Edelmetaal

Oud Goud

Het edelmetaal goud is erg kostbaar en erg gewild. De prijzen voor het edelmetaal liggen momenteel nog erg hoog.

 

U kunt hier gebruik van maken door uw goud bij ons te verkopen. Bij ons krijgt u altijd de hoogste prijs voor uw goud! Vaak wel een paar euro per gram goud meer dan bij andere partijen.

Wat is edelmetaal?

Edelmetaal is een metaal dat niet tot nauwelijks oxideert. Dit wil zeggen het niet kan roesten. Edelmetalen behouden hun kwaliteit en daarmee hun waarde. Dit is een van de redenen dat edelmetalen veel voor sieraden gebruikt wordt. Hierdoor hebben edelmetalen een lange geschiedenis in de handelswereld. Niet alleen de munten werden gemaakt van verschillende edelmetalen. Vandaag de dag worden edelmetalen nog gebruikt als onderliggende waarde voor geld dat in omloop is. Een voorbeeld hiervan is de internationale gouden standaard die in de periode 1871 tot 1900 tot stand kwam. Deze gouden standaard is een munten systeem waarbij de waarde van geld is verbonden aan een bepaald gewicht in goud. Edelmetalen zijn al decennia lang belangrijk voor de wereldeconomie. Wat hieraan opvalt is dat de prijzen van de edelmetalen alles behalve constant zijn. Goud is hierin het beste voorbeeld. De goudprijs schommelt nog steeds elke dag. De prijs komt dan ook voort uit de markt van vraag en aanbod. Prijzen van edelmetalen zijn dan ook afhankelijk van ontwikkelingen in de wereldeconomie. Bij een hoge vraag daalt de prijs en andersom. Kwalitatief blijft een edelmetaal even veel waard. Alleen de prijs hiervan kan dus wel verschillen.

Edelmetaal in verschillende vormen

Natuurlijk zijn er naast goud en platina meerdere edelmetalen bekend. Vooral goud en platina zijn erg goed bestand tegen oxidatie. Zilver is ook een bekend edelmetaal, maar iets minder goed bestand tegen oxidatie. Zo verschijnt er na een tijd een zwarte aanslag op het zilver. Overigens is dit met zilverpoets weer goed weg te krijgen. Bij zilver bestek is het dan ook van belang om deze af en toe met zilverpoets goed schoon te maken. Hieronder vindt u een rijtje met de meest voorkomende edelmetalen en hoe deze in de techniek gebruikt worden:

 • Goud                    à Wordt gebruikt voor elektrische componenten en elektrische schakelaars.
 • Zilver                    à Beschikt over een goede elektrische geleiding. Ook geschikt voor het verbinden van componenten.
 • Platina                  à Wordt gebruikt in de raffinage van ruwe olie.
 • Rodium                à Wordt gebruikt als katalysator in de chemische industrie.
 • Osmium               à Wordt gebruikt als onderdeel van een legering voor elektrische contacten.
 • Palladium            à Wordt als katalysator in de organische chemie gebruikt.
 • Iridium                 à Iridium kan tegen hoge temperaturen. Wordt vaak gebruikt door apparaten/machines die aan hoge temperaturen blootgesteld worden.
 • Ruthenium         à Wordt gebruikt in meerdere legeringen om deze harder en slijtvaster te maken.

 

Edelmetaal kostbaar

Edelmetaal is erg kostbaar. Edelmetalen hebben meerdere bijzondere eigenschappen. Dit maakt edelmetaal ook erg gewild. Dit resulteert in een hoge prijs; edelmetalen zijn over het algemeen redelijk prijzig. Binnen techniek worden er veel edelmetalen gebruikt, dit komt doordat onedele materialen als zink en ijzer soms niet over de juiste eigenschappen beschikken. Producten waar edelmetalen in verwerkt zitten hebben vaak hogere grondstofkosten dan producten waar zink of ijzer gebruikt wordt. Dit heeft tot gevolg dat veel producten waar edelmetaal in verwerkt zit redelijk kostbaar zijn.

Edelmetaal verkopen bij OudGoud.nl

Waar verkoopt u liever uw edelmetaal dan bij de winkel waar u de hoogste prijs krijgt! Dat is natuurlijk een makkelijke keuze. OudGoud.nl staat dan ook elke (werk)dag voor u klaar om u te begeleiden in de verkoop van uw edelmetaal. Aangezien u bij OudGoud.nl geen smeltkosten o.i.d. betaalt, weet u al gauw een paar euro per gram goud of zilver meer te krijgen dan bij andere inkopers. Tel uit je winst! Hier komt nog bovenop dat u het bedrag bij ons in de winkel kunt besteden tegen een korting van 20%. Dubbel winst dus! Wacht dan ook niet te lang om te zien wat u voor uw oude edelmetaal krijgen kunt.

Wat neemt OudGoud.nl allemaal in?

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar OudGoud.nl neemt al uw oude goud, zilver, diamant en luxe horloges in. Van zilveren armband tot gouden ring. Van zilveren munten tot gouden tanden. Van dentaal goud tot afval van goudsmeden. Bij OudGoud.nl kunt u al uw oude edelmetaal kwijt. Onder de inkoop van luxe horloges verstaan wij horloges van merken als Rolex, Breitling, Omega en Cartier. Kom snel langs voor een taxatie van uw oude edelmetaal!

Waar vindt u OudGoud.nl?

OudGoud.nl is gevestigd in de winkel van Sako Juwelier in Monnickendam. De winkel ligt in het historische stadshart aan de Kerkstraat 58. Met de jarenlange ervaring, doorgegeven van vader op zoon, is de winkel al meer dan 40 jaar een begrip in Monnickendam en omgeving. Aangezien OudGoud.nl een onderdeel van de Goudinkoop Specialist is, weet u zeker dat u op een professionele wijze zal worden bijgestaan bij de verkoop van al uw oude edelmetaal!

Klik hier voor contact.

Edelmetaal

Onze winkel bestaat 40 jaar
Bij ons krijgt u de hoogste en eerlijkste prijs van Nederland!

Wat kunt u bij ons verwachten?

 • Een gastvrije ontvangst
 • Gratis taxatie
 • De hoogste prijs voor uw goud & zilver
 • Contante uitbetaling of per bank

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00 uur

Zaterdag: 09:00 - 16:00 uur

Zondag: gesloten

Ontvang altijd het hoogste bedrag voor oud goud en zilver!

Bel of mail voor een afspraak: call to us 0299 - 653023 of Mail ons mail

Neem contact met mij op
*Deze velden zijn verplicht
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

Bekijk onze hoogste actuele prijzen!

zondag 19 juni 2022
Laatst bijgewerkt om 09:40
Goudprijzen
Karaat Keurmerk Gramprijs
8 0.333 16.68
9 0.375 18.79
10 0.416 20.84
14 0.585 29.31
18 0.750 37.58
20 0.833 41.73
21.6 0.875 43.84
22 0.900 45.09
23 0.958 48.00
23.6 0.983 49.25
24 1.000 50.10
Zilverprijzen
Klasse Keurmerk Gramprijs
Kl 4 0.720 0.34
Kl 3 0.800 0.38
Kl 2 0.835 0.40
Kl 1 0.925 0.44
Fijn 1.000 0.48

Heeft u meer dan 500 gram?

Vraag hier een offerte aan!