Sieraden smelten van tiara naar verlovingsring - OudGoud.nl
Kronen

Sieraden smelten van tiara naar verlovingsring

Tiara’s, prachtige juwelen die voornamelijk gedragen worden door leden van koninklijke families. Een prinses of koningin is niet te bedenken zonder tiara, wat draag je tenslotte anders naar het gala van een mede prinses?
Onze toekomstige troonopvolgster maakt haar tiara debuut met de diamanten sterren tiara die haar moeder droeg op haar bruiloft. Koningin Máxima heeft een ware tiara collectie om jaloers op te zijn. 

Wij zetten enkele van deze schitterende juwelen uit haar collectie op een rijtje. Een van de bekendste is de Anna Paulowna tiara, dit prachtstuk is bezet met diamanten en parels. Niet alleen de huidige koningin heeft deze tiara gedragen, ook prinses Beatrix, prinses Margriet en prinses Irene hebben de Anna Paulowna geïnspireerde tiara op hun hoofd gehad.

Een andere favoriet van zowel de huidige als oude Nederlandse koninginnen, is de diamanten bandeau. Hij bestaat uit wel 27 diamanten, niet vreemd dat hij populair is onder de dames van het koninklijk huis. 

Tot slot moeten we het nog even hebben over de Mellerio parure, deze tiara wordt vergezeld door een collier, oorbellen, armband en broche. En als kers op de taart een waaier bezet met robijnen en diamanten. Deze parure (een set juwelen, die zijn gemaakt om samen gedragen te worden) komt uit 1889 en weet tot op de dag van vandaag de show te stelen. Wie smelt er nou niet voor een tiara met diep rode robijnen en diamanten.

We kunnen wel stellen dat deze sieraden te kostbaar en mooi zijn om uit elkaar te halen en het goud om te smelten tot een ander sieraad. Maar nu hebben we ook niet allemaal het voorrecht tiara’s in bezit te hebben. Sommige sieraden hebben een tijdloos karakter of zijn juist uniek door hun tijdgebonden karakter. Het kan ook gebeuren dat je bent uitgekeken op sieraden, of dat ze niet passen. Hier hebben wij een oplossing voor! 

Lever uw gouden sieraden en oude goud bij ons in en laat het omsmelten tot een nieuw sieraad. Bij OudGoud.nl zijn namelijk edelsmeden aangesloten, zij kunnen een sieraad maken dat voldoet aan uw wensen. Zo is er ooit een paar gouden ronde oorknopjes het atelier in gegaan en een prachtige zegelring uitgekomen. Niets is te gek!

Laat gouden objecten die u niet meer gebruikt niet verstoffen. Gebruik de kans om het nieuw leven te geven en bedenk met onze edelsmeden een nieuwe bestemming voor uw oude goud.

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Diamant
Diamanten

Diamant

De diamant kent veel industriële toepassingen door zijn hardheid. Wist u dat een diamant de hardste steen op aarde is? Hiernaast ziet diamant er...