Wat is edelmetaal? - OudGoud.nl
Edelmetaal

Wat is edelmetaal?

Edelmetaal is een metaal dat niet tot nauwelijks oxideert. Dit wil zeggen dat het niet kan roesten. Edelmetalen behouden hun kwaliteit en daarmee hun waarde. Dit is een van de redenen dat edelmetalen veel voor sieraden gebruikt wordt. Mede hierdoor hebben edelmetalen een lange geschiedenis in de handelswereld. Niet alleen munten werden gemaakt van verschillende edelmetalen. Vandaag de dag worden edelmetalen nog gebruikt als onderliggende waarde voor geld dat in omloop is. Een voorbeeld hiervan is de internationale Gouden standaard die in de periode 1871 tot 1900 tot stand kwam. Deze Gouden standaard is een munten systeem waarbij de waarde van geld is verbonden aan een bepaald gewicht in goud. Edelmetalen zijn al decennia lang belangrijk voor de wereldeconomie. Wat hieraan opvalt