naar ons toe willen sturen. Wij raden u wel aan om dit aangetekend te doen. Zo bent u er zeker van dat uw pakket in goede staat bij ons arriveert. Neem vooraf contact op met OudGoud.nl over de procedure van het versturen van uw zilverbaar.
Waarom zijn baren een goede investering?

Baren hebben dus de grootste verhouding puur edelmetaal in zich. Hierdoor is een zilveren baar meer waard dan oud zilver. Daarnaast zijn zilver en goud relatief veilige investeringen. De edelmetalen worden niet erg beïnvloed door inflatie. Voor de zilveren baren van de grote smederijen geeft oudgoud.nl een hogere vergoeding.

Wat zijn goudbaren?
Goudbaren worden meestal geproduceerd door een smederij. Het zijn een soort 'staven' gemaakt van puur goud of zilver. Op de baar vindt u het logo van de producent, het gewicht en de fijnheid van het goud.
Wat zijn zilverbaren?

Een zilverbaar is een soort staaf van puur zilver. In deze staafvormige elementen staat vaak de stempel van de smederij gedrukt. Hierbij wordt ook het gewicht en de fijnheid van de baar vermeld. Fijnheid is een ander woord voor puurheid, ofwel wat het gehalte puur zilver is in de baar. 999.9 is gelijk aan 99.99%. Bij Oudgoud.nl mag u alle soort zilver baren te koop aan bieden.

Welke goud- en zilverbaren kunt u bij Oudgoud.nl verkopen?

U kunt de volgende gewichten in goud- en zilverbaren bij ons inleveren:

Goudbaren

 • Goudbaar 1 gram
 • Goudbaar 5 gram
 • Goudbaar 10 gram
 • Goudbaar 50 gram
 • Goudbaar 100 gram
 • Goudbaar 250 gram

Zilverbaren

 • Zilverbaar 100 gram
 • Zilverbaar 250 gram
 • Zilverbaar 500 gram

Diamant

Hoe bepaal je de waarde van diamant?

Er zijn er vier belangrijke factoren waarnaar gekeken zal worden bij de waardering van uw diamant: de 4 c’s.

 1. Colour (kleur)
 2. Clarity (helderheid)
 3. Cut (slijpvorm)
 4. Carat (karaat)
Hoe kan ik mijn diamant laten taxeren?
Ook diamanten kunt u laten taxeren bij OudGoud.nl, dit kunt u vrijblijvend laten doen in onze winkel. Vervolgens zullen wij uw diamant wegen om te kijken wat u diamant waard kan zijn. Deze waarde zal bepaald worden door ook naar de huidige diamantprijzen te kijken. OudGoud.nl weet u wel altijd de hoogste prijs voor uw diamant te geven.
Hoe ontstaat diamant?

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel.

Of

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel. Diamant wordt naar het aardoppervlak gebracht door middel van explosieve vulkanen. Dit vulkanische gesteente heeft een blauwe kleur. Het wordt kimberliet genoemd, genoemd naar de plaats Kimberley in Zuid Afrika. Naast deze voorkomens in kimberlietspijpen en de directe omgeving komt diamant ook voor in alluviale afzettingen. In India was het de delta van de Krishna rivier van jongs af aan de vindplaats van alluviale diamanten. Een gevonden diamant is economisch pas winstgevend als minimaal 1 karaat diamant van edelsteen kwaliteit per ton gesteente aanwezig is. Over het algemeen wordt diamant het meeste gevonden doe mijnen waarbij er in een bepaald stuk grond gegraven wordt tot de edelsteen houdende laag.

Is er een dreigend tekort aan diamanten?
Nee, er zal nooit een tekort aan diamanten zijn. Daar is namelijk een oplossing voor gevonden genaamd de Lab grown diamonds.
Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

Oudgoud.nl koopt diamanten in met of zonder certificaat. Onze diamant expert doet de inkoop van diamanten sieraden en losse diamanten. U kunt bij ons terecht in onze winkel in Monnickendam of u kunt de diamanten sieraden verkopen per post. Dit kunt u aangetekend naar ons versturen.

