Zilveren munten verkopen - OudGoud.nl

Zilveren munten verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
01 maart 2024
Laatst bijgewerkt om: 09:50
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
KaraatKeurmerkGramprijs €
Kl 40.72€ 0,41
Kl 30.8€ 0,46
Kl 20.835€ 0,48
Kl 10.925€ 0,53
Fijn1€ 0,57

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

Oude munten tot beleggingsmunten

Zilveren munten verkopen

Heeft u nog ergens zilveren munten liggen? Bij OudGoud.nl kunt u terecht voor de verkoop van al uw zilveren munten tegen de hoogste prijs. Door de toenemende vraag naar goud en zilver, is de prijs enorm gestegen. Bij Oudgoud.nl kopen wij de zilveren munten graag in.

Verkoop van uw zilveren munten bij Oudgoud.nl
Bij OudGoud.nl kunt u terecht om uw zilveren munten te verkopen. Wij bieden u de hoogste en eerlijkste prijs. Meteen uitbetaald in cash of per bank. U bent altijd van harte welkom in onze winkel. De prijs die Oudgoud.nl per gram geeft, kunt u vinden in de tabel.  Bij vragen kunt u contact opnemen of een afspraak maken in onze winkel! 

Hoogste prijs voor zilveren munten

Welke zilveren munten kunt u verkopen?

Er zijn verschillende soorten munten, welke onderverdeeld kunnen worden in drie klassen Namelijk Zilveren Beleggingsmunten, Oud Zilvergeld en Zilveren Penningen. Al deze populaire zilveren munten kunt u verkopen bij Oudgoud.nl. Uiteraard kunt u ook bij Oudgoud.nl terecht met andere zilveren munten. Onze experts testen uw munt(-en) op echtheid, dit gebeurt aan de hand van verschillende testen. Zo weten u en wij wat voor munten we in handen hebben en welke prijs u ontvangt van de verkoop van uw zilver munten. 

Overige zilveren munten

Heeft u andere oude of zeldzame zilveren munten die u bij ons wilt inleveren? Geen probleem! Neem contact met ons op of bezoek onze winkel en lever uw munten in. Wij zullen de munten bekijken en taxeren. Elke munt heeft een andere waarde, deze bepaald de prijs die wij u ervoor kunnen geven.

Enkele munten die Oudgoud.nl inkoopt:

 • (Grote)Rijksdaalder tot 1997
 • (Groot) Zilveren tientje tot 1997
 • Zilveren 50 gulden munt
 • Zilveren Krugerrand 1 troy ounce
 • Zilveren Eagle 1 troy ounce
 • Zilveren Maple Leaf 1 troy ounce
 • Zilveren Philharmoniker 1 troy ounce
Maple leaf

Welke zilveren munt is het populairst?

De zilveren beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar.

Vertrouwd bij de juwelier

Zilveren munten verkopen bij Oudgoud.nl

Hoe komen uw zilveren munten bij ons?

U kunt uw zilveren munten op verschillende manieren bij onze deskundigen inleveren en verkopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om langs te komen in onze winkel gelegen in het hart van Monnickendam, maar u kunt uw munten ook per aangetekende post naar Oudgoud.nl sturen.

Waarom uw zilveren munten inleveren bij OudGoud.nl?

Vanaf 1972 is het mogelijk om uw oude goud en zilver in te leveren bij Sako Juwelier en sinds 2015 via OudGoud.nl. Al bijna 50 jaar streven wij naar kwaliteit, wij willen u de best mogelijke service bieden. 

Mocht u niet weten wat voor oude zilveren munten u in handen heeft, dan is dat geen probleem. Onze deskundigen taxeren uw zilveren munten gratis, vervolgens loopt u naar buiten met de hoogste prijs voor uw zilveren munten. 

Naast zilveren munten kunt u bij ons ook uw zilverbaren verkopen en uw zilveren sieraden verkopen.

Veel gestelde vragen

Hoe bepaal je de echtheid van zilveren munten?

De prijzen voor munten verschillen van de actuele koers. Bij de beoordeling van de echtheid van munten letten wij op:

 1. Echtheid van zilver, door middel van testwater.
 2. Gewicht, munten hebben namelijk een standaard gewicht.
 3. Afmeting, munten hebben een standaard afmeting.
 4. Specifieke kenmerken, deze verschillen per munt.
Hoe komen uw munten bij ons?

U kunt uw munten op verschillende manieren bij onze deskundigen inleveren en verkopen. Natuurlijk bent u van harte welkom om langs te komen in onze winkel gelegen in het hart van Monnickendam, maar u kunt uw munten ook per aangetekende post naar Oudgoud.nl sturen.

Welke zilveren munten kunt u verkopen?

Er zijn verschillende soorten munten, welke onderverdeeld kunnen worden in drie klassen namelijk Zilveren Beleggingsmunten, Oud Zilvergeld en Zilveren Penningen. Al deze zilveren munten kunt u ook verkopen bij Oudgoud.nl. Uiteraard kunt u ook bij Oudgoud.nl terecht met andere munten.

Welke zilveren munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar.

Welke munt is het populairst?

De beleggingsmunt is het populairst, omdat deze zijn waarde altijd behoudt. Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de populairste gouden en zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar. Net als onder de zilveren munten wordt ook onder de gouden munten de Maple Leaf als de populairste munt gezien. De vraag naar deze munt is dan ook groot. De Maple Leaf is er in de volgende grootheden: één twintigste troy ounce, één tiende troy ounce, een kwart troy ounce, een halve troy ounce en de hele troy ounce.

Oudgoud.nl helpt u graag bij de verkoop van uw gouden munten. Schroom niet om vragen te stellen, deze beantwoorden wij graag. U bent te allen tijde van harte welkom in onze winkel.

Kopen jullie ook gouden munten in?

Bij oudgoud.nl kunt u terecht met veel verschillende soorten gouden munten. U kunt oude gouden munten verkopen, het maakt niet uit of de gouden munten beschadigd, verkleurd of bekrast zijn, het goud behoudt zijn waarde.