50 gram goud verkopen | Gratis taxatie | Hoogste prijs

50 gram goud verkopen

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Actuele prijs van:
29 mei 2024
Laatst bijgewerkt om: 13:40
Lees hier waarom dit de hoogste prijs is.
KaraatKeurmerkGramprijs €
80.333€ 20,30
90.375€ 22,86
100.416€ 25,36
140.585€ 35,66
180.75€ 45,72
21.60.875€ 53,34
23.60.983€ 59,92
241€ 60,96

Wij hanteren de Kitco koers, maar zorgen dat u de prijs, die u krijgt voor uw goud, gelijk ziet. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen!

goudbaar verkopen
Altijd de hoogste prijs bij Oudgoud.nl

50 gram goud verkopen

Bij Oudgoud.nl begrijpen we dat het verkopen van uw goud een belangrijke beslissing is. Of u nu een goudbaar van 50 gram wilt verkopen of andere gouden voorwerpen, wij staan klaar om u een eerlijke en transparante service te bieden. Met onze jarenlange ervaring en expertise in de goudmarkt, bieden wij u de hoogste prijzen voor uw goud, gebaseerd op de meest actuele Kitco koers.

50 gram goudbaren

Het meeste goud dat in de natuur wordt gewonnen, wordt omgezet in goudbaren. In de volksmond ook wel ‘goudstaven’ genoemd. Baren bestaan in formaten van 1 gram tot en met 12,5 kilo en zijn in de meest zuivere vorm van goud gegoten.

Een goudbaar van 50 gram is een veelvoorkomend formaat. Door hun compacte formaat zijn ze makkelijk verhandelbaar.

Waarom uw 50 gram goudbaren verkopen?

Goudbaren zijn vaak een goede investering als u in fysiek goud wil beleggen. Dit komt doordat ze altijd een hoge zuiverheid hebben (99,99%). Als u jaren geleden geïnvesteerd hebt in goud, is de kans groot dat dit edelmetaal inmiddels veel (meer) geld waard is. Dit kan voor u een reden zijn om er afstand van te doen.

Een andere reden dat mensen hun 50 gram goudbaren verkopen, is dat ze er niets mee doen. Veel mensen die in het bezit zijn van goud, doen er bijzonder weinig mee. Als u fysiek goud hebt, ligt dit waarschijnlijk goed opgeborgen. Logisch, want zo verkleint u de kans dat het bij inbraak gevonden wordt.

Hebt u nu al jaren niet meer naar de goudbaar omgekeken? Dan kan het interessant zijn om het te verkopen. De verkoop van de baren levert u namelijk geld op en bovendien maakt u het voor inbrekers minder interessant om bij u in te breken.

Waarom uw 50 gram goud verkopen aan Oudgoud.nl?

 • Hoogste prijzen: Wij updaten onze goudprijzen continu om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt. Dit kunt u zien bovenaan de pagina. Elke 10 minuten wordt de goudprijs bijgewerkt als u de pagina opnieuw laadt. Onze prijzen zijn transparant en direct zichtbaar, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.
 • Geen verborgen kosten: Wij rekenen geen smeltkosten of taxatiekosten. De prijs die u ziet, is de prijs die u krijgt, zonder addertjes onder het gras.
 • Gratis en vrijblijvende taxatie: Kom langs in een van onze winkels in Monnickendam of Amsterdam voor een gratis en vrijblijvende taxatie van uw 50 gram goud. Onze experts staan klaar om uw goud zorgvuldig te beoordelen en u een eerlijke prijs te bieden.
 • Veelzijdigheid: Naast goudbaren kopen wij ook gouden sieraden, gouden munten en zelfs tandengoud Ongeacht de vorm van uw goud, bij Oudgoud.nl kunt u terecht.
 • Directe betaling: Wij betalen aan het einde van iedere dag uw geld uit. U kunt in onze winkel in Monnickendam een contante uitbetaling aanvragen.

50 gram goud verkopen: zo werkt het

keurtekens
1
Keurtekens
toetsen
2
Toetsen
Wegen
3
Wegen
prijsbepaling
4
Prijsbepaling
uitbetaling
5
Uitbetaling
14 karaat goud

Welke 50 gram goudbaren kan ik verkopen?

Er zijn verschillende producenten van goudbaren. Denk bijvoorbeeld aan Umicore, C. Hafner, Valcambi en Pamp Suisse. Dit is nog maar een kleine greep van alle soorten goudbaren die u bij ons kunt verkopen.

De prijs is afhankelijk van de staat. Wanneer de baar niet gecertificeerd is, laten we deze controleren.

Naast 50 gram goud verkopen, kunt u ook goudbaren verkopen in andere gewichten:

 • 1 gram goudbaar
 • 5 gram goudbaar
 • 10 gram goudbaar
 • 20 gram goudbaar
 • 100 gram goudbaar
 • 250 gram goudbaar
 • 500 gram goudbaar
winkel in Amsterdam

Waar kan ik mijn 50 gram goud verkopen?

U kunt uw 50 gram goud verkopen in onze winkel in Monnickendam, waar u zonder afspraak welkom bent. Voor onze winkel in Amsterdam is een afspraak vereist. Beide locaties bieden een veilige en gastvrije omgeving voor de verkoop van uw 50 gram goudbaar.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs een van onze winkels te komen, kunt u er ook voor kiezen om het goud per post op te sturen. Wij raden u aan dit aangetekend of verzekerd te doen. Zo bent u er zeker van dat uw pakket in goede staat bij ons arriveert. U kunt ook een verzendlabel bij ons aanvragen, de kosten daarvoor verrekenen we later.

Neem vooraf contact met ons op over de procedure van het versturen van uw goudbaar.

Veelgestelde vragen over 50 gram goud verkopen

Hoelang duurt het verkoopproces van 50 gram goud verkopen?

Het proces is snel en efficiënt; de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de taxatie.

Kan ik ook meer dan 50 gram goud verkopen?

Zeker! Bij ons in de winkel bent u welkom met al het goud en zilver dat u wilt verkopen.

Hoe bepalen jullie de waarde van mijn goud?

Onze taxateurs bepalen de waarde van uw goud op basis van het gewicht, de zuiverheid en de huidige goudprijs.

De staat van de 50 gram goud maakt niet uit.

Hoe weet ik dat ik een eerlijke prijs kan verwachten voor mijn goud?

Wij garanderen u dat de prijs die wij tonen ook echt de prijs is die u krijgt voor uw goud. Bij Oudgoud.nl rekenen we geen smeltkosten of andere verborgen kosten. U komt dus nooit voor verrassingen te staan. U kunt op basis van de huidige goudprijs zelfs zelf berekenen hoeveel wij voor uw goud geven.

Wanneer is het een goed moment om mijn 50 gram goud te verkopen?

Dit hangt compleet af van de huidige goudkoers en uw persoonlijke financiële doelen. Wij kunnen u adviseren over de beste timing, maar kunnen ook de toekomst niet voorspellen.