Wat is diamant?
De diamant wordt nog steeds als de belangrijkste edelsteen ter wereld gezien. De diamant is een allotrope vorm van koolstof, welke als delfstof aangetroffen wordt. Hiernaast kan diamant ook in laboratoria gemaakt worden. Diamant is, voor zover bekend, het hardste materiaal dat in de natuur gevonden wordt.
Wat is een diamantcertificaat?
Een diamantcertificaat is een document dat alle vitale gegevens van de desbetreffende diamant bevat. Iedereen die een diamant in bezit heeft, kan dit laten certificeren. Aangezien de kosten van het krijgen van een certificaat op kan lopen tot een paar honderd euro, wordt het vrijwel alleen bij de grotere, duurdere diamanten gedaan. Een diamantcertificaat beschrijft alleen de karakteristieken van een diamant. Het zegt niks over de financiële waarde van de diamant.
Wat is een slijpvorm van een diamant?
De vorm waarin de ruwe diamant wordt geslepen voordat de diamant in een sieraad wordt gezet wordt de slijpvorm van een diamant genoemd. Er zijn verschillende vormen waarin een diamant wordt geslepen, bijvoorbeeld de ronde slijpvorm, de rechthoekige slijpvorm en de hartvormige slijpvorm.
Wat is het voordeel van Lab grown diamonds?
De voordelen van Lab grown diamonds ten opzichte van natuurlijke diamanten zijn:
 • De Lab grown diamonds zijn een stuk goedkoper, dit kan vaak wel 30 procent schelen.
 • Ten tweede, en het belangrijkste, is dat deze diamant een stuk beter is voor het milieu.
Wat zijn lab grown diamonds?
Sinds een aantal jaar, is er een nieuw fenomeen genaamd Lab grown diamonds. Dit zijn diamanten die in een laboratorium gekweekt zijn. Dit is een redelijk nieuwe en milieuvriendelijke vorm van diamantwinning. Ze beginnen met een kleine diamant 'zaadje', dit is de donor diamant. Zonder deze donor groeit er niks. Doordat er koolstof om de donor heen groeit, groeit er onder hoge druk een diamant. Dit proces duurt een aantal weken in plaats van miljoenen jaren.
Welke slijpvormen bestaan er bij diamant?
Ronde slijpvorm: de ronde slijpvorm is veruit de meest gekozen slijpvorm. Dit slijpsel wordt vaak ook het briljant slijpsel genoemd. Dit slijpsel is de afgelopen jaren het meeste onderzocht om zo de beste slijpvorm te kunnen vinden. Hierbij was het de bedoeling om te onderzoeken hoe je de meeste schittering uit de diamant kon krijgen. Een ronde slijpvorm bestaat bijna altijd uit 57 facetten. Rechthoekige slijpvorm: het rechthoekige slijpsel lijkt erg veel op de vierkante slijpvorm. Het rechthoekige slijpsel geeft een bijzonder resultaat. Hierbij lijkt de diamant zelf een stuk groter. Vierkante slijpvorm: na de ronde slijpvorm is de vierkante slijpvorm de meest voorkomende. Vooral bij ringen met zijstenen worden de vierkant geslepen als zijstenen gebruikt. Vooral voor verlovingsringen is de vierkante slijpvorm het meest gebruikt. Ovale slijpvorm: vaak wordt het ovale slijpsel gecombineerd in sieraden met briljant geslepen diamanten. Hierdoor is de schittering ook snel te vergelijken met briljanten. Een diamant met een ovale slijpvorm heeft 56 facetten. Hartvormige slijpvorm: doordat de hartvormige slijpvorm meerdere facetten heeft, heeft deze slijpvorm prachtige schitteringen. Ook deze slijpvorm wordt veel bij verlovingsringen gebruikt.

