Zilveren munten verkopen | Oudgoud.nl

Zilveren munten verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
21 juni 2024
Laatst bijgewerkt om: 04:10
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
MuntKeurmerkPrijs €
Gulden0.72€ 3,88
Rijksdaalder0.72€ 8,94
Zilveren tien gulden0.72€ 14,90
Zilveren vijftig gulden0.92€ 19,15

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

wiener philharmoniker
Oude munten tot beleggingsmunten

Zilveren munten verkopen

Bent u in het bezit van zilveren munten en overweegt u deze te verkopen? Kies dan voor Oudgoud.nl, waar u gegarandeerd bent van een professionele en transparante service. Wij bieden u de hoogste prijs voor uw zilveren munten.

 • Transparante prijsbepaling: Onze prijzen zijn direct gekoppeld aan de actuele marktwaarden, waardoor u verzekerd bent van een eerlijke prijs voor uw zilveren munten.
 • Directe uitbetaling: Kies voor uitbetalingen in contanten (op aanvraag) of direct op uw bankrekening, wat u het beste uitkomt.
 • Toegankelijke service: Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle nodige informatie.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak om langs te komen in onze winkel. Bij Oudgoud.nl bent u verzekerd van een betrouwbare partner voor de verkoop van uw zilveren munten.

Hoogste prijs voor zilveren munten

Welke zilveren munten kan ik verkopen bij Oudgoud.nl?

Er zijn verschillende soorten munten, die onderverdeeld worden in drie klassen: zilveren beleggingsmunten, oud zilvergeld en zilveren penningen. Alle drie kunnen verkocht worden bij Oudgoud.nl.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht met andere zilveren munten. Onze experts testen uw munt(en) op echtheid, aan de hand van verschillende testen. Zo weten wij meteen wat voor munten we in handen hebben en welke prijs u ontvangt bij uw zilveren munten verkopen.

Overige zilveren munten

Heeft u andere oude of zeldzame zilveren munten die u bij ons wilt inleveren? Geen probleem! Neem contact met ons op of bezoek onze winkel en lever uw munten in. Wij zullen de munten bekijken en taxeren. Elke munt heeft een andere waarde, die de prijs bepaalt die wij u ervoor kunnen geven.

Enkele munten die Oudgoud.nl inkoopt:

 • (Grote)Rijksdaalder tot 1997
 • (Groot) Zilveren tientje tot 1997
 • Zilveren 50 gulden munt
 • Zilveren Krugerrand 1 troy ounce
 • Zilveren Eagle 1 troy ounce
 • Zilveren Maple Leaf 1 troy ounce
 • Zilveren Philharmoniker 1 troy ounce
 • Zilveren guldens tot 1967

Hoe werkt het verkoopproces van zilveren munten?

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling
Maple leaf

Uw zilveren munten verkopen bij een vertrouwde partner

Bij Oudgoud.nl waarderen we de waarde van uw zilveren munten niet alleen in financiële zin, maar ook in historische waarde. Daarom streven we ernaar u een eerlijke en transparante prijs te bieden, direct uitbetaald (op aanvraag) of via bankoverschrijving. U bent van harte welkom in een van onze winkels, waar onze experts klaarstaan om u te assisteren.

De actuele prijs die wij voor zilveren munten bieden, is altijd gebaseerd op de meest recente marktgegevens. Deze prijzen zijn transparant en eenvoudig te raadplegen in onze prijstabel, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Naast zilveren munten kunt u bij ons ook uw zilveren sieraden verkopen, zilverbaren verkopen en onder andere gouden munten verkopen.

zilveren munten

Waarom uw zilveren munten inleveren bij Oudgoud.nl?

Er zijn talloze redenen waarom Oudgoud.nl de ideale keuze is voor het inleveren van uw zilveren munten. Wij zetten ons in om u een service te bieden die niet alleen betrouwbaar en transparant is, maar die ook maximale waarde voor uw kostbare items garandeert.

