Taxatie Erfenis

Oud Goud

Tegenwoordig kunt u ook de taxatie van erfenissen door OudGoud.nl laten verzorgen. Meedenkend in de huidige situatie probeert OudGoud.nl u altijd van een juiste taxatie van erfenissen te voorzien. Hiernaast kunt u er tevens voor kiezen om de erfenis bij ons te verkopen tegen de hoogste goud/zilver prijs.

 

 

 

Taxatie erfenis niet altijd leuk

Helaas overkomt het veel mensen; het overlijden van een dierbare. Dit is dan ook een erg emotionele gebeurtenis. Naast deze emoties komen er natuurlijk veel dingen op u af na het overlijden van een dierbare. Vrij snel na de eerste rouw en de uitvaart moeten er dingen geregeld worden waar u zich eigenlijk nog niet mee bezig wilt houden; de erfenis van de overleden persoon in kwestie moet geregeld worden voor de nabestaanden. Bij dit proces kunnen er veel meningsverschillen ontstaan. Familieleden die het niet eens met elkaar zijn, omdat de ene zegt meer recht te hebben op de erfenis dan de ander. Een taxatie, de waardebepaling, kan natuurlijk veel duidelijkheid brengen. Het verdeelproces kan zo soepeler verlopen. Er kan zo ook makkelijker een eerlijke opdeling van de erfenis gemaakt worden. Maar wat houdt taxatie nou precies in? Tijdens een taxatie wordt er een financiële waardebepaling gemaakt van een object. Eigenlijk kunnen alle objecten (bezittingen) op waarde bepaald worden. Hierbij kan bij een taxatie erfenis bijvoorbeeld gedacht worden aan meubels, sieraden, maar ook voertuigen als auto’s, scooters en scootmobielen. Bij een taxatie erfenis worden alle bezittingen op waarde geschat, conform de marktwaarde.

Emotionele gevoelens bij taxatie erfenis

De bezittingen van de persoon die overleden is worden natuurlijk altijd pas na het overlijden onder de nabestaanden verdeeld. Het is natuurlijk aan de nabestaanden om te bepalen of zij deze bezittingen willen verkopen of willen houden. Bij het overlijden van een persoon komt altijd veel verdriet kijken. Het verdriet dat meespeelt kan natuurlijk een bepalende factor bij de taxatie erfenis zijn. De ene persoon heeft natuurlijk andere emotionele herinneringen bij bezittingen dan de ander. Hier ontstaan dan ook vaak moeilijkheden. Het kan voor nabestaanden dan ook heel moeilijk zijn om de bezittingen zelf op waarde te kunnen schatten.

Waarom is een taxatie erfenis belangrijk?

Een taxatie kan natuurlijk erg van belang zijn voor de aangifte van het successierecht. Er moet natuurlijk belasting over de erfenis, ook wel erfbelasting, betaald worden. Hiervoor is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de totale waarde van de erfenis. Op het moment dat deze cijfers bekend zijn, dan kan de hoogte van de erfbelasting bepaald worden. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk dat de verdeling van de bezittingen eerlijk verloopt. Taxatie van de erfenis is hier de beste oplossing voor. Iedereen is er dan van op de hoogte wat er aan waarde te verdelen valt. Zo kan er een goede verdeling gemaakt worden, en wordt het voorkomen dat één persoon alle dure bezittingen weet te bemachtigen. Kortom, het is niet alleen op belastinggebied belangrijk dat de bezittingen getaxeerd worden, maar ook op sociaal, familiair gebied.

Hoe gaat de taxatie erfenis in zijn werk bij OudGoud.nl?

OudGoud.nl raadt u aan om het goud, zilver, diamant of de horloges te laten taxeren vóórdat de bezittingen verdeeld worden. Zo kunnen de bezittingen ook daadwerkelijk eerlijk verdeeld worden, omdat de waarde dan natuurlijk bekend is. Bij ons in de winkel kunt u ten allen tijden langskomen, met of zonder afspraak. Om wachttijd te voorkomen raden wij u wel aan van te voren een afspraak te maken. Bij aankomst in de winkel zal u door een van de medewerkers apart genomen worden. Deze medewerker zal u, onder het genot van een goede kop koffie, precies laten zien hoe de juwelen en/of sieraden op waarde bepaalt worden. Allereerst worden de bezittingen op echtheid gecontroleerd. Vervolgens zal er een taxatie op karaatgehalte plaatsvinden, samen met een weging van uw bezittingen. Nadat de bezittingen van de overleden persoon gewogen en getaxeerd zijn, zal de medewerker de huidige goud- en zilverkoers erbij pakken. De medewerker zal, met de emotionele waarde die de bezittingen kunnen hebben in zijn achterhoofd, gaan kijken wat de marktconforme prijzen zijn die u normaal gesproken voor de bezittingen zou krijgen. Vervolgens zal deze medewerker u vertellen dat u bij OudGoud.nl de hoogste prijs voor deze bezittingen kan krijgen. De medewerker zal u ook aanbieden om de bezittingen tegen een hoge prijs van u af te nemen.