Edelmetalen

Wat is edelmetaal?
Edelmetaal is een metaal dat niet tot nauwelijks oxideert, dat wil zeggen dat het niet kan roesten. Edelmetalen behouden dus hun kwaliteit en daarmee hun waarde. Dit is één van de redenen dat edelmetalen veel voor sieraden gebruikt wordt.
Wat zijn de meest voorkomende edelmetalen?
 • Goud: wordt gebruikt voor elektrische componenten en elektrische schakelaars.
 • Zilver: beschikt over een goede elektrische geleiding. Ook geschikt voor het verbinden van componenten.
 • Platina: wordt gebruikt in de raffinage van ruwe olie.
 • Rodium: wordt gebruikt als katalysator in de chemische industrie.
 • Osmium: wordt gebruikt als onderdeel van een legering voor elektrische contacten.
 • Palladium: wordt als katalysator in de organische chemie gebruikt.
 • Iridium: iridium kan tegen hoge temperaturen. Wordt vaak gebruikt door apparaten/machines die aan hoge temperaturen blootgesteld worden.
 • Ruthenium: wordt gebruikt in meerdere legeringen om deze harder en slijtvaster te maken.

Goud

Hoe bepaal je de echtheid van gouden munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele goudprijs. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe bepalen jullie de prijs die ik krijg voor mijn producten?
Onze goudprijs is gebaseerd op de Kitco koers. U krijgt voor uw goud een bedrag per gram wat genoteerd staat op onze website. Dit bedrag wordt keer het gewicht gedaan. Zo berekent u ook makkelijk zelf uw het bedrag wat u zou moeten krijgen.
Hoe gaat de goud verkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe kan ik mijn goud verkopen?

Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud verkopen in Monnickendam in onze winkel. Verder is het ook mogelijk om uw goud te versturen per post. U kunt het verzekerd versturen naar ons adres. Ook kunt van ons een verzendlabel krijgen, wat wij achter af verreken met uw goud.

Hoeveel krijg ik voor mijn goud?
Bij Oudgoud.nl zijn we heel transparant over de waarde van uw goud. U krijgt bij ons de goud prijs van vandaag. De actuele goudprijs per gram wordt getoond in de kolom rechts op de pagina. De verkoop van uw oud goud is nog nooit zo overzichtelijk geweest. U kunt zelf de prijs berekenen die u krijgt voor uw goud. U doet het gewicht keer de prijs per karaat. Zo weet u welke prijs u krijgt voor uw goud.
Ik zie cijfers in mijn sieraad staan, wat betekenen deze?

De cijfers in u sieraad zijn vaak keurmerken. Een keurmerk vertelt u hoeveel karaat goud uw sieraad is.

Is de prijs die jullie op de website tonen ook de prijs die wordt gegeven met het inwisselen van mijn goud?
Ja, de prijs die wij tonen is ook de prijs die u krijgt voor uw goud. Oudgoud.nl berekent geen smeltkosten of andere verborgen kosten.
Is de goudprijs bij iedereen hetzelfde?
Helaas is dit niet zo. Veel goud inkopers doen een bod, i.p.v. het kijken naar het gewicht van uw sieraad. Bereken daarom altijd vooraf hoeveel geld u zou moeten verwachten voor uw goud. Andere goud inkopers rekenen bijvoorbeeld smelt of taxatie kosten. Dit doen wij bij oudgoud.nl niet. De prijs die wij tonen, is ook echt de prijs die u krijgt voor uw goud.
Is witgoud meer waard dan geelgoud?

Nee, helaas. Het gaat bij ons om het karaat gehalte en gewicht.

Kan ik al mijn oude goud verkopen bij OudGoud.nl?

Ja, OudGoud.nl neemt echt al uw oude goud en zilver in. OudGoud.nl is bereid elk voorwerp waar goud of zilver in zit van u over te nemen. Daarnaast bieden wij u altijd een scherpe prijs! Van een gouden tand tot een stuk collier. Zo gek kunt u het niet bedenken en wij bij OudGoud.nl nemen het met liefde van u over.

Kopen jullie ook edelstenen in?

Helaas kopen wij geen lossen edelstenen is. Wanneer een edelsteen in een sieraad zit, en hij is bijzonder, dan kunnen we daar een meer prijs boven op uw goud voor geven.

Kopen jullie ook sieraden die stuk/versleten zijn?
ja, wij kopen ook oud goud in. U krijg voor een versleten/stuk sieraad gewoon het goudprijs keer het gewicht.
Waar kan ik mijn goud verkopen?
Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud verkopen in Monnickendam in onze winkel. Verder is het ook mogelijk om uw goud te versturen per post. U kunt het verzekerd versturen naar ons adres. Ook kunt van ons een verzendlabel krijgen, wat wij achter af verreken met uw goud.
Waar komt goud het meeste voor?
Goud komt niet overal voor in de wereld, goud is erg schaars. Het is dan ook een erg zeldzaam metaal, hierdoor ligt de prijs van goud erg hoog. De landen waar het meeste goud gevonden wordt zijn:
 • Afrika
 • Australië
 • China
 • Indonesië
 • Amerika
Waar vindt u de hoogste goudprijs?
Voor de hoogste goudprijs per gram kunt u terecht bij OudGoud.nl. Nergens kunt u een betere prijs vinden voor uw goud, zo kunnen onze goudprijzen oplopen tot een paar euro meer dan andere partijen. Uw voordeel kan bij ons echt flink oplopen! Raadpleeg vooral andere partijen, zo zal u zien dat wij daadwerkelijk de beste prijs bieden.
Waar wordt goud voor gebruikt?
Goud wordt het meest gebruikt voor sieraden, het edelmetaal heeft een prachtige uitstraling. Ongeveer 80% van al het goud wordt voor sieraden gebruikt. Hiernaast wordt goud nog voor andere dingen gebruikt:
 • Gouden tanden
 • Bestek
 • Als geleider voor elektrische apparaten
 • Als coating in de ruimtevaart (goud werkt reflecterend op uv-straling)
 • Vroeger werd goud als betaalmiddel gebruikt (in de vorm van munten)
Waarom oud goud verkopen?
U kent het misschien zelf ook wel, sieraden en/of juwelen die al jaren in een kast liggen te verstoffen. Het is hoog tijd dat daar iets mee gebeurt, deze voorwerpen kunnen u een leuk bedrag opleveren. Bij OudGoud.nl krijgt u altijd de hoogste goudprijs. Zo kunt u, van die ene gouden ketting waar u al lange tijd niet meer naar omgekeken heeft, toch nog een mooi bedrag innen.
Waarom uw goud inleveren bij OudGoud.nl?
Bij OudGoud.nl krijgt u altijd de hoogste goudprijs voor uw goud. Dit doen wij zonder verborgen kosten, zoals smeltkosten. Verder kunt u bij ons kiezen of u uw geld contant krijgt of op uw rekening gestort. Met onze jarenlange ervaring, van vader op zoon doorgegeven, kunnen wij u adviseren bij de taxatie en/of verkoop van uw goud. De taxatie van uw goud is gratis en dus geheel vrijblijvend!
Wat gebeurt er met mijn goud?
Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij altijd raad met uw goud. Zo kunnen onze edelsmeden uw goud omtoveren tot de mooiste sieraden. Sommige voorwerpen verkopen wij in onze winkel. Onze specialisten zullen kijken naar de kwaliteit van het goud en de staat van het voorwerp, maar vrees niet: uw oude goud is in goede handen bij ons!
Wat is 14 karaat goud?
De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in karaat. Des te zuiverder het goud, des te hoger het karaatgehalte. Het hoogste karaatgehalte dat er is, is 24 karaat. Bij 14 karaat goud is 58,5 procent van het voorwerp puur goud. Het overige gedeelte bestaat meestal uit koper, nikkel en zilver.
Wat is er mogelijk met mijn goud?

