Wat is goud? - OudGoud.nl
Tandengoud

Wat is goud?

Goud is een van de edelmetalen, het heeft een hoge dichtheid maar is wel een zacht metaal. Goud wordt bijna nooit in pure vorm verkocht, aangezien goud kwetsbaar is door haar zachte karakter. Goud wordt vrijwel altijd gemengd met koper, nikkel en zilver. De scheikundige naam van goud is Aurum en heeft het atoomnummer 79. Goud is populair omdat het net als andere edelmetalen nooit roest of verkleurd.Het wordt de koning der metalen genoemd en wordt overal op de wereld gebruikt.

Waar wordt goud voor gebruikt?

Goud wordt het meest gebruikt voor sieraden, het edelmetaal heeft een prachtige uitstraling. Wie kan er nou ‘nee’ zeggen tegen een gouden ring of gouden ketting? Ongeveer 80% van al het goud wordt dan ook voor sieraden gebruikt. Hiernaast wordt goud nog voor andere dingen gebruikt:

Goud heeft een paar opmerkelijke eigenschappen:

Waar komt goud het meeste voor?

Goud komt natuurlijk niet overal voor in de wereld. Goud is erg schaars. Het is dan ook een erg zeldzaam metaal, hierdoor ligt de prijs van goud erg hoog. De prijs van goud zal naar verwachting hoog blijven. De landen waar het meeste goud gevonden wordt zijn:

Wat voor goud kan ik verkopen bij Oudgoud?

Bij Oudgoud kunt u onder andere de volgende stukken goud inleveren tegenover de juiste prijs:

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gouden sieraden
Goud

Hoe ontstaat goud?

Hoe ontstaat goud? Het is een belangrijk edelmetaal dat al sinds het ontstaan van de aarde aanwezig is. Maar hoe ontstaat goud precies? En...
Goud
Goud

Kan goud verkleuren?

Goud is een edelmetaal dat al eeuwenlang bewonderd wordt om zijn schoonheid en waarde, en is een favoriet materiaal voor vintage sieraden. Maar de...