Gouden en zilveren munten en baren

Oud Goud

Tegenwoordig kunt u ook uw gouden en zilveren munten en baren verkopen bij OudGoud.nl. Benieuwd wat u voor uw gouden en zilveren munten of baren kunt krijgen? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!

Verkoop uw gouden en zilveren munten bij OudGoud.nl

Heeft u nog ergens gouden en zilveren munten liggen? Bij OudGoud.nl kunt u terecht voor de verkoop van uw gouden en zilveren munten tegen de hoogste prijs. Door de toenemende vraag naar goud en zilver is de prijs enorm gestegen.

Welke munten kunt u inleveren? zilveren Maple Leaf
Bij OudGoud.nl accepteren wij vele verschillende munten, zoals het gouden tientje en vijfje, maar ook de populaire Maple Leaf en Krugerrand. Dit is maar een kleine greep. Wanneer u andere munten heeft kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen. De prijzen voor munten zijn namelijk anders, dan de actuele goudprijs. We controleren uw munt/munten natuurlijk op echtheid. Hoe wij dit doen? Wij wegen de munt, alle munten hebben namelijk een standaard gewicht. We meten de munt, want hij heeft ook een standaard afmeting. We kijken of de munt de specifieke kenmerken heeft, die hij zou moeten hebben. En ten slotte zouden we gouden of zilveren munten kunnen testen met toetswater. Zo weten wij of het echt zilver/goud is. U kunt ten alle tijden langskomen in de winkel of een afspraak maken.

Verkoop uw goud en zilverbaren bij OudGoud.nl

Wat zijn goud en zilverbaren?
Goud en zilverbaren worden meestal geproduceerd door een smederij. Het zijn een soort 'staven' gemaakt van puur goud of zilver. Op de baar vindt u het logo van de producent, het gewicht en de fijnheid van het goud. De fijnheid vertelt je de verhouding goud of zilver tot het gehele product. 999.9 hoort bij 24 karaat goud, dit betekent dat 99,99% van het gewicht uit puur goud bestaat. 

Een zilver- of goudbaar heeft dus altijd het hoogste percentage goud, waar u de hoogste prijs voor krijgt. De prijs ligt hoger dan de 24 karaat prijs voor oud goud. Heeft u thuis nog baren liggen? Wij nemen het graag van u over, kom snel langs!

Gouden munten

Hoe wordt de waarde van een gouden munt bepaald?
Een populaire manier om te beleggen in goud is natuurlijk het kopen van gouden beleggingsmunten. Maar hoe wordt de waarde van zo’n munt nou bepaald? Als eerste wordt de waarde bepaald door de hoeveelheid van puur goud die in de munt te vinden is. Hiernaast is de totale oplage van de geslagen munten een van de belangrijkste manieren om de waarde te bepalen. Het land waar de munten vandaan komen zijn, net als het jaartal, minder belangrijk bij de waardebepaling. Het komt natuurlijk wel voor dat de ene munt populairder is dan de ander. Dit komt vooral voor bij mensen die gouden munten verzamelen. Die hebben ook een emotionele waarde die om de hoek komt kijken! Heeft u gouden munten die vrijwel onbekend zijn? Dan wordt het lastig om daarmee te gaan beleggen. Het is wel van belang dat de munten algemeen geaccepteerde en bekend zijn. Tegenwoordig kunt u het handelen of investeren gemakkelijk online doen.

Welke gouden munt is het populairste?
In principe wordt de Maple Leaf als de populairste gouden munt gezien. Verzamelaars en beleggers handelen het liefst in deze populaire zuivere gouden munt. De Maple Leaf is dan ook een van de meest pure gouden munten die er zijn, vandaar de grote vraag naar deze munt. De Maple Leaf is er in de volgende grootheden: één twintigste troy ounce, één tiende troy ounce, een kwart troy ounce, een halve troy ounce en de hele troy ounce.