U kunt uw goud bij ons laten inwisselen voor contant geld of op uw bankrekening laten bijschrijven. Ook kunt u van uw oude goud, een nieuw sieraad aanschaffen. Ook kunt u onze goudsmid Mirjam een nieuw ontwerp laten maken van één of meer sieraden. Zoals u leest, heeft goud inkoop bij OudGoud.nl vele voordelen.

Wat is fijn goud?
Fijn goud is in principe hetzelfde als puur goud. Dit goud heeft een puurheid van 99,99%. In Nederland spreken wij dan van 24 karaat goud. Het is goud in de meest pure vorm. Fijn goud komt het meeste voor in gouden munten en goudstaven. In principe worden sieraden nooit van fijn goud gemaakt. Dit komt doordat goud in de pure vorm erg zacht is en dus snel kapot gaan.
Wat is goud?
Goud is een edelmetaal, welke veelal wordt gebruikt voor sieraden. Dit gebeurt bijna nooit in zijn puurste vorm. Goud is namelijk een zacht edelmetaal. 24 karaat goud is nauwelijks bruikbaar als sieraad, doordat het snel beschadigd of vervormd. 24 karaat goud wordt veelal gemengd met koper, zilver en/of palladium. Daarmee vergroot u de hardheid.
Wat voor goud kan ik inleveren?
Voor ons is niets te gek! Elk voorwerp dat goud bevat, kunt u bij ons inleveren! Mocht u toch nog twijfelen of u uw goud bij ons kunt inleveren, kom dan vooral langs in onze winkel of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u advies!
Wat zijn de eigenschappen van goud?
Goud heeft een paar opmerkelijke eigenschappen:
 • Metallisch goud heeft een gele, glanzende kleur
 • Als het fijn verdeeld is kan het een zwarte of donkerpaarse kleur aannemen
 • Bij kamertemperatuur is (puur) goud, na lood, het makkelijkste te buigen van alle metalen
 • Een blok (puur) goud van 1 gram kan worden geplet tot een plaatje bladgoud van 1 vierkante meter
 • De dichtheid van goud is bijna 2 keer zo groot als de dichtheid van lood
 • Goud is een uitstekende elektrische geleider
Welke keurmerken zijn er?
goud 585 (14karaat), 750 (18karaat), 833 (20karaat) en 916 (22karaat) Meestal heeft u een loep nodig om deze te kunnen zien. In alle sieraden horen ze te staan.
Welke soorten goud kunt u bij ons inleveren?
 • Oud goud
 • Gouden sieraden
 • Gouden munten
 • Gouden baren
 • Tandengoud

Staat uw product er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag naar uw product en laten weten of u het bij ons kunt verkopen

Horloges

Hoe wordt de waarde van mijn luxe horloge bepaald?
De waarde van uw horloge wordt bepaald door verschillende factoren zoals de status, de lengte van de horlogeband, eventueel een doos en een certificaat zijn bij horloge inkoop bepalend voor de definitieve prijsbepaling. Benieuwd wat uw horloge waard is? Neem contact op met Oudgoud.nl.
Kan ik mijn merk horloge ook inruilen voor een ander horloge?
Bij OudGoud.nl bent u ook aan het goede adres, wanneer u behoefte heeft aan een ander horloge. Wij hebben vintage en tweedehands modellen van verschillende merken. In onze winkel zult u een groot en gevarieerd aanbod vinden, waar u een scherpe prijs krijgt voor uw nieuwe horloge. Mocht uw droom horloge zich niet in ons assortiment bevinden, dan gaan wij graag voor u op zoek naar het juiste model voor u.
Kunt u uw horloge verkopen bij OudGoud.nl?
In principe nemen wij alle luxe horloges in voor een goede prijs. Onder luxe horloges verstaan wij horloges van merken als Rolex, Cartier, Omega en Breitling. Heeft u een waardevol horloge, maar niet van één van de bovenstaande merken? Kom dan langs in de winkel, of bel naar ons, om te kunnen zien of wij uw horloge innemen.
Waar kan ik mijn horloge verkopen?
Naast luxe horloges, koopt OudGoud.nl ook gouden horloges in. U kunt uw gouden vintage horloge bij ons verkopen voor de juiste waarde. Bij OudGoud.nl koppelen we u graag aan onze horloge specialist. We raden u aan om een afspraak te maken, voor een vrijblijvende taxatie bij ons op de Kerkstraat 58 in Monnickendam.
Welke merk horloges kan ik verkopen?
 • Rolex
 • Rartier
 • Tag Heuer
 • Omega
 • Hublot
 • Audemars Piguet
 • IWC
 • Chopard
 • Breitling

