Wat is goud? - OudGoud.nl
Goud

Wat is goud?

Goud is een van de edelmetalen, het heeft een hoge dichtheid maar is wel een zacht metaal. Goud wordt bijna nooit in pure vorm verkocht, aangezien goud kwetsbaar is door haar zachte karakter. Goud wordt vrijwel altijd gemengd met koper, nikkel en zilver. De scheikundige naam van goud is Aurum en heeft het atoomnummer 79. Goud is populair omdat het net als andere edelmetalen nooit roest of verkleurd.Het wordt de koning der metalen genoemd en wordt overal op de wereld gebruikt.

Waar wordt goud voor gebruikt?

Goud wordt het meest gebruikt voor sieraden, het edelmetaal heeft een prachtige uitstraling. Wie kan er nou ‘nee’ zeggen tegen een gouden ring of ketting? Ongeveer 80% van al het goud wordt dan ook voor sieraden gebruikt. Hiernaast wordt goud nog voor andere dingen gebruikt:

Goud heeft een paar opmerkelijke eigenschappen:

Waar komt goud het meeste voor?

Goud komt natuurlijk niet overal voor in de wereld. Goud is erg schaars. Het is dan ook een erg zeldzaam metaal, hierdoor ligt de prijs van goud erg hoog. De prijs van goud zal naar verwachting hoog blijven. De landen waar het meeste goud gevonden wordt zijn:

Wat voor goud kan ik verkopen bij Oudgoud?

Bij Oudgoud kunt u onder andere de volgende stukken goud inleveren tegenover de juiste prijs:

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goud

Goud testen

Goud, u bent er ongetwijfeld bekend mee. Fonkelende sieraden, stralend gouden tanden of een antieke lepel. Maar waar is dit mooie edelmetaal van gemaakt...
Goud

Gouden munten verzamelen

Contant geld, we zien het steeds minder. Veel ondernemingen kiezen er tegenwoordig voor om alleen nog pin aan te nemen. Maar laat uw munten...