Zilveren guldens verkopen | Gratis taxatie | Hoogste prijs

Zilveren guldens verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
29 mei 2024
Laatst bijgewerkt om: 13:30
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
MuntKeurmerkPrijs €
Gulden0.72€ 4,00
Rijksdaalder0.72€ 9,23
Zilveren tien gulden0.72€ 15,39
Zilveren vijftig gulden0.92€ 19,77

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Zilveren guldens
Altijd de hoogste prijs bij Oudgoud.nl

Zilveren guldens verkopen

In de periode van Wilhelmina en Juliana zijn er enorme hoeveelheden zilveren guldens geslagen. Hiermee is betaald, gehandeld en gespaard. Voor de komst van de euro gebruikte iedereen guldens. Veel Nederlanders hebben daarom nog een potje zilveren guldens staan. Dat kan al snel een leuk bedrag waard zijn!

Bij Oudgoud.nl begrijpen we de waarde van uw zilveren guldens niet alleen in financiële zin, maar ook de historische en emotionele waarde die deze munten voor velen hebben. Als u overweegt uw zilveren guldens te verkopen, biedt Oudgoud.nl u een transparante, eerlijk en vooral voordelige manier om dit te doen.

Meer over zilveren guldens

De zilveren gulden kent een rijke historie die teruggaat tot de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, waarin elke provincie zijn eigen guldenmunten sloeg. Met de oprichting van het Koninkrijk der Nederlanden in 1813 werd de Nederlandse gulden een vast onderdeel van het nationale muntstelsel.

Gedurende de regeerperiodes van koningen Willem I, II, III en koningin Wilhelmina bleef het ontwerp van de zilveren gulden vrijwel ongewijzigd, met het portret van de heerser op de voorzijde en het gekroonde Nederlandse wapen op de achterzijde. Onder koningin Juliana kreeg de gulden een modernere look, wat een nieuwe fase in zijn ontwerpgeschiedenis markeerde.

De productie van de zilveren guldens eindigde in 1967, waarmee een einde kwam aan een belangrijk tijdperk in de Nederlandse muntgeschiedenis.

winkel in Amsterdam

Waarom uw zilveren guldens verkopen aan Oudgoud.nl?

  • Hoogste prijzen: Wij bieden u de hoogste prijzen voor uw zilveren guldens, gebaseerd op de actuele zilverkoers. Onze prijzen worden regelmatig bijgewerkt om constant kloppend te blijven. U kunt de huidige zilverprijs bovenaan deze pagina bekijken.
  • Geen verborgen kosten: Bij Oudgoud.nl komt u niet voor verrassingen te staan. Er zijn geen verborgen kosten als smelt- of taxatiekosten; de prijs die u wordt geboden, is de prijs die u ontvangt.
  • Gratis en vrijblijvende taxatie: Onze experts staan klaar om uw zilveren guldens gratis en vrijblijvend te taxeren. U krijgt een duidelijk beeld van de waarde zonder enige verplichting tot verkoop.
  • Betrouwbaarheid: Met meer dan 50 jaar ervaring in de inkoop van edelmetalen, kunt u vertrouwen op onze expertise en betrouwbaarheid. U verkoopt uw zilveren guldens aan een erkende juwelier, wat zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel.
  • Directe betaling: Wij betalen aan het einde van iedere dag uit. U kunt in onze winkel in Monnickendam op aanvraag contant uitbetaald worden.

Welke zilveren guldens kan ik verkopen?

Het korte antwoord: alle zilveren guldens kunt u bij ons verkopen. Onder andere de welbekende:

  • 1 gulden
  • 2,5 gulden
  • 10 gulden

Ook wel: guldens, rijksdaalders en zilveren tientjes.

Maar naast de reguliere zilveren tientjes kunt u ook zilveren 10 gulden herdenkingsmunten verkopen. En minder voorkomende zilveren Nederlandse munten, bijvoorbeeld uit Curaçao (onderdeel van de Nederlandse Antillen, en dus gezien als officieel oud Nederlands muntgeld).

Het proces van zilveren guldens verkopen

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling

Veelgestelde vragen over zilveren guldens verkopen

Hoe bepalen jullie de waarde van mijn zilveren guldens?

De waarde wordt door onze taxateurs bepaald op basis van de actuele zilverprijs, het gewicht en de zuiverheid van het zilver, evenals de verzamelwaarde.

Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van zilveren guldens?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke zilveren gulden we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw zilveren guldens vast.

Hoelang duurt het verkoopproces?

Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.

Is het veilig om mijn zilveren guldens op te sturen?

U kunt uw zilveren guldens tot een waarde van €500,- per aangetekende post opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden.

Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw zilveren guldens naar ons opstuurt.

Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van zilveren guldens?

Wanneer we zilveren guldens inkopen, zijn we genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar het tegendeel is waar. Wanneer u zilveren guldens verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er zilveren guldens op een onrechtmatige manier verkregen zijn.

Voordat u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw zilveren guldens, kunt u op onze website zien welke taxateurs er zijn.