Heeft u een ander merk en bent u benieuwd of u deze bij ons kunt verkopen, neem dan gerust contact met ons op.

Munten

Hoe bepaal je de echtheid van gouden en zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud of zilver, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe bepaal je de echtheid van gouden munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele goudprijs. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe komen uw munten bij ons?

U kunt uw munten op verschillende manieren bij onze deskundigen inleveren en verkopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om langs te komen in onze winkel gelegen in het hart van Monnickendam, maar u kunt uw munten ook per aangetekende post naar Oudgoud.nl sturen.

Hoe ziet ons taxatieproces eruit?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld.
Kopen jullie ook gouden munten in?
Bij oudgoud.nl kunt u terecht met veel verschillende soorten gouden munten. U kunt oude gouden munten verkopen, het maakt niet uit of de gouden munten beschadigd, verkleurd of bekrast zijn, het goud behoudt zijn waarde.
Waar kan ik mijn gouden munten verkopen?
Oudgoud.nl koopt uw gouden munten voor een eerlijke prijs. Al sinds 1973 verzorgen wij taxaties in onze winkel in Monnickendam. Hier kunt u terecht oude gouden munten of gouden beleggingsmunten.
Welke gouden munt is het populairst?
De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende gouden munten.
Welke munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de populairste gouden en zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar. Net als onder de zilveren munten wordt ook onder de gouden munten de Maple Leaf als de populairste munt gezien. De vraag naar deze munt is dan ook groot. De Maple Leaf is er in de volgende grootheden: één twintigste troy ounce, één tiende troy ounce, een kwart troy ounce, een halve troy ounce en de hele troy ounce.

Oudgoud.nl helpt u graag bij de verkoop van uw gouden munten. Schroom niet om vragen te stellen, deze beantwoorden wij graag. U bent te allen tijde van harte welkom in onze winkel.

Welke zilveren munt is het populairst?
De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar.
Welke zilveren munten kunt u verkopen?
Er zijn verschillende soorten munten, welke onderverdeeld kunnen worden in drie klassen namelijk Zilveren Beleggingsmunten, Oud Zilvergeld en Zilveren Penningen. Al deze zilveren munten kunt u ook verkopen bij Oudgoud.nl. Uiteraard kunt u ook bij Oudgoud.nl terecht met andere munten.

Tandengoud

Hoeveel karaat zit er in tandengoud?

Gemiddeld komt er 14 karaat goud uit uw gouden tand of kroon.

Is het een probleem dat het goud nog om de tand heen zit?
Wij begrijpen dat het misschien een beetje raar voelt om met uw kies onze kant op te komen, maar dit is voor ons geen probleem. Wij hebben speciale apparatuur om het goud van de tand te kunnen verwijderen.
Is mijn gouden tand geld waard?
Wist u dat tandengoud wel tot 5 gram kan wegen. Tandengoud bestaat bijna altijd uit 14 karaat goud, de prijs per gram voor uw tandengoud kunt u vinden in onze goud tabel. Goud is uitstekend materiaal voor tandheelkundig gebruik, omdat het niet gevoelig is voor zuur en levenslang meegaat. Dus uw gouden kronen en gouden tanden zijn bij Oudgoud.nl zeker geld waard!
Kopen jullie ook tandengoud?

