FAQ - OudGoud.nl
`

FAQ

Algemeen

Hoe snel wordt de betaling overgemaakt na het inleveren van mijn zilver?
Betalingen worden doorgaans dezelfde dag nog overgemaakt.
Hoelang duurt het taxatieproces?
Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.
Hoelang duurt het taxatieproces?
De taxatie is meestal snel en kan vaak ter plekke worden afgerond. Dit verschilt per situatie.
Hoelang duurt het voordat ik mijn geld ontvang?
Bij de betaling kunt u kiezen tussen een contante betalen of een bank overschrijving. Bank overschrijvingen worden aan het einde van elke dag gedaan. We bieden bij onze vestiging in Amsterdam geen contante uitbetalingen aan, om zowel uw veiligheid als die van ons personeel te waarborgen. In Monnickendam kan op aanvraag wel contant uitbetaald worden.
Is er parkeergelegenheid bij de vestiging in Amsterdam?
Er is de mogelijkheid om op de gracht te parkeren, maar we raden u aan om uw auto te parkeren bij metro Noord en dan met de Noord/Zuidlijn naar halte ‘Rokin’ te gaan. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar de winkel. Bereikbaarheid met de auto is in Amsterdam niet ideaal. Heeft het uw voorkeur om met de auto te komen, dan is onze vestiging in Monnickendam beter bereikbaar.
Is er parkeergelegenheid bij de vestiging in Katwijk aan Zee?
U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage aan de boulevard onder de duinen. Deze parkeerplaats van 1 kilometer lang heeft een noord- en zuidingang. Parkeer uw auto ergens in de buurt bij sectie 5. Vervolgens loopt u bij de uitgang Voorstraat met de trap naar boven bij hotel Noordzee en gaat u de Voorstraat in. Na 100 meter arriveert u bij onze winkel.
Is er parkeergelegenheid bij de vestiging in Monnickendam?
Ja! Aan de overkant van de winkel, door een steeg heen, ligt een parkeerplaats. Hier kunt u in de blauwe zone 1,5 uur parkeren en op de andere plekken gratis.
Is OudGoud.nl een onderdeel van Sako Juwelier?
Ja, OudGoud.nl is een onderdeel van Sako Juwelier. OudGoud.nl zit dan ook in de winkel van Sako Juwelier gevestigd. U vindt de winkel aan de Kerkstraat 58 in Monnickendam, gelegen in het historische stadshart.
Kan ik mijn geld ook op mijn bankrekening krijgen?
We maken het geld dezelfde dag nog naar u over op uw rekening.
Kan ik mijn goud ook opsturen?
Ja, het is mogelijk om uw goud naar ons op te sturen. U kunt uw goud of zilver tot een waarde van ongeveer 500 euro per aangetekende post naar ons opsturen. Het is belangrijk dat u dit altijd per aangetekende post naar ons opstuurt. U kunt het pakketje dan sturen naar OudGoud.nl, Kerkstraat 58, 1141 BJ te Monnickendam.
Kost het taxeren geld?
De taxatie van uw goud en zilver is geheel gratis en vrijblijvend.
Moet ik een afspraak maken om langs te komen?
Het is niet noodzakelijk om een afspraak te maken, u mag ten alle tijde langs komen bij ons in de winkel in Monnickendam. Om wachtmomenten te voorkomen is het wel handig om een afspraak te maken voor u langskomt. U kunt via deze pagina in contact komen met ons om een afspraak te maken.
Moet ik een identiteitsbewijs meenemen?

Wanneer u overgaat tot verkoop van uw gouden of zilveren sieraden/munten/baren, bent u verplicht om een identiteitsbewijs mee te nemen. Dit mag een paspoort, rijbewijs op identiteitsbewijs zijn.

Waar zijn jullie gevestigd?
Wij zijn gevestigd in Monnickendam Kerkstraat 58, 1141 BJ Monnickendam
Wat kost het om mijn goud naar u op te sturen?
Er zijn hierbij twee mogelijkheden om uw goud naar ons op te sturen:
 1. U kunt allereerst uw goud of zilver tot een waarde van ongeveer 500 euro per aangetekende post naar ons opsturen door zelf een verzendlabel aan te maken. Het is belangrijk dat u dit altijd per aangetekende post naar ons opstuurt. Wat betreft de kosten ligt het er uiteraard aan met welke organisatie u uw goud of zilver naar ons opstuurt.
 2. Ook is het mogelijk dat u een verzendlabel bij ons aanvraagt. Het bedrag van de verzendlabel wordt dan van de waarde van uw goud of zilver afgehaald bij uitbetaling.
Het pakketje wordt opgestuurd naar Boost E-tail, Kerkstraat 58, 1141 BJ te Monnickendam.
Wat maakt het inkopen en verwerken van oud goud belangrijk bij OudGoud.nl?
Dit heeft een aantal oorzaken:
 1. Allereerst bieden wij de hoogste goudprijs.
 2. In deze branche waren we de eerste die openlijk inkoopprijzen op de site hebben staan zodat mensen een idee krijgen van de waarde van hun sieraden.
 3. Tegenwoordig hebben we ook een koersmeter die elke vijf minuten de actuele koers van goud op de wereldmarkt aangeeft.
 4. Om het voor de mensen inzichtelijker te maken, hebben we de goudprijs teruggerekend naar karaat waarde en ook dat laten we zien.
 5. Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen.
 6. Het inkopen van goud is geen onpersoonlijke business, maar we gaan er samen rustig voor zitten.
Het is een werkwijze die past bij ons bedrijf. We hebben veel aandacht voor de mensen die bij ons binnenkomen en iets willen op het gebied van sieraden.
Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs is vereist voor de verkoop. Daarnaast neemt u natuurlijk uw zilveren stukken mee.
Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?
Een geldig identiteitsbewijs is vereist voor de verkoop. Daarnaast neemt u natuurlijk uw gouden stukken mee.
Wat nemen wij aan oude sieraden in?
Op het moment dat u oude sieraden wilt verkopen, is het belangrijk dat u weet dat OudGoud.nl al uw oude gouden en zilveren voorwerpen afneemt. Hierbij kunt u denken aan armbanden, ringen, kettingen, oorbellen, piercings, manchetknopen etc. Ook doen wij onder andere aan de inkoop van zilveren en gouden tanden. Niets is voor ons te gek!
Welke dagen zijn jullie geopend?
Onze locatie in Monnickendam: maandag t/m vrijdag zijn wij open van 9:30 tot 17:30 uur en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. Onze locatie in Amsterdam: maandag t/m zaterdag zijn wij open van 11:00 tot 18:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Hier is alleen bezoek op afspraak mogelijk.
Welke dagen zijn jullie open?

Maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Baren

Hoe komt uw zilverbaar bij ons terecht?
Zilverbaren komen in allerlei verschillende groten en maten, naar uw wens kan u uw baren per post naar ons opsturen of bij ons langskomen in de winkel. Mocht u niet naar de winkel in Monnickendam kunnen of willen komen en uw zilverbaar per post naar ons toe willen sturen. Wij raden u wel aan om dit aangetekend te doen. Zo bent u er zeker van dat uw pakket in goede staat bij ons arriveert. Neem vooraf contact op met OudGoud.nl over de procedure van het versturen van uw zilverbaar.
Waarom zijn baren een goede investering?

