Overig goud - OudGoud.nl

Overig goud verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
21 juni 2024
Laatst bijgewerkt om: 02:30
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
KaraatKeurmerkGramprijs €
80.333€ 20,64
90.375€ 23,24
100.416€ 25,78
140.585€ 36,26
180.75€ 46,49
21.60.875€ 54,23
23.60.983€ 60,93
241€ 61,98

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Naaiset goud

Overig goud verkopen

Het symbool voor levenskracht, energie en de zon. Oftewel goud, het edelmetaal dat we allemaal kennen. En dat in vele vormen. Een gouden tand, een gouden lepel, een gouden ring. De lijst is oneindig, net zoals uw verkoop opties bij OudGoud.nl. Onze specialisten bekijken uw goud waarna wij u de beste prijs kunnen bieden. 

Benieuwd of u uw goud bij ons kunt verkopen? 6 dagen in de week, kunt u bij ons terecht voor de verkoop van goud. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

 1. Hoogste goud prijs
 2. Gratis taxatie
 3. Geen verborgen kosten
 4. Betrouwbaar bij juwelier

Wat voor goud kan ik verkopen?

Voor ons is niets te gek! Elk voorwerp dat goud bevat, kunt u bij ons verkopen. Ook tandengoud is welkom, wilt u daar meer over weten bekijk dan onze pagina over tandengoud! Mocht u toch nog twijfelen of u uw goud bij ons kunt inleveren, kom dan vooral langs in onze winkel of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u advies.

Goud smelten
Nieuw sieraad door de goudsmid

Wat gebeurt er met mijn goud?

Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij altijd raad met uw goud. Zo kunnen onze edelsmeden uw goud omtoveren tot de mooiste sieraden. Sommige voorwerpen verkopen wij in onze winkel. Onze specialisten zullen kijken naar de kwaliteit van het goud en de staat van het voorwerp, maar vrees niet uw oude goud is in goede handen bij ons!

Veel gestelde vragen

Welke soorten goud kunt u bij ons inleveren?
 • Oud goud
 • Gouden sieraden
 • Gouden munten
 • Gouden baren
 • Tandengoud

Staat uw product er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag naar uw product en laten weten of u het bij ons kunt verkopen

Hoe bepalen jullie de prijs die ik krijg voor mijn producten?

Onze goudprijs is gebaseerd op de Kitco koers. U krijgt voor uw goud een bedrag per gram wat genoteerd staat op onze website. Dit bedrag wordt keer het gewicht gedaan. Zo berekent u ook makkelijk zelf uw het bedrag wat u zou moeten krijgen.

Hoe gaat de goud verkoop in zijn werk?
 1. U maakt een afspraak of komt langs in de winkel.
 2. U neemt plaats met een expert, die uw goud of zilver gaat testen.
 3. De expert test uw goud of zilver op echtheid en gehalte, door middel van toetswater.
 4. De expert weegt uw goud of zilver.
 5. Op basis van karaat en gewicht maakt de expert een berekening voor u.
 6. Wanneer u akkoord gaat, vraagt de expert om een ID kaart, zodat we uw gegevens kunnen invullen.
 7. De betaling, u kunt kiezen tussen contant of bank overschrijving.
Hoe kan ik mijn goud verkopen?

Bij Oudgoud.nl kunt u uw goud verkopen in Monnickendam in onze winkel. Verder is het ook mogelijk om uw goud te versturen per post. U kunt het verzekerd versturen naar ons adres. Ook kunt van ons een verzendlabel krijgen, wat wij achter af verreken met uw goud.

Hoe ziet ons taxatieproces eruit?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen kunnen wij bepalen met wat voor munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen is de echtheid en de waarde van uw munt vastgesteld.

Is de goudprijs bij iedereen hetzelfde?

Helaas is dit niet zo. Veel goud inkopers doen een bod, i.p.v. het kijken naar het gewicht van uw sieraad. Bereken daarom altijd vooraf hoeveel geld u zou moeten verwachten voor uw goud. Andere goud inkopers rekenen bijvoorbeeld smelt of taxatie kosten. Dit doen wij bij oudgoud.nl niet. De prijs die wij tonen, is ook echt de prijs die u krijgt voor uw goud.

Wat kost het om mijn goud naar u op te sturen?

Er zijn hierbij twee mogelijkheden om uw goud naar ons op te sturen:

 1. U kunt allereerst uw goud of zilver tot een waarde van ongeveer 500 euro per aangetekende post naar ons opsturen door zelf een verzendlabel aan te maken. Het is belangrijk dat u dit altijd per aangetekende post naar ons opstuurt. Wat betreft de kosten ligt het er uiteraard aan met welke organisatie u uw goud of zilver naar ons opstuurt.
 2. Ook is het mogelijk dat u een verzendlabel bij ons aanvraagt. Het bedrag van de verzendlabel wordt dan van de waarde van uw goud of zilver afgehaald bij uitbetaling.

Het pakketje wordt opgestuurd naar Boost E-tail, Kerkstraat 58, 1141 BJ te Monnickendam.