Ja, wist u dat uw gouden kroon net zo veel kan opleveren als uw gouden ring?

Taxeren

Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij OudGoud.nl?
OudGoud.nl raadt u aan om het goud, zilver, diamant of de horloges te laten taxeren voordat de bezittingen verdeeld worden. Zo kunnen de bezittingen ook daadwerkelijk eerlijk verdeeld worden, omdat de waarde dan bekend is.
 1. Allereerst worden de bezittingen op echtheid gecontroleerd.
 2. Vervolgens zal er een taxatie op karaatgehalte plaatsvinden, samen met een weging van uw bezittingen.
 3. Nadat de bezettingen van de overleden persoon gewogen en getaxeerd zijn, zal de medewerker de huidige goud- en zilverkoers hanteren.
 4. De medewerker zal, met de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken over de bezittingen zou krijgen.
Waarom is een erfenis taxatie belangrijk?
Een taxatie kan erg van belang zijn voor de aangifte van het successierecht. Er moet namelijk belasting over de erfenis betaald worden, ook wel erfbelasting genoemd. Hiervoor is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de totale waarde van de erfenis. Op het moment dat deze cijfers bekend zijn, kan de hoogte van de erfbelasting bepaald worden. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat de verdeling van de bezittingen eerlijk verloopt. Taxatie van de erfenis is hier de beste oplossing voor. Kortom, het is niet alleen op belastinggebied belangrijk dat de bezittingen getaxeerd worden, maar ook op sociaal, familiair gebied.
Wat houdt een taxatie in?
Tijdens een taxatie wordt er een financiële waardebepaling gemaakt van een object. Eigenlijk kunnen alle objecten (bezittingen) op waarde bepaald worden. Bij een taxatie worden alle bezittingen op waarde geschat, conform de marktwaarde.

Zilver

Hoe bepaal je de echtheid van zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van zilver, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe gaat zilver inkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe wordt de zilverprijs vastgesteld?

De zilverkoers werkt net als andere koersen, zilver is tenslotte een goed waar je mee kunt beleggen. De zilverprijs wordt onder andere bepaald door vraag en aanbod. Hoe groter de vraag naar zilver, hoe hoger de prijs.

Ik zie cijfers in mijn zilveren sieraad staan, wat betekenen deze?
In zilveren sieraden staan boven de 8 gram altijd een keurmerk. Bij het 1gehalte zilver staat het cijfer 925, dit betekent dat uw sieraad voor 92.5% uit puur zilver bestaat. In 2gehalte zilver staat het cijfer 835, dit bestaat dus voor 83.5% uit puur zilver. Het laatste keurmerk wat voor zilveren sieraden wordt gebruikt is 800 voor het 3gehalte zilver. Dit bestaat voor 80% uit puur zilver.
Wat gebeurt er met uw zilver?
Wat kan er allemaal met het zilver? Wordt het doorverkocht, omgesmolten of zijn er nog andere mogelijkheden? Wat wij met uw zilver doen ligt aan de staat. Sommige voorwerpen zullen wij smelten en gebruiken voor het maken van sieraden. Wanneer wij het zilver niet smelten en omvormen, kunnen de zilveren voorwerpen verkocht worden.
Wat is de huidige zilverprijs?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, de zilver- en goudprijzen variëren. Zoals u hierboven kon lezen, wordt de zilverprijs bepaalt door verschillende factoren. Wij hanteren de meest actuele zilverprijs en dus de hoogste!

Welke zilveren voorwerpen kunt u bij ons inleveren?

Bij Oudgoud.nl kopen wij zilveren munten, baren, sieraden, horloges, tafelwaar en kunstvoorwerpen zoals beeldjes in. De taxatie krijgt u van ons cadeau. Daarnaast maken wij gebruik van de dagprijs voor zilver, waardoor u altijd met een mooi bedrag naar buiten loopt.

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.