 • Eerlijkste prijs: Bij Oudgoud.nl bent u verzekerd van een eerlijke prijs voor uw zilveren munten. Wij baseren onze prijzen op de meest actuele marktwaarden om u de best mogelijke deal te bieden.
 • Gratis taxatie: Wij bieden een gratis taxatieservice om de waarde van uw zilveren munten nauwkeurig te bepalen, zonder enige verplichting van uw kant.
 • Hoogste prijs: Onze reputatie is opgebouwd op het bieden van de hoogste prijzen in de markt. U kunt erop vertrouwen dat u bij ons de beste financiële vergoeding voor uw munten ontvangt.
 • 50 jaar ervaring: Met meer dan een halve eeuw ervaring in de branche, heeft Oudgoud.nl de expertise om u een deskundige en betrouwbare service te bieden.
 • Geen verborgen kosten: Transparantie staat bij ons voorop. U komt nooit voor onaangename verrassingen te staan met verborgen kosten.
 • Anderen zeggen het ook: Onze klanttevredenheid spreekt voor zich. Met een beoordeling van 4,5 uit 5 sterren kunt u erop vertrouwen dat onze service van topkwaliteit is.

Kies voor Oudgoud.nl voor uw zilveren munten verkopen en ervaar zelf de voordelen van onze betrouwbare en voordelige service.

winkel in Amsterdam

Waar kan ik zilveren munten verkopen?

U bent van harte welkom om zonder afspraak langs te komen in onze winkel in Monnickendam. Hier kunt u in een persoonlijke en vertrouwelijke sfeer uw munten laten taxeren en verkopen.

Mocht Monnickendam niet haalbaar zijn, dan kunt u ook terecht in onze vestiging in Amsterdam. Hier vragen wij u wel om vooraf een afspraak te maken, zodat we u zo goed en efficiënt mogelijk kunnen assisteren.

Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om uw zilveren munten veilig en verzekerd per post naar ons op te sturen. Dit proces is ontworpen om u gemak en zekerheid te bieden, waarbij uw waardevolle munten verzekerd zijn tijdens het transport. Zodra uw munten bij ons aankomen, zullen onze experts ze zorgvuldig beoordelen en u een passend bod doen.

Bij Oudgoud.nl streven we ernaar om het verkopen van uw zilveren munten zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken, ongeacht de manier waarom u kiest om ze aan ons aan te bieden.

Veel gestelde vragen

Hoe ziet het taxatieproces eruit bij de verkoop van zilveren munten?

Elke munt heeft haar eigen gewicht, afmetingen en soms kenmerken. Aan de hand van deze eigenschappen onderzoeken wij met welke munt we te maken hebben. Daarnaast kunnen wij ook met toetswater kijken uit wat voor soort edelmetaal de munt bestaat. Na het doorlopen van deze stappen, stellen we de echtheid en de waarde van uw munt vast.

Hoelang duurt het verkoopproces?

Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.

Is het veilig om mijn zilveren munten op te sturen?

U kunt uw zilveren munten tot een waarde van ongeveer €500,- per aangetekende post opsturen. Munten met een waarde boven de €500,- dienen verzekerd opgestuurd te worden.

Door het pakket aangetekend of verzekerd op te sturen, vermindert u het gevaar dat het pakket kwijtraakt. Ook vragen wij u altijd telefonisch of per mail contact met ons op te nemen alvorens u uw zilveren munten naar ons opstuurt.

Hoe gaat de taxatie van een erfenis in zijn werk bij zilveren munten?

U kunt bij ons terecht voor het taxeren van stukken uit een erfenis. Wij raden altijd aan om dit te doen voor deze verdeeld worden. Zo worden de bezittingen daadwerkelijk eerlijk verdeeld, omdat de waarde bekend is.

 1. De zilveren munten worden op echtheid gecontroleerd.
 2. Er vindt een taxatie plaats op karaatgehalte en de munten worden gewogen.
 3. De expert zal, met de emotionele waarde in het achterhoofd, kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de munten zou krijgen, op basis van de zilverkoers.

Lees hier alles over de taxatie erfenis bij Oudgoud.nl

Hoe zorgen jullie voor privacy en vertrouwelijkheid bij de verkoop van zilveren munten?

Wanneer we zilveren munten inkopen, zijn we wel genoodzaakt om gegevens van uw identiteitskaart over te nemen. U denkt misschien dat dit niet bijdraagt aan uw privacy, maar het tegendeel is waar. Wanneer u zilveren munten verkoopt, wilt u natuurlijk dat dit allemaal officieel gaat, zodat we ook te allen tijde terug kunnen vinden wanneer er zilveren munten op een onrechtmatige manier verkregen zijn.

Voordat u naar onze winkel komt voor het verkopen van uw zilveren munten, kunt u op onze website zien welke taxateurs er zijn. Bij bijzondere jaartallen laten we altijd nog een externe expert naar de munten kijken. Ons personeel beantwoordt al uw vragen.

Welke zilveren munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten.

Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Ze worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar.