Diamanten verkopen - OudGoud.nl

Diamanten verkopen

Diamanten
Diamanten verkopen

Wilt u uw diamant verkopen?

De diamant is een bijzondere en waardevolle steen die in veel sieraden voorkomt. Bij Oudgoud.nl kunt u ook terecht voor het verkopen van diamanten. Dit kan gaan om zowel losse diamanten als diamanten sieraden. Wij van Oudgoud.nl hebben ruim 50 jaar ervaring en wij kunnen u verzekeren dat u met uw diamanten bij ons in goede handen bent en u altijd een eerlijke diamantprijs krijgt. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen of bij ons langs komen. 

Verkoop van uw diamanten bij Oudgoud.nl

Bij Oudgoud.nl kunt u terecht om uw diamanten verkopen. Wij bieden u een eerlijke prijs voor uw diamant. Meteen uitbetaald cash of per bank. U bent altijd van harte welkom in onze winkel. Diamant taxeren doen wij altijd op afspraak, we hebben hier een diamant specialist voor. Onze diamant specialist, kan de juiste waarde voor de inkoop van uw diamant bepalen.

 

Hoe bepaal je de waarde van diamant?

Het bepalen van de waarde van diamant gebeurt aan de hand van verschillende methodes. Ten eerste maakt het uit of u van de diamant een certificaat heeft, met een certificaat zijn diamanten namelijk meer waard. Bij Oudgoud.nl kunt u zowel diamanten met als zonder certificaat inleveren. Daarnaast zijn er vier belangrijke factoren waar naar gekeken zal worden bij de waardering van uw diamant: de 4 c’s.

  1. Colour (kleur)
  2. Clarity (helderheid)
  3. Cut (slijpvorm)
  4. Carat (karaat) 

Verschillende slijpvormen, verschillende waardes

Verschillende slijpvormen hebben verschillende waardes, een voorbeeld is de briljant. Briljanten diamanten kunt u ook verkopen aan Oudgoud.nl. Ten slotte is het natuurlijk van belang of de diamant beschadigd is of niet, dit heeft invloed op de waarde. 

Oudgoud
Verkoop uw diamanten bij OudGoud.nl

Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

Oudgoud.nl koopt diamanten in met of zonder certificaat. Onze diamant expert doet de inkoop van diamanten sieraden en losse diamanten. U kunt bij ons terecht in een van onze locaties of u kunt de diamanten sieraden verkopen per post. Dit kunt u aangetekend naar ons versturen. 

 

Let wel, soms zijn de diamanten te klein of zitten op zo’n manier verwerkt in een sieraad dat wij niet alleen de diamant van u kunnen kopen. Wel kunt u dan het sieraad inclusief de diamant aan ons verkopen. Wij heten u graag welkom in een van onze in de winkels. Graag maken wij van te voren een afspraak, zodat een u kunnen koppelen aan een van onze diamant experts.

Veel gestelde vragen

Wat is diamant?

De diamant wordt nog steeds als de belangrijkste edelsteen ter wereld gezien. De diamant is een allotrope vorm van koolstof, welke als delfstof aangetroffen wordt. Hiernaast kan diamant ook in laboratoria gemaakt worden. Diamant is, voor zover bekend, het hardste materiaal dat in de natuur gevonden wordt.

Hoe ontstaat diamant?

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel.

Of

Diamant wordt gevormd door samen persing van koolstof. Dit gebeurt onder hoge druk en op een diepte van 140 tot 190 kilometer diepte in de aardmantel. Diamant wordt naar het aardoppervlak gebracht door middel van explosieve vulkanen. Dit vulkanische gesteente heeft een blauwe kleur. Het wordt kimberliet genoemd, genoemd naar de plaats Kimberley in Zuid Afrika. Naast deze voorkomens in kimberlietspijpen en de directe omgeving komt diamant ook voor in alluviale afzettingen. In India was het de delta van de Krishna rivier van jongs af aan de vindplaats van alluviale diamanten. Een gevonden diamant is economisch pas winstgevend als minimaal 1 karaat diamant van edelsteen kwaliteit per ton gesteente aanwezig is. Over het algemeen wordt diamant het meeste gevonden doe mijnen waarbij er in een bepaald stuk grond gegraven wordt tot de edelsteen houdende laag.

Welke slijpvormen bestaan er bij diamant?

Ronde slijpvorm: de ronde slijpvorm is veruit de meest gekozen slijpvorm. Dit slijpsel wordt vaak ook het briljant slijpsel genoemd. Dit slijpsel is de afgelopen jaren het meeste onderzocht om zo de beste slijpvorm te kunnen vinden. Hierbij was het de bedoeling om te onderzoeken hoe je de meeste schittering uit de diamant kon krijgen. Een ronde slijpvorm bestaat bijna altijd uit 57 facetten.

Rechthoekige slijpvorm: het rechthoekige slijpsel lijkt erg veel op de vierkante slijpvorm. Het rechthoekige slijpsel geeft een bijzonder resultaat. Hierbij lijkt de diamant zelf een stuk groter.

Vierkante slijpvorm: na de ronde slijpvorm is de vierkante slijpvorm de meest voorkomende. Vooral bij ringen met zijstenen worden de vierkant geslepen als zijstenen gebruikt. Vooral voor verlovingsringen is de vierkante slijpvorm het meest gebruikt.

Ovale slijpvorm: vaak wordt het ovale slijpsel gecombineerd in sieraden met briljant geslepen diamanten. Hierdoor is de schittering ook snel te vergelijken met briljanten. Een diamant met een ovale slijpvorm heeft 56 facetten.

Hartvormige slijpvorm: doordat de hartvormige slijpvorm meerdere facetten heeft, heeft deze slijpvorm prachtige schitteringen. Ook deze slijpvorm wordt veel bij verlovingsringen gebruikt.

Hoe kan ik mijn diamant laten taxeren?

Ook diamanten kunt u laten taxeren bij OudGoud.nl, dit kunt u vrijblijvend laten doen in onze winkel. Vervolgens zullen wij uw diamant wegen om te kijken wat u diamant waard kan zijn. Deze waarde zal bepaald worden door ook naar de huidige diamantprijzen te kijken. OudGoud.nl weet u wel altijd de hoogste prijs voor uw diamant te geven.

Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

Oudgoud.nl koopt diamanten in met of zonder certificaat. Onze diamant expert doet de inkoop van diamanten sieraden en losse diamanten. U kunt bij ons terecht in onze winkel in Monnickendam of u kunt de diamanten sieraden verkopen per post. Dit kunt u aangetekend naar ons versturen.

Wat zijn lab grown diamonds?

Sinds een aantal jaar, is er een nieuw fenomeen genaamd Lab grown diamonds. Dit zijn diamanten die in een laboratorium gekweekt zijn. Dit is een redelijk nieuwe en milieuvriendelijke vorm van diamantwinning. Ze beginnen met een kleine diamant ‘zaadje’, dit is de donor diamant. Zonder deze donor groeit er niks. Doordat er koolstof om de donor heen groeit, groeit er onder hoge druk een diamant. Dit proces duurt een aantal weken in plaats van miljoenen jaren.

Is er een dreigend tekort aan diamanten?

Nee, er zal nooit een tekort aan diamanten zijn. Daar is namelijk een oplossing voor gevonden genaamd de Lab grown diamonds.

Neem contact op

Wilt u weten wat uw diamanten waard zijn?

Diamanten

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.