Baren hebben dus de grootste verhouding puur edelmetaal in zich. Hierdoor is een zilveren baar meer waard dan oud zilver. Daarnaast zijn zilver en goud relatief veilige investeringen. De edelmetalen worden niet erg beïnvloed door inflatie. Voor de zilveren baren van de grote smederijen geeft oudgoud.nl een hogere vergoeding.

Wat zijn goudbaren?
Goudbaren worden meestal geproduceerd door een smederij. Het zijn een soort 'staven' gemaakt van puur goud of zilver. Op de baar vindt u het logo van de producent, het gewicht en de fijnheid van het goud.
Wat zijn zilverbaren?

Een zilverbaar is een soort staaf van puur zilver. In deze staafvormige elementen staat vaak de stempel van de smederij gedrukt. Hierbij wordt ook het gewicht en de fijnheid van de baar vermeld. Fijnheid is een ander woord voor puurheid, ofwel wat het gehalte puur zilver is in de baar. 999.9 is gelijk aan 99.99%. Bij Oudgoud.nl mag u alle soort zilver baren te koop aan bieden.

Welke goud- en zilverbaren kunt u bij Oudgoud.nl verkopen?

U kunt de volgende gewichten in goud- en zilverbaren bij ons inleveren:

Goudbaren

 • Goudbaar 1 gram
 • Goudbaar 5 gram
 • Goudbaar 10 gram
 • Goudbaar 50 gram
 • Goudbaar 100 gram
 • Goudbaar 250 gram

Zilverbaren

 • Zilverbaar 100 gram
 • Zilverbaar 250 gram
 • Zilverbaar 500 gram

Diamant

Hoe bepaal je de waarde van diamant?

Er zijn er vier belangrijke factoren waarnaar gekeken zal worden bij de waardering van uw diamant: de 4 c’s.

 1. Colour (kleur)
 2. Clarity (helderheid)
 3. Cut (slijpvorm)
 4. Carat (karaat)
Hoe kan ik mijn diamant laten taxeren?
Ook diamanten kunt u laten taxeren bij OudGoud.nl, dit kunt u vrijblijvend laten doen in onze winkel. Vervolgens zullen wij uw diamant wegen om te kijken wat u diamant waard kan zijn. Deze waarde zal bepaald worden door ook naar de huidige diamantprijzen te kijken. OudGoud.nl weet u wel altijd de hoogste prijs voor uw diamant te geven.
Hoe ontstaat diamant?

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel.

Of

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel. Diamant wordt naar het aardoppervlak gebracht door middel van explosieve vulkanen. Dit vulkanische gesteente heeft een blauwe kleur. Het wordt kimberliet genoemd, genoemd naar de plaats Kimberley in Zuid Afrika. Naast deze voorkomens in kimberlietspijpen en de directe omgeving komt diamant ook voor in alluviale afzettingen. In India was het de delta van de Krishna rivier van jongs af aan de vindplaats van alluviale diamanten. Een gevonden diamant is economisch pas winstgevend als minimaal 1 karaat diamant van edelsteen kwaliteit per ton gesteente aanwezig is. Over het algemeen wordt diamant het meeste gevonden doe mijnen waarbij er in een bepaald stuk grond gegraven wordt tot de edelsteen houdende laag.

Is er een dreigend tekort aan diamanten?
Nee, er zal nooit een tekort aan diamanten zijn. Daar is namelijk een oplossing voor gevonden genaamd de Lab grown diamonds.
Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

Oudgoud.nl koopt diamanten in met of zonder certificaat. Onze diamant expert doet de inkoop van diamanten sieraden en losse diamanten. U kunt bij ons terecht in onze winkel in Monnickendam of u kunt de diamanten sieraden verkopen per post. Dit kunt u aangetekend naar ons versturen.

Wat is diamant?
De diamant wordt nog steeds als de belangrijkste edelsteen ter wereld gezien. De diamant is een allotrope vorm van koolstof, welke als delfstof aangetroffen wordt. Hiernaast kan diamant ook in laboratoria gemaakt worden. Diamant is, voor zover bekend, het hardste materiaal dat in de natuur gevonden wordt.
Wat is een diamantcertificaat?
Een diamantcertificaat is een document dat alle vitale gegevens van de desbetreffende diamant bevat. Iedereen die een diamant in bezit heeft, kan dit laten certificeren. Aangezien de kosten van het krijgen van een certificaat op kan lopen tot een paar honderd euro, wordt het vrijwel alleen bij de grotere, duurdere diamanten gedaan. Een diamantcertificaat beschrijft alleen de karakteristieken van een diamant. Het zegt niks over de financiële waarde van de diamant.
Wat is een slijpvorm van een diamant?
De vorm waarin de ruwe diamant wordt geslepen voordat de diamant in een sieraad wordt gezet wordt de slijpvorm van een diamant genoemd. Er zijn verschillende vormen waarin een diamant wordt geslepen, bijvoorbeeld de ronde slijpvorm, de rechthoekige slijpvorm en de hartvormige slijpvorm.
Wat is het voordeel van Lab grown diamonds?
De voordelen van Lab grown diamonds ten opzichte van natuurlijke diamanten zijn:
 • De Lab grown diamonds zijn een stuk goedkoper, dit kan vaak wel 30 procent schelen.
 • Ten tweede, en het belangrijkste, is dat deze diamant een stuk beter is voor het milieu.
Wat zijn lab grown diamonds?
Sinds een aantal jaar, is er een nieuw fenomeen genaamd Lab grown diamonds. Dit zijn diamanten die in een laboratorium gekweekt zijn. Dit is een redelijk nieuwe en milieuvriendelijke vorm van diamantwinning. Ze beginnen met een kleine diamant 'zaadje', dit is de donor diamant. Zonder deze donor groeit er niks. Doordat er koolstof om de donor heen groeit, groeit er onder hoge druk een diamant. Dit proces duurt een aantal weken in plaats van miljoenen jaren.
Welke slijpvormen bestaan er bij diamant?
Ronde slijpvorm: de ronde slijpvorm is veruit de meest gekozen slijpvorm. Dit slijpsel wordt vaak ook het briljant slijpsel genoemd. Dit slijpsel is de afgelopen jaren het meeste onderzocht om zo de beste slijpvorm te kunnen vinden. Hierbij was het de bedoeling om te onderzoeken hoe je de meeste schittering uit de diamant kon krijgen. Een ronde slijpvorm bestaat bijna altijd uit 57 facetten. Rechthoekige slijpvorm: het rechthoekige slijpsel lijkt erg veel op de vierkante slijpvorm. Het rechthoekige slijpsel geeft een bijzonder resultaat. Hierbij lijkt de diamant zelf een stuk groter. Vierkante slijpvorm: na de ronde slijpvorm is de vierkante slijpvorm de meest voorkomende. Vooral bij ringen met zijstenen worden de vierkant geslepen als zijstenen gebruikt. Vooral voor verlovingsringen is de vierkante slijpvorm het meest gebruikt. Ovale slijpvorm: vaak wordt het ovale slijpsel gecombineerd in sieraden met briljant geslepen diamanten. Hierdoor is de schittering ook snel te vergelijken met briljanten. Een diamant met een ovale slijpvorm heeft 56 facetten. Hartvormige slijpvorm: doordat de hartvormige slijpvorm meerdere facetten heeft, heeft deze slijpvorm prachtige schitteringen. Ook deze slijpvorm wordt veel bij verlovingsringen gebruikt.

Edelmetalen

Wat is edelmetaal?
Edelmetaal is een metaal dat niet tot nauwelijks oxideert, dat wil zeggen dat het niet kan roesten. Edelmetalen behouden dus hun kwaliteit en daarmee hun waarde. Dit is één van de redenen dat edelmetalen veel voor sieraden gebruikt wordt.
Wat zijn de meest voorkomende edelmetalen?
 • Goud: wordt gebruikt voor elektrische componenten en elektrische schakelaars.
 • Zilver: beschikt over een goede elektrische geleiding. Ook geschikt voor het verbinden van componenten.
 • Platina: wordt gebruikt in de raffinage van ruwe olie.
 • Rodium: wordt gebruikt als katalysator in de chemische industrie.
 • Osmium: wordt gebruikt als onderdeel van een legering voor elektrische contacten.
 • Palladium: wordt als katalysator in de organische chemie gebruikt.
 • Iridium: iridium kan tegen hoge temperaturen. Wordt vaak gebruikt door apparaten/machines die aan hoge temperaturen blootgesteld worden.
 • Ruthenium: wordt gebruikt in meerdere legeringen om deze harder en slijtvaster te maken.

Goud

Hoe bepaal je de echtheid van gouden munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele goudprijs. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe bepalen jullie de prijs die ik krijg voor mijn producten?
Onze goudprijs is gebaseerd op de Kitco koers. U krijgt voor uw goud een bedrag per gram wat genoteerd staat op onze website. Dit bedrag wordt keer het gewicht gedaan. Zo berekent u ook makkelijk zelf uw het bedrag wat u zou moeten krijgen.
Hoe bepalen jullie de waarde van mijn goud?
Onze taxateurs bepalen de waarde van uw goud op basis van het gewicht, de zuiverheid en de huidige goudprijs. De staat van de 50 gram goud maakt niet uit.
Hoe gaat de goud verkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij gouden munten?
U kunt ook bij ons terecht voor het taxeren van stukken uit een erfenis. Wij raden altijd aan om dit te doen voor deze verdeeld worden. Zo worden de bezittingen daadwerkelijk eerlijk verdeeld, omdat de waarde bekend is.
 1. De gouden munten worden op echtheid gecontroleerd.
 2. Er vindt een taxatie plaats op karaatgehalte en de munten worden gewogen.
 3. De expert zal, met de emotionele waarde in het achterhoofd, kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de munten zou krijgen, op basis van de goudkoers.
Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij gouden tientjes?
U kunt ook bij ons terecht voor het taxeren van stukken uit een erfenis. Wij raden altijd aan om dit te doen voor ze verdeeld worden. Zo worden de bezittingen daadwerkelijk eerlijk verdeeld, omdat de waarde bekend is. Lees hier meer over een erfenis taxatie.
Hoe gaat de verkoop van gouden munten in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in onze winkel.
 2. U neemt plaats met een expert die uw Maple Leaf munt(en) gaat testen.
 3. De expert test uw munt(en) op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw gouden munt(en).
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling: u kunt kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving.
Hoe gaat de verkoop van gouden munten in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw gouden munt(en) gaat testen.
 3. De expert test uw munt(en) op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw gouden munt(en).
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling; u kunt kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving.
Hoe gaat de verkoop van gouden munten in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in onze winkel.
 2. U neemt plaats met een expert die uw Krugerrand munt(en) gaat testen.
 3. De expert test uw munt(en) op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw gouden munt(en).
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling: u kunt kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving.
Hoe kan ik een afspraak maken om mijn goud in te leveren?
Een afspraak maakt u eenvoudig via de website, contactpagina of telefonisch (0299 206 626).
Hoe kan ik een afspraak maken om mijn goud te verkopen?
Een afspraak maken kan eenvoudig online op de website. Bezoek hiervoor de contact pagina.
Hoe kan ik mijn goud verkopen?

Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud verkopen in Monnickendam in onze winkel. Verder is het ook mogelijk om uw goud te versturen per post. U kunt het verzekerd versturen naar ons adres. Ook kunt van ons een verzendlabel krijgen, wat wij achter af verreken met uw goud.

Hoe snel wordt de betaling overgemaakt na het inleveren van mijn goud?
Betalingen worden doorgaans dezelfde dag nog overgemaakt.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs kan verwachten voor mijn goud?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook echt de prijs is die u krijgt voor uw goud. Bij Oudgoud.nl rekenen we geen smeltkosten of andere verborgen kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. U kunt op basis van de huidige goudprijs zelfs zelf berekenen hoeveel wij voor uw goud geven.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs kan verwachten voor mijn goudbaren?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook de prijs is die u echt krijgt voor uw goud. Bij Oudgoud.nl rekenen we geen smeltkosten of andere verborgen kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs krijg voor mijn gouden armband?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook de prijs is die u echt voor uw gouden armband krijgt. Wij rekenen geen verborgen kosten als smelt- of taxatiekosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. Wilt u zeker weten dat u een eerlijke prijs krijgt bij uw gouden armband verkopen? Dan kunt u meerdere partijen vergelijken.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs krijg voor mijn gouden ketting?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook de prijs is die u echt voor uw gouden ketting krijgt. Wij rekenen geen verborgen kosten als smelt- of taxatiekosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. Wilt u zeker weten dat u een eerlijke prijs krijgt bij uw gouden ketting verkopen? Dan kunt u meerdere partijen vergelijken.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs krijg voor mijn gouden ring?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook de prijs is die u echt krijgt voor uw gouden ring. Bij Oudgoud.nl rekenen we geen smeltkosten of andere verborgen kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs krijg voor mijn gouden sieraden?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook de prijs is die u echt krijgt voor uw sieraden. Bij Oudgoud.nl rekenen we geen smeltkosten of andere verborgen kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.
Hoe werkt het inleveren van goud?
 1. Keurtekens controleren: we beginnen met het controleren van de keurtekens om de echtheid en kwaliteit van uw goud te bevestigen.
 2. Toetsen van het goud: onze experts gebruiken gespecialiseerde technieken om de zuiverheid van uw goud te testen.
 3. Wegen van het goud: we wegen uw goud nauwkeurig om de waarde te bepalen.
 4. Prijsbepaling: op basis van karaat en gewicht berekenen we een eerlijke prijs.
 5. Uitbetaling: wij zorgen voor een snelle en veilige transactie.
Hoe wordt de waarde van mijn goud bepaald?
De waarde wordt bepaald op basis van het gewicht en karaat van het goud. Dit ontdekken wij tijdens de taxatie, die wordt gedaan door een expert. Door zorgvuldig te testen en te wegen, bepalen we uiteindelijk de waarde van uw goud.
Hoe wordt de waarde van mijn goudbaren bepaald bij Oudgoud.nl?
Onze taxateurs bepalen de waarde van uw goudbaar op basis van het gewicht, de zuiverheid en de huidige goudprijs.
Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van gouden Maple Leaf munten?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.
Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van gouden munten?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.
Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van Krugerrand munten?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van een gouden Maple Leaf?
Wanneer we een gouden Maple Leaf inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt nu misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar niets is minder waar. Wanneer u een gouden Maple Leaf verkoopt, wil u natuurlijk dat dit officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er een munt op een onrechtmatige manier verkregen is. Voor u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw gouden Maple Leaf, kunt u op onze website zien welke taxatie experts er bij ons rondlopen. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd een externe expert naar de munt(en) kijken. Ons personeel beantwoord uiteraard al uw vragen.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van een Krugerrand?
Wanneer we een Krugerrand inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt nu misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar niets is minder waar. Wanneer u een Krugerrand verkoopt, wil u natuurlijk dat dit officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er een munt op een onrechtmatige manier verkregen is. Voor u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw Krugerrand, kunt u op onze website zien welke taxatie experts er bij ons rondlopen. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd een externe expert naar de munt(en) kijken. Ons personeel beantwoord uiteraard al uw vragen.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van gouden munten?
Wanneer we gouden munten inkopen zijn we wel genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt natuurlijk dat dit is niet bijdraagt aan uw privacy, maar in tegendeel. Wanneer u gouden munten verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal en het officieel gaat zodat we ook ten alle  tijden terug kunnen vinden wanneer er gouden munten op een onrechtmatig manier is verkregen. Voor dat u naar onze winkel komt, voor het verkopen van uw gouden munten. Kunt u op onze website zien welke taxatie experts er bij ons in de rondte lopen. Het personeel beantwoord al uw vragen, waar nodig. Ook wordt er gekeken of er speciale gouden munten tussen zitten. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd nog een externe expert naar de gouden munten kijken. We zien u graag langs komen in de winkel.
Hoelang duurt het proces van het verkopen van goudbaren?
Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.
Hoelang duurt het verkoopproces van 50 gram goud verkopen?
Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.
Hoelang duurt het verkoopproces?
Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.
Hoelang duurt het voordat ik mijn geld ontvang?
Bij de betaling kunt u kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving. Bank overschrijvingen worden aan het einde van elke dag gedaan. We bieden bij onze vestiging in Amsterdam geen contante uitbetalingen aan, om zowel uw veiligheid als die van ons personeel te waarborgen. In Monnickendam kan op aanvraag wel contant uitbetaald worden.
Hoelang duurt het voordat ik mijn geld ontvang?
Bij de betaling kunt u kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving. Bank overschrijvingen worden aan het einde van elke dag gedaan. In onze vestiging in Monnickendam kan op aanvraag contant uitbetaald worden. Om zowel uw veiligheid als die van ons personeel te waarborgen, bieden wij bij onze vestiging in Amsterdam geen contante uitbetalingen aan.
Hoelang duurt het voordat ik mijn geld ontvang?
Bij de betaling kunt u kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving. Bank overschrijvingen worden aan het einde van elke dag gedaan. In onze vestiging in Monnickendam kan op aanvraag contant uitbetaald worden. Neem hier van tevoren contact met ons over op. Om zowel uw veiligheid als die van ons personeel te waarborgen, bieden wij bij onze vestiging in Amsterdam geen contante uitbetalingen aan.
Hoeveel krijg ik voor mijn goud?
Bij Oudgoud.nl zijn we heel transparant over de waarde van uw goud. U krijgt bij ons de goud prijs van vandaag. De actuele goudprijs per gram wordt getoond in de kolom rechts op de pagina. De verkoop van uw oud goud is nog nooit zo overzichtelijk geweest. U kunt zelf de prijs berekenen die u krijgt voor uw goud. U doet het gewicht keer de prijs per karaat. Zo weet u welke prijs u krijgt voor uw goud.
Ik zie cijfers in mijn sieraad staan, wat betekenen deze?

De cijfers in u sieraad zijn vaak keurmerken. Een keurmerk vertelt u hoeveel karaat goud uw sieraad is.

Is de prijs die jullie op de website tonen ook de prijs die wordt gegeven met het inwisselen van mijn goud?
Ja, de prijs die wij tonen is ook de prijs die u krijgt voor uw goud. Oudgoud.nl berekent geen smeltkosten of andere verborgen kosten.
Is de goudprijs bij iedereen hetzelfde?
Helaas is dit niet zo. Veel goud inkopers doen een bod, i.p.v. het kijken naar het gewicht van uw sieraad. Bereken daarom altijd vooraf hoeveel geld u zou moeten verwachten voor uw goud. Andere goud inkopers rekenen bijvoorbeeld smelt of taxatie kosten. Dit doen wij bij oudgoud.nl niet. De prijs die wij tonen, is ook echt de prijs die u krijgt voor uw goud.
Is de goudprijs overal hetzelfde?
De actuele goudprijs is overal hetzelfde. Maar, de waarde die partijen bieden voor uw goud kan verschillen. Bij Oudgoud.nl krijgt u altijd de hoogste prijs.
Is de prijs die jullie op de website tonen ook de prijs die wordt gegeven met het inwisselen van mijn goud?
Ja, de prijs die wij tonen is ook de prijs die u krijgt voor uw goud. Wij rekenen geen smeltkosten of andere verborgen kosten.
Is het opsturen van goud verzekerd?
Ja, mits u het pakket aangetekend of verzekerd verstuurt. Een aangetekend pakket is verzekerd tot €500,-. Bij een verzekerd pakket is dat tot €5.500,-. Wij sturen u op verzoek een verzekerd label. U geeft dan aan hoeveel goud u op wilt sturen en wij verzekeren dat bedrag. De verzendkosten worden achteraf verrekend met het te ontvangen bedrag.
Is het veilig om goudbaren te verkopen bij Oudgoud.nl?
Ja, wij bieden een veilige en vertrouwde omgeving voor de verkoop van uw baren. In de winkel hebben we een aparte plek voor de voor het innemen van goud. Zo kunnen we rustig aan een tafel plaatsnemen en de gehele taxatie door nemen. De goudbaar wordt altijd getest wanneer deze niet met certificaat geleverd wordt.
Is het veilig om mijn gouden Maple Leaf op te sturen?
U kunt uw gouden Maple Leaf tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post naar ons opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw gouden Maple Leaf naar ons opstuurt.
Is het veilig om mijn gouden munten op te sturen?
U kunt uw gouden munten tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post naar ons opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw gouden munten naar ons opstuurt.
Is het veilig om mijn Krugerrand munt(en) op te sturen?
U kunt uw Krugerrands tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post naar ons opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw Krugerrands naar ons opstuurt.
Is witgoud meer waard dan geelgoud?

Nee, helaas. Het gaat bij ons om het karaat gehalte en gewicht.

Kan ik al mijn oude goud verkopen bij OudGoud.nl?

Ja, OudGoud.nl neemt echt al uw oude goud en zilver in. OudGoud.nl is bereid elk voorwerp waar goud of zilver in zit van u over te nemen. Daarnaast bieden wij u altijd een scherpe prijs! Van een gouden tand tot een stuk collier. Zo gek kunt u het niet bedenken en wij bij OudGoud.nl nemen het met liefde van u over.