Zilveren munten

Welke soorten zilveren munten zijn er?
Er zijn heel veel verschillende soorten zilveren munten, die in verschillende categorieën op te delen zijn. Om een duidelijk beeld te kunnen krijgen, kunnen de verschillende soorten worden onderverdeel in 3 categorieën, namelijk: Zilveren Beleggingsmunten, Oud Zilvergeld en Zilveren Penningen. Wij, van OudGoud.nl, nemen de munten graag van u over!zilveren munten Philharmoniker

De Zilveren Beleggingsmunten
Er zijn veel soorten beleggingsmunten, deze komen uit alle delen van de wereld. De Maple Leaf, de Eagle en de Philharmoniker zijn de meest voorkomende zilveren munten. Deze munten zijn dan ook overal ter wereld bekend. Zij worden overal herkend en geaccepteerd en zijn vrij verhandelbaar. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder op onze nieuwspagina 

Oud zilvergeld
Onder oud zilvergeld worden guldens, rijksdaalders en tientjes verstaan. Ook deze zilveren munten worden veel als fysieke belegging gebruikt. Vroeger werden de zilveren munten als guldens, rijksdaalders en tientjes gebruikt als echt, erkend betaalmiddel. Tegenwoordig zijn De zilveren munten geen wettelijk betaalmiddel meer, maar zilver is natuurlijk gewoon zilver. De zilveren munten hadden dan ook een puurheidsgehalte van 72%. Tegenwoordig wordt dit oude zilvergeld gezien als leuke kleine beleggingen. 

Zilveren penningen
Zilveren penningen, eruitziend als zilveren ronde munten, zijn nooit een wettelijk betaalmiddel geweest. Zilveren penningen zijn vaak geslagen ter ere van een bepaalde gebeurtenis. Trouwdagen of geboortes van prinsen of prinsessen vallen onder deze gebeurtenissen. Penningen kunnen ook ter nagedachtenis aan bepaalde personen of gebeurtenissen gemaakt worden. Penningen hebben dan ook altijd een bepaald soort thema. Zilveren penningen hebben vaak een puurheid van 925/1000 of 999/1000. Toch worden zilveren penningen bijna nooit als beleggingen gebruikt.
 

Verkoop uw gouden en zilveren munten bij OudGoud.nl

Bij OudGoud.nl kunt u terecht voor de verkoop van uw gouden en zilveren munten en baren tegen de hoogste prijs. U kunt ten allen tijden langskomen in de winkel of een afspraak maken.

 

Onze winkel bestaat 40 jaar
Bij ons krijgt u de hoogste en eerlijkste prijs van Nederland!

Wat kunt u bij ons verwachten?

  • Een gastvrije ontvangst
  • Gratis taxatie
  • De hoogste prijs voor uw goud & zilver
  • Contante uitbetaling of per bank

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 09:30 - 17:30 uur

Zaterdag: 09:30 - 17:00 uur

Zondag: gesloten

Ontvang altijd het hoogste bedrag voor oud goud en zilver!

Bel of mail voor een afspraak: call to us 0299 - 653023 of Mail ons mail

Neem contact met mij op
*Deze velden zijn verplicht
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

zondag 19 juni 2022
Laatst bijgewerkt om 09:40
Goudprijzen
Karaat Keurmerk Gramprijs
8 0.333 16.68
9 0.375 18.79
10 0.416 20.84
14 0.585 29.31
18 0.750 37.58
20 0.833 41.73
21.6 0.875 43.84
22 0.900 45.09
23 0.958 48.00
23.6 0.983 49.25
24 1.000 50.10
Zilverprijzen
Klasse Keurmerk Gramprijs
Kl 4 0.720 0.34
Kl 3 0.800 0.38
Kl 2 0.835 0.40
Kl 1 0.925 0.44
Fijn 1.000 0.48

Heeft u meer dan 500 gram?

Vraag hier een offerte aan!