Taxatie erfenis bij OudGoud.nl - OudGoud.nl
Gouden sieraden

Taxatie erfenis bij OudGoud.nl

Helaas overkomt het veel mensen; het overlijden van een dierbare. Dit is dan ook een erg emotionele gebeurtenis. Naast deze emoties komen er natuurlijk veel dingen op u af na het overlijden van een dierbare. Vrij snel moeten er dingen geregeld worden waar u zich eigenlijk nog niet mee bezig wilt houden, zoals de erfenis van de overleden persoon in kwestie die geregeld moet worden. Bij dit proces kunnen er veel meningsverschillen ontstaan. Een taxatie, de waardebepaling, kan natuurlijk veel duidelijkheid brengen. Het verdeelproces kan zo soepeler verlopen. Maar wat houdt taxatie nou precies in? Tijdens een taxatie wordt er een financiële waardebepaling gemaakt van een object. Eigenlijk kunnen alle objecten (bezittingen) op waarde bepaald worden. Bij een erfenis taxatie kan men denken aan meubels, sieraden, maar ook voertuigen als auto’s, scooters en scootmobielen. Bij een taxatie erfenis worden alle bezittingen op waarde geschat, conform de marktwaarde.

Emotionele gevoelens bij taxatie erfenis

De bezittingen van de persoon die overleden is worden natuurlijk altijd pas na het overlijden onder de nabestaanden verdeeld. Het is uiteraard aan de nabestaanden om te bepalen of zij deze bezittingen willen verkopen of willen houden. Bij het overlijden van een persoon komt altijd veel verdriet kijken. Het verdriet dat meespeelt kan invloed hebben op bepalende factor bij de erfenis taxatie. De ene persoon heeft natuurlijk andere emotionele herinneringen bij bezittingen dan de ander. Het kan voor nabestaanden dan ook heel moeilijk zijn om de bezittingen zelf op waarde te kunnen schatten.

Waarom is een erfenis taxatie belangrijk?

Een taxatie kan erg van belang zijn voor de aangifte van het successierecht. Er moet namelijk belasting over de erfenis, ook wel erfbelasting, betaald worden. Hiervoor is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de totale waarde van de erfenis. Op het moment dat deze cijfers bekend zijn, kan de hoogte van de erfbelasting bepaald worden. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat de verdeling van de bezittingen eerlijk verloopt. Taxatie van de erfenis is hier de beste oplossing voor. Iedereen is er dan van op de hoogte wat er aan waarde te verdelen valt. Zo kan er een goede en vooral eerlijke verdeling gemaakt worden. Kortom, het is niet alleen op belastinggebied belangrijk dat de bezittingen getaxeerd worden, maar ook op sociaal, familiair gebied.

Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij OudGoud.nl?

OudGoud.nl raadt u aan om het goud, zilver, diamant of de horloges te laten taxeren voordat de bezittingen verdeeld worden. Zo kunnen de bezittingen ook daadwerkelijk eerlijk verdeeld worden, omdat de waarde dan bekend is. Bij ons in de winkel kunt u ten allen tijden langskomen met of zonder afspraak. Om wachttijd te voorkomen raden wij u wel aan van te voren een afspraak te maken. Bij aankomst in de winkel zal u door een van de medewerkers apart genomen worden. Deze medewerker zal u, onder het genot van een goede kop koffie precies laten zien hoe de juwelen en/of sieraden op waarde worden bepaalt. Allereerst worden de bezittingen op echtheid gecontroleerd. Vervolgens zal er een taxatie op karaatgehalte plaatsvinden, samen met een weging van uw bezittingen. Nadat de bezittingen van de overleden persoon gewogen en getaxeerd zijn, zal de medewerker de huidige goud- en zilverkoers hanteren. De medewerker zal, met de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de bezittingen zou krijgen. Vervolgens zal deze medewerker u vertellen dat u bij OudGoud.nl de hoogste prijs voor deze bezittingen kan krijgen. De medewerker zal u ook aanbieden om de bezittingen tegen een hoge prijs van u af te nemen.

Uiteraard hebben wij bij OudGoud.nl in ons achterhoofd dat het wellicht te snel kan zijn om meteen uw bezittingen te verkopen. Immers, de overleden persoon zal nog niet heel lang overleden zijn. Hier hebben wij uiteraard respect voor. Het is dan ook helemaal aan u om te bepalen of u de bezittingen daadwerkelijk weg wilt doen. Een vrijblijvende taxatie is altijd mogelijk! Ook kunt u, na een tijdje nadenken, toch nog beslissen om de bezittingen bij ons te verkopen. Op het moment dat de goudkoers dan gestegen is, zult u een hogere prijs dan eerder geboden krijgen. OudGoud.nl werkt altijd met een koers die elke 5 minuten up-to-date gehouden wordt.

Taxatie erfenis op een vertrouwde manier

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de verloop van de taxatie op een vertrouwde manier gebeurt. Hierbij is het belangrijk dat u de bezittingen door een onafhankelijk persoon laat taxeren. Het is belangrijk dat de taxatie los gezien wordt van de emotionele waarde die bezittingen kunnen hebben. Doordat OudGoud.nl een onderdeel van de Goudinkoop Specialist is, weet u zeker dat u hier aan het juiste adres bent voor een vertrouwde taxatie van de bezittingen. OudGoud.nl hoopt u hierin dan ook te mogen helpen. De taxatie is dan ook altijd vrijblijvend.

Verkoop erfenis bij OudGoud.nl

Dikwijls staat u voor een moeilijke beslissing om er dan wel of niet voor te kiezen om (een deel van) de erfenis te verkopen. Elk object heeft zo zijn eigen emotionele waarde naast de marktconforme waarde, daarom willen wij nog eens benadrukken dat u ook voor alleen een taxatie langs kunt komen.

Bent u na de taxatie toch van plan om de erfenis te verkopen? Geen probleem! Op het gebied van erfenissen neemt OudGoud.nl alles in wat te maken heeft met goud, zilver en diamant. Van gouden sieraden en juwelen tot horloges tot gouden munten. OudGoud.nl neemt alles in tegen de hoogste prijs. U zult er nog van opkijken hoe hoog de prijzen zijn die OudGoud.nl altijd weet te bieden.

 

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Overig goud
Goud

Goud testen

Goud, u bent er ongetwijfeld bekend mee. Fonkelende sieraden, stralend gouden tanden of een antieke lepel. Maar waar is dit mooie edelmetaal van gemaakt...
Oude sieraden verkopen
Goud

Wilt u uw oude sieraden inleveren?

Zoek dan niet verder! OudGoud.nl is bereid om al uw oude sieraden over te nemen tegen de hoogste prijs. Bij OudGoud.nl hanteren wij altijd...