Kan ik ook beschadigde gouden armbanden verkopen?
Zeker! De staat van uw gouden armband maakt niet uit voor de verkoop. Beschadigd, onbeschadigd, oud, nieuw; het kan allemaal.
Kan ik ook beschadigde gouden kettingen verkopen?
Zeker! De staat van uw gouden ketting maakt niet uit voor de verkoop. Beschadigd, onbeschadigd, oud, nieuw; het kan allemaal.
Kan ik ook beschadigde gouden ringen verkopen?
Zeker! De staat van uw gouden ringen maakt niet uit.
Kan ik ook beschadigde gouden sieraden verkopen?
Zeker! De staat van uw gouden sieraden maakt niet uit.
Kan ik ook meer dan 50 gram goud verkopen?
Zeker! Bij ons in de winkel bent u welkom met al het goud en zilver dat u wilt verkopen.
Kopen jullie ook edelstenen in?

Helaas kopen wij geen lossen edelstenen is. Wanneer een edelsteen in een sieraad zit, en hij is bijzonder, dan kunnen we daar een meer prijs boven op uw goud voor geven.

Kopen jullie ook sieraden die stuk/versleten zijn?
ja, wij kopen ook oud goud in. U krijg voor een versleten/stuk sieraad gewoon het goudprijs keer het gewicht.
Moet ik een afspraak maken voor het verkopen van gouden sieraden?
Als u langs wil komen bij onze winkel in Monnickendam, bent u zonder afspraak welkom. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat we tijd hebben voor een taxatie, kunt u het beste wel een afspraak maken. Voor onze winkel in Amsterdam vragen we u wel om van tevoren een afspraak te maken. Dit is vereist.
Waar kan ik mijn goud verkopen?
Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud verkopen in Monnickendam in onze winkel. Verder is het ook mogelijk om uw goud te versturen per post. U kunt het verzekerd versturen naar ons adres. Ook kunt van ons een verzendlabel krijgen, wat wij achter af verreken met uw goud.
Waar komt goud het meeste voor?
Goud komt niet overal voor in de wereld, goud is erg schaars. Het is dan ook een erg zeldzaam metaal, hierdoor ligt de prijs van goud erg hoog. De landen waar het meeste goud gevonden wordt zijn:
 • Afrika
 • Australië
 • China
 • Indonesië
 • Amerika
Waar vindt u de hoogste goudprijs?
Voor de hoogste goudprijs per gram kunt u terecht bij OudGoud.nl. Nergens kunt u een betere prijs vinden voor uw goud, zo kunnen onze goudprijzen oplopen tot een paar euro meer dan andere partijen. Uw voordeel kan bij ons echt flink oplopen! Raadpleeg vooral andere partijen, zo zal u zien dat wij daadwerkelijk de beste prijs bieden.
Waar wordt goud voor gebruikt?
Goud wordt het meest gebruikt voor sieraden, het edelmetaal heeft een prachtige uitstraling. Ongeveer 80% van al het goud wordt voor sieraden gebruikt. Hiernaast wordt goud nog voor andere dingen gebruikt:
 • Gouden tanden
 • Bestek
 • Als geleider voor elektrische apparaten
 • Als coating in de ruimtevaart (goud werkt reflecterend op uv-straling)
 • Vroeger werd goud als betaalmiddel gebruikt (in de vorm van munten)
Waarom oud goud verkopen?
U kent het misschien zelf ook wel, sieraden en/of juwelen die al jaren in een kast liggen te verstoffen. Het is hoog tijd dat daar iets mee gebeurt, deze voorwerpen kunnen u een leuk bedrag opleveren. Bij OudGoud.nl krijgt u altijd de hoogste goudprijs. Zo kunt u, van die ene gouden ketting waar u al lange tijd niet meer naar omgekeken heeft, toch nog een mooi bedrag innen.
Waarom uw goud inleveren bij OudGoud.nl?
Bij OudGoud.nl krijgt u altijd de hoogste goudprijs voor uw goud. Dit doen wij zonder verborgen kosten, zoals smeltkosten. Verder kunt u bij ons kiezen of u uw geld contant krijgt of op uw rekening gestort. Met onze jarenlange ervaring, van vader op zoon doorgegeven, kunnen wij u adviseren bij de taxatie en/of verkoop van uw goud. De taxatie van uw goud is gratis en dus geheel vrijblijvend!
Wanneer is het een goed moment om mijn 50 gram goud te verkopen?
Dit hangt compleet af van de huidige goudkoers en uw persoonlijke financiële doelen. Wij kunnen u adviseren over de beste timing, maar kunnen ook de toekomst niet voorspellen.
Wanneer is het een goed moment om mijn goudbaren te verkopen?
Dit hangt compleet af van de huidige goudkoers en uw persoonlijke financiële doelen. Wij kunnen u adviseren over de beste timing, maar kunnen ook de toekomst niet voorspellen.
Wat gebeurt er met mijn goud?
Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij altijd raad met uw goud. Zo kunnen onze edelsmeden uw goud omtoveren tot de mooiste sieraden. Sommige voorwerpen verkopen wij in onze winkel. Onze specialisten zullen kijken naar de kwaliteit van het goud en de staat van het voorwerp, maar vrees niet: uw oude goud is in goede handen bij ons!
Wat gebeurt er met mijn gouden armband na de verkoop?
Aan de hand van verschillende factoren kijken we of de armband wordt omgesmolten tot iets nieuws, naar de smelterij wordt gebracht of dat we de armband nog kunnen verkopen. We kijken onder andere naar de staat, maar ook of er nog verkoop potentie in zit. Sommige armbanden zijn bijvoorbeeld te persoonlijk om er een nieuwe eigenaar voor te vinden.
Wat gebeurt er met mijn gouden ketting na de verkoop?
Aan de hand van verschillende factoren kijken we of de ketting wordt omgesmolten tot iets nieuws, naar de smelterij wordt gebracht of dat we de ketting nog kunnen verkopen. We kijken onder andere naar de staat van de ketting, maar ook of er nog verkoop potentie in zit. Sommige kettingen zijn bijvoorbeeld te persoonlijk om er een nieuwe eigenaar voor te vinden.
Wat gebeurt er met mijn gouden ring na de verkoop?
Aan de hand van verschillende factoren kijken we of de ring wordt omgesmolten tot iets nieuws, naar de smelterij wordt gebracht of dat we de ring nog kunnen verkopen. We kijken onder andere naar de staat van de ring, maar ook of er nog verkoop potentie in zit. Sommige ringen zijn bijvoorbeeld te persoonlijk om er een nieuwe eigenaar voor te vinden.
Wat gebeurt er met mijn gouden sieraden nadat ik ze heb verkocht?
Aan de hand van verschillende factoren kijken we of de sieraden worden omgesmolten tot iets nieuws, naar de smelterij wordt gebracht of dat we de gouden sieraden nog kunnen verkopen. We kijken onder andere naar de staat van de sieraden, maar ook of er nog verkoop potentie in zit. Sommige sieraden zijn bijvoorbeeld te persoonlijk om er een nieuwe eigenaar voor te vinden.  
Wat gebeurt er met mijn ingeleverde goud?
Uw goud wordt door ons verwerkt en eventueel omgesmolten.
Wat is 14 karaat goud?
De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in karaat. Des te zuiverder het goud, des te hoger het karaatgehalte. Het hoogste karaatgehalte dat er is, is 24 karaat. Bij 14 karaat goud is 58,5 procent van het voorwerp puur goud. Het overige gedeelte bestaat meestal uit koper, nikkel en zilver.
Wat is er mogelijk met mijn goud?