Uiteraard hebben wij bij OudGoud.nl in ons achterhoofd dat het wellicht te snel kan zijn om meteen uw bezittingen te verkopen. Immers, de overleden persoon zal nog niet heel lang overleden zijn. Hier hebben wij uiteraard respect voor. Het is dan ook helemaal aan u om te bepalen of u de bezittingen daadwerkelijk weg wilt doen. Een vrijblijvende taxatie is altijd mogelijk! Ook kunt u, na een tijdje nadenken, toch nog beslissen om de bezittingen bij ons te verkopen. Op het moment dat de goudkoers dan gestegen is, zult u een hogere prijs dan eerder geboden krijgen. OudGoud.nl werkt altijd met een koers die elke 5 minuten up-to-date gehouden wordt.

Taxatie erfenis op een vertrouwde manier

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de verloop van de taxatie op een vertrouwde manier gebeurt. Hierbij is het belangrijk dat u de bezittingeTaxatie erfenisn door een onafhankelijk persoon laat taxeren. Het is belangrijk dat de taxatie los gezien wordt van de emotionele waarde die bezittingen kunnen hebben. Doordat OudGoud.nl een onderdeel van de Goudinkoop Specialist is, weet u zeker dat u hier aan het juiste adres bent voor een vertrouwde taxatie van de bezittingen. OudGoud.nl hoopt u hierin dan ook te mogen helpen. De taxatie is dan ook altijd vrijblijvend.

Verkoop erfenis bij OudGoud.nl

Vaak is het, vanwege de emotionele waarde, heel moeilijk om de erfenis (of delen daarvan) te verkopen. De emotionele waarde kan voor een nabestaande vaak hoger zijn dan de financiële waarde van die bezittingen. Het is dan ook erg belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de te verkopen bezittingen.

Bent u na de taxatie toch van plan om de erfenis te verkopen? Geen probleem! Op het gebied van erfenissen neemt OudGoud.nl alles in wat te maken heeft met goud, zilver en diamant. Van sieraden en juwelen tot horloges tot gouden munten. OudGoud.nl neemt alles in tegen de hoogste prijs. U zult er nog van opkijken hoe hoog de prijzen zijn die OudGoud.nl altijd weet te bieden.

Inruilen voor nieuw

Bij OudGoud.nl is het mogelijk om, indien u de erfenis aan ons verkoopt, dit bedrag bij ons in de winkel te besteden. U ontvangt dan maar liefst 20% korting op ons assortiment. Zo kunt u voor de oude sieraden weer nieuwe sieraden aanschaffen.

Klik hier om met OudGoud.nl in contact te komen.

Taxatie sieraden

Onze winkel bestaat 40 jaar
Bij ons krijgt u de hoogste en eerlijkste prijs van Nederland!

Wat kunt u bij ons verwachten?

  • Een gastvrije ontvangst
  • Gratis taxatie
  • De hoogste prijs voor uw goud & zilver
  • Contante uitbetaling of per bank

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 18:00 uur

Zaterdag: 09:30 - 16:00 uur

Zondag: gesloten

Ontvang altijd het hoogste bedrag voor oud goud en zilver!

Bel of mail voor een afspraak: call to us 0299 - 653023 of Mail ons mail

Neem contact met mij op
*Deze velden zijn verplicht
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

zondag 19 juni 2022
Laatst bijgewerkt om 09:40
Goudprijzen
Karaat Keurmerk Gramprijs
8 0.333 16.68
9 0.375 18.79
10 0.416 20.84
14 0.585 29.31
18 0.750 37.58
20 0.833 41.73
21.6 0.875 43.84
22 0.900 45.09
23 0.958 48.00
23.6 0.983 49.25
24 1.000 50.10
Zilverprijzen
Klasse Keurmerk Gramprijs
Kl 4 0.720 0.34
Kl 3 0.800 0.38
Kl 2 0.835 0.40
Kl 1 0.925 0.44
Fijn 1.000 0.48

Heeft u meer dan 500 gram?

Vraag hier een offerte aan!