U kunt uw goud bij ons laten inwisselen voor contant geld of op uw bankrekening laten bijschrijven. Ook kunt u van uw oude goud, een nieuw sieraad aanschaffen. Ook kunt u onze goudsmid Mirjam een nieuw ontwerp laten maken van één of meer sieraden. Zoals u leest, heeft goud inkoop bij OudGoud.nl vele voordelen.

Wat is fijn goud?
Fijn goud is in principe hetzelfde als puur goud. Dit goud heeft een puurheid van 99,99%. In Nederland spreken wij dan van 24 karaat goud. Het is goud in de meest pure vorm. Fijn goud komt het meeste voor in gouden munten en goudstaven. In principe worden sieraden nooit van fijn goud gemaakt. Dit komt doordat goud in de pure vorm erg zacht is en dus snel kapot gaan.
Wat is goud?
Goud is een edelmetaal, welke veelal wordt gebruikt voor sieraden. Dit gebeurt bijna nooit in zijn puurste vorm. Goud is namelijk een zacht edelmetaal. 24 karaat goud is nauwelijks bruikbaar als sieraad, doordat het snel beschadigd of vervormd. 24 karaat goud wordt veelal gemengd met koper, zilver en/of palladium. Daarmee vergroot u de hardheid.
Wat voor goud kan ik inleveren?
Voor ons is niets te gek! Elk voorwerp dat goud bevat, kunt u bij ons inleveren! Mocht u toch nog twijfelen of u uw goud bij ons kunt inleveren, kom dan vooral langs in onze winkel of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u advies!
Wat zijn de eigenschappen van goud?
Goud heeft een paar opmerkelijke eigenschappen:
 • Metallisch goud heeft een gele, glanzende kleur
 • Als het fijn verdeeld is kan het een zwarte of donkerpaarse kleur aannemen
 • Bij kamertemperatuur is (puur) goud, na lood, het makkelijkste te buigen van alle metalen
 • Een blok (puur) goud van 1 gram kan worden geplet tot een plaatje bladgoud van 1 vierkante meter
 • De dichtheid van goud is bijna 2 keer zo groot als de dichtheid van lood
 • Goud is een uitstekende elektrische geleider
Welke keurmerken zijn er?
goud 585 (14karaat), 750 (18karaat), 833 (20karaat) en 916 (22karaat) Meestal heeft u een loep nodig om deze te kunnen zien. In alle sieraden horen ze te staan.
Welke prijs krijg ik voor mijn gouden tientje?
De meeste gouden tientjes zijn hun gewicht in goud waard. Een gouden tientje weegt 6,72 gram en bevat 6,05 gram fijngoud. De munt bestaat dus voor 90% uit goud. Op basis van de huidige goudprijs kunt u zo gemakkelijk uitrekenen hoeveel uw gouden tientje waard is.
Welke soorten goud kunt u bij ons inleveren?
 • Oud goud
 • Gouden sieraden
 • Gouden munten
 • Gouden baren
 • Tandengoud

Staat uw product er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag naar uw product en laten weten of u het bij ons kunt verkopen

Welke voorwaarden zijn er voor een gouden armband verkopen?
Om iets te verkopen in onze winkel, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Verder vragen we altijd een geldig legitimatiebewijs.
Welke voorwaarden zijn er voor een gouden ketting verkopen?
Om iets te verkopen in onze winkel, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Verder vragen we altijd een geldig legitimatiebewijs.
Welke voorwaarden zijn er voor het verkopen van gouden ringen?
Om uw gouden ring(en) te verkopen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Verder vragen we een geldig legitimatiebewijs.
Welke voorwaarden zijn er voor het verkopen van gouden sieraden?
Om uw gouden sieraden te verkopen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Verder vragen we een geldig legitimatiebewijs.
Zijn er kosten verbonden aan het verkopen van mijn goudbaren bij Oudgoud.nl?
Nee. En u zal ook niet voor verborgen kosten komen te staan. Onze taxatie is gratis en vrijblijvend.

Horloges

Hoe wordt de waarde van mijn luxe horloge bepaald?
De waarde van uw horloge wordt bepaald door verschillende factoren zoals de status, de lengte van de horlogeband, eventueel een doos en een certificaat zijn bij horloge inkoop bepalend voor de definitieve prijsbepaling. Benieuwd wat uw horloge waard is? Neem contact op met Oudgoud.nl.
Kan ik mijn merk horloge ook inruilen voor een ander horloge?
Bij OudGoud.nl bent u ook aan het goede adres, wanneer u behoefte heeft aan een ander horloge. Wij hebben vintage en tweedehands modellen van verschillende merken. In onze winkel zult u een groot en gevarieerd aanbod vinden, waar u een scherpe prijs krijgt voor uw nieuwe horloge. Mocht uw droom horloge zich niet in ons assortiment bevinden, dan gaan wij graag voor u op zoek naar het juiste model voor u.
Kunt u uw horloge verkopen bij OudGoud.nl?
In principe nemen wij alle luxe horloges in voor een goede prijs. Onder luxe horloges verstaan wij horloges van merken als Rolex, Cartier, Omega en Breitling. Heeft u een waardevol horloge, maar niet van één van de bovenstaande merken? Kom dan langs in de winkel, of bel naar ons, om te kunnen zien of wij uw horloge innemen.
Waar kan ik mijn horloge verkopen?
Naast luxe horloges, koopt OudGoud.nl ook gouden horloges in. U kunt uw gouden vintage horloge bij ons verkopen voor de juiste waarde. Bij OudGoud.nl koppelen we u graag aan onze horloge specialist. We raden u aan om een afspraak te maken, voor een vrijblijvende taxatie bij ons op de Kerkstraat 58 in Monnickendam.
Welke merk horloges kan ik verkopen?
 • Rolex
 • Rartier
 • Tag Heuer
 • Omega
 • Hublot
 • Audemars Piguet
 • IWC
 • Chopard
 • Breitling

Heeft u een ander merk en bent u benieuwd of u deze bij ons kunt verkopen, neem dan gerust contact met ons op.

Munten

Hoe bepaal je de echtheid van gouden en zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud of zilver, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe bepaal je de echtheid van gouden munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele goudprijs. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van goud, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe komen uw munten bij ons?

U kunt uw munten op verschillende manieren bij onze deskundigen inleveren en verkopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om langs te komen in onze winkel gelegen in het hart van Monnickendam, maar u kunt uw munten ook per aangetekende post naar Oudgoud.nl sturen.

Hoe ziet ons taxatieproces eruit?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld.
Kopen jullie ook gouden munten in?
Bij oudgoud.nl kunt u terecht met veel verschillende soorten gouden munten. U kunt oude gouden munten verkopen, het maakt niet uit of de gouden munten beschadigd, verkleurd of bekrast zijn, het goud behoudt zijn waarde.
Waar kan ik mijn gouden munten verkopen?
Oudgoud.nl koopt uw gouden munten voor een eerlijke prijs. Al sinds 1973 verzorgen wij taxaties in onze winkel in Monnickendam. Hier kunt u terecht oude gouden munten of gouden beleggingsmunten.
Welke gouden munt is het populairst?
De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende gouden munten.
Welke munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de populairste gouden en zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar. Net als onder de zilveren munten wordt ook onder de gouden munten de Maple Leaf als de populairste munt gezien. De vraag naar deze munt is dan ook groot. De Maple Leaf is er in de volgende grootheden: één twintigste troy ounce, één tiende troy ounce, een kwart troy ounce, een halve troy ounce en de hele troy ounce.

Oudgoud.nl helpt u graag bij de verkoop van uw gouden munten. Schroom niet om vragen te stellen, deze beantwoorden wij graag. U bent te allen tijde van harte welkom in onze winkel.

Welke zilveren munt is het populairst?
De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar.
Welke zilveren munten kunt u verkopen?
Er zijn verschillende soorten munten, welke onderverdeeld kunnen worden in drie klassen namelijk Zilveren Beleggingsmunten, Oud Zilvergeld en Zilveren Penningen. Al deze zilveren munten kunt u ook verkopen bij Oudgoud.nl. Uiteraard kunt u ook bij Oudgoud.nl terecht met andere munten.

Tandengoud

Hoeveel karaat zit er in tandengoud?

Gemiddeld komt er 14 karaat goud uit uw gouden tand of kroon.

Is het een probleem dat het goud nog om de tand heen zit?
Wij begrijpen dat het misschien een beetje raar voelt om met uw kies onze kant op te komen, maar dit is voor ons geen probleem. Wij hebben speciale apparatuur om het goud van de tand te kunnen verwijderen.
Is mijn gouden tand geld waard?
Wist u dat tandengoud wel tot 5 gram kan wegen. Tandengoud bestaat bijna altijd uit 14 karaat goud, de prijs per gram voor uw tandengoud kunt u vinden in onze goud tabel. Goud is uitstekend materiaal voor tandheelkundig gebruik, omdat het niet gevoelig is voor zuur en levenslang meegaat. Dus uw gouden kronen en gouden tanden zijn bij Oudgoud.nl zeker geld waard!
Kopen jullie ook tandengoud?

Ja, wist u dat uw gouden kroon net zo veel kan opleveren als uw gouden ring?

Taxeren

Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij OudGoud.nl?
OudGoud.nl raadt u aan om het goud, zilver, diamant of de horloges te laten taxeren voordat de bezittingen verdeeld worden. Zo kunnen de bezittingen ook daadwerkelijk eerlijk verdeeld worden, omdat de waarde dan bekend is.
 1. Allereerst worden de bezittingen op echtheid gecontroleerd.
 2. Vervolgens zal er een taxatie op karaatgehalte plaatsvinden, samen met een weging van uw bezittingen.
 3. Nadat de bezettingen van de overleden persoon gewogen en getaxeerd zijn, zal de medewerker de huidige goud- en zilverkoers hanteren.
 4. De medewerker zal, met de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken over de bezittingen zou krijgen.
Hoe gaat de taxatie van een erfenis in zijn werk bij zilveren munten?
U kunt bij ons terecht voor het taxeren van stukken uit een erfenis. Wij raden altijd aan om dit te doen voor deze verdeeld worden. Zo worden de bezittingen daadwerkelijk eerlijk verdeeld, omdat de waarde bekend is.
 1. De zilveren munten worden op echtheid gecontroleerd.
 2. Er vindt een taxatie plaats op karaatgehalte en de munten worden gewogen.
 3. De expert zal, met de emotionele waarde in het achterhoofd, kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de munten zou krijgen, op basis van de zilverkoers.
Lees hier alles over de taxatie erfenis bij Oudgoud.nl
Hoe vaak moet ik mijn sieraden laten taxeren?
Als u uw sieraden wil laten taxeren voor een verzekering, kunt u dit advies het beste bij uw verzekeraar inwinnen. Het verschilt namelijk per verzekering.
Hoe weten jullie de waarde van een munt?
Onze experts bepalen de waarde van een munt op basis van het materiaal, het gewicht, de staat, het jaartal en veel andere verschillende factoren. Als u tijdens de taxatie benieuwd bent hoe de taxateur tot het bedrag is gekomen, leggen we u dat met alle liefde uit.
Hoe wordt de waarde van de sieraden bepaald?
Onze experts bepalen de waarde van uw sieraden op basis van het karaat, het merk, het gewicht en de staat.
Hoelang duurt een munttaxatie?
De duur van de munten taxeren, is afhankelijk van de hoeveelheid en soort munten die u meebrengt.
Hoelang duurt een taxatie?
De duur van de sieraden taxatie, is afhankelijk van de hoeveelheid en soort sieraden die u meebrengt.
Kan ik ook buitenlandse munten laten taxeren?
Dat kan zeker! U kunt bij ons terecht met alle soorten munten.
Kan ik ook online mijn munten laten taxeren?
Dat is mogelijk. U kunt ons hiervoor een mail sturen naar info@oudgoud.nl.
Kan ik ook online mijn sieraden laten taxeren?
We kunnen u online een indicatie geven. Maar, dat kan alleen als u het gehalte en gewicht van uw sieraad weet.
Waar kan ik mijn munten inleveren
Wilt u na de taxatie direct uw munten verkopen? Dat kan! Bij Oudgoud.nl kunt u uw zilveren en gouden munten verkopen tegen de actuele waarde. Wij bieden de hoogste prijs voor uw munten.
Waar kan ik mijn sieraden inleveren?
Wilt u na de taxatie direct uw sieraden verkopen? Dat kan! Bij Oudgoud.nl kunt u uw zilveren en gouden sieraden verkopen tegen de actuele waarde. Wij bieden de hoogste prijs voor uw bezittingen.
Waarom is een erfenis taxatie belangrijk?
Een taxatie kan erg van belang zijn voor de aangifte van het successierecht. Er moet namelijk belasting over de erfenis betaald worden, ook wel erfbelasting genoemd. Hiervoor is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de totale waarde van de erfenis. Op het moment dat deze cijfers bekend zijn, kan de hoogte van de erfbelasting bepaald worden. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat de verdeling van de bezittingen eerlijk verloopt. Taxatie van de erfenis is hier de beste oplossing voor. Kortom, het is niet alleen op belastinggebied belangrijk dat de bezittingen getaxeerd worden, maar ook op sociaal, familiair gebied.
Wat houdt een taxatie in?
Tijdens een taxatie wordt er een financiële waardebepaling gemaakt van een object. Eigenlijk kunnen alle objecten (bezittingen) op waarde bepaald worden. Bij een taxatie worden alle bezittingen op waarde geschat, conform de marktwaarde.
Wat moet ik meenemen als ik mijn munten laat taxeren?
Voor het taxeren van munten neemt u enkel de munten mee. Wilt u ze ook direct aan ons verkopen, dan vragen we om uw legitimatiebewijs.
Wat moet ik meenemen als ik mijn sieraden laat taxeren?
Voor het taxeren van sieraden neemt u enkel de sieraden mee die u getaxeerd wil hebben. Wilt u ze ook direct aan ons verkopen, dan vragen we om uw legitimatiebewijs.

Zilver

Hoe bepaal je de echtheid van zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van zilver, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe bepalen jullie de waarde van een zilveren tientje?
De waarde wordt door onze taxateurs bepaald op basis van de actuele zilverprijs, het gewicht en de zuiverheid van het zilver, evenals de verzamelwaarde.
Hoe bepalen jullie de waarde van mijn zilveren guldens?
De waarde wordt door onze taxateurs bepaald op basis van de actuele zilverprijs, het gewicht en de zuiverheid van het zilver, evenals de verzamelwaarde.
Hoe gaat de taxatie van een erfenis in zijn werk bij zilveren munten?
U kunt bij ons terecht voor het taxeren van stukken uit een erfenis. Wij raden altijd aan om dit te doen voor deze verdeeld worden. Zo worden de bezittingen daadwerkelijk eerlijk verdeeld, omdat de waarde bekend is.
 1. De zilveren munten worden op echtheid gecontroleerd.
 2. Er vindt een taxatie plaats op karaatgehalte en de munten worden gewogen.
 3. De expert zal, met de emotionele waarde in het achterhoofd, kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de munten zou krijgen, op basis van de zilverkoers.
Lees hier alles over de taxatie erfenis bij Oudgoud.nl
Hoe gaat zilver inkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe kan ik een afspraak maken om mijn zilver in te leveren?
Een afspraak maak je eenvoudig via de website op de contactpagina of telefonisch 0299 206 626.
Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs krijg voor mijn zilveren sieraden?
Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook de prijs is die u echt krijgt voor uw sieraden. Bij Oudgoud.nl rekenen we geen smeltkosten of andere verborgen kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.
Hoe worden de zilveren sieraden gecontroleerd op echtheid?
 • De expert test uw zilveren sieraden op echtheid en gehalte door middel van toetswater
 • De expert bekijkt uw zilveren sieraden op keurmerken
 • De expert weegt uw zilveren sieraden
Hoe wordt de zilverprijs vastgesteld?

De zilverkoers werkt net als andere koersen, zilver is tenslotte een goed waar je mee kunt beleggen. De zilverprijs wordt onder andere bepaald door vraag en aanbod. Hoe groter de vraag naar zilver, hoe hoger de prijs.

Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van zilveren guldens?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke zilveren gulden we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw zilveren guldens vast.
Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van zilveren munten?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welk zilveren tientje we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw zilveren tientje vast.
Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van zilveren munten?
Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van zilveren guldens?
Wanneer we zilveren guldens inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar het tegendeel is waar. Wanneer u zilveren guldens verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er zilveren guldens op een onrechtmatige manier verkregen zijn. Voordat u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw zilveren guldens, kunt u op onze website zien welke taxateurs er zijn.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van zilveren munten?
Wanneer we zilveren munten inkopen, zijn we wel genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar het tegendeel is waar. Wanneer u zilveren munten verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er zilveren munten op een onrechtmatige manier verkregen zijn. Voordat u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw zilveren munten, kunt u op onze website zien welke taxateurs er zijn. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd nog een externe expert naar de munten kijken. Ons personeel beantwoordt al uw vragen.
Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van zilveren tientjes?
Wanneer we zilveren tientjes inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar het tegendeel is waar. Wanneer u zilveren tientjes verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er zilveren tientjes op een onrechtmatige manier verkregen zijn. Voordat u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw zilveren tientjes, kunt u op onze website zien welke taxateurs er zijn.
Hoelang duurt het verkoopproces?
Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.
Hoelang duurt het voordat ik mijn geld ontvang?
Bij de betaling kunt u kiezen tussen een contante betaling of een bank overschrijving. Bank overschrijvingen worden aan het einde van elke dag gedaan. We bieden bij onze vestiging in Amsterdam geen contante betalingen aan, om zowel uw veiligheid als die van ons personeel te waarborgen. In Monnickendam kan op aanvraag wel contant uitbetaald worden.  
Ik zie cijfers in mijn zilveren sieraad staan, wat betekenen deze?
In zilveren sieraden staan boven de 8 gram altijd een keurmerk. Bij het 1gehalte zilver staat het cijfer 925, dit betekent dat uw sieraad voor 92.5% uit puur zilver bestaat. In 2gehalte zilver staat het cijfer 835, dit bestaat dus voor 83.5% uit puur zilver. Het laatste keurmerk wat voor zilveren sieraden wordt gebruikt is 800 voor het 3gehalte zilver. Dit bestaat voor 80% uit puur zilver.
Is de zilverprijs overal hetzelfde?
De actuele zilverprijs is overal hetzelfde. Maar, de waarde die partijen bieden voor uw zilver kan verschillen. Bij Oudgoud.nl krijg u altijd de hoogste prijs.
Is het opsturen van zilver verzekerd?
Ja, mits u het pakket aangetekend of verzekerd verstuurt. Een aangetekend pakket is verzekerd tot €500,-. Bij een verzekerd pakket is dat tot €5.500,-. Wij sturen u op verzoek een verzekerd label. U geeft dan aan hoeveel zilver u op wilt sturen en wij verzekeren dat bedrag. De verzendkosten worden achteraf verrekend met het te ontvangen bedrag.
Is het veilig om mijn zilveren guldens op te sturen?
U kunt uw zilveren guldens tot een waarde van €500,- per aangetekende post opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw zilveren guldens naar ons opstuurt.
Is het veilig om mijn zilveren munten op te sturen?
U kunt uw zilveren munten tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw zilveren munten naar ons opstuurt.
Is het veilig om mijn zilveren tientjes op te sturen?
U kunt uw zilveren tientjes tot een waarde van €500,- per aangetekende post opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden. Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw zilveren munten naar ons opstuurt.
Kan ik ook beschadigde zilveren sieraden verkopen?
Zeker! De staat van uw zilveren sieraden maakt niet uit.
Moet ik een afspraak maken voor het verkopen van zilveren sieraden?
Als u langs wil komen bij onze winkel in Monnickendam, bent u zonder afspraak welkom. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat we tijd hebben voor een taxatie, kunt u het beste wel een afspraak maken. Voor onze winkel in Amsterdam vragen we u wel om van tevoren een afspraak te maken. Dit is vereist.
Wat gebeurt er met uw zilver?
Wat kan er allemaal met het zilver? Wordt het doorverkocht, omgesmolten of zijn er nog andere mogelijkheden? Wat wij met uw zilver doen ligt aan de staat. Sommige voorwerpen zullen wij smelten en gebruiken voor het maken van sieraden. Wanneer wij het zilver niet smelten en omvormen, kunnen de zilveren voorwerpen verkocht worden.
Wat is de huidige zilverprijs?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, de zilver- en goudprijzen variëren. Zoals u hierboven kon lezen, wordt de zilverprijs bepaalt door verschillende factoren. Wij hanteren de meest actuele zilverprijs en dus de hoogste!

Welke voorwaarden zijn er voor het verkopen van zilveren sieraden?
Om uw zilveren sieraden te verkopen, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Verder vragen we een geldig legitimatiebewijs.
Welke zilveren munt is het populairst?
De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Ze worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar.
Welke zilveren voorwerpen kunt u bij ons inleveren?

Bij Oudgoud.nl kopen wij zilveren munten, baren, sieraden, horloges, tafelwaar en kunstvoorwerpen zoals beeldjes in. De taxatie krijgt u van ons cadeau. Daarnaast maken wij gebruik van de dagprijs voor zilver, waardoor u altijd met een mooi bedrag naar buiten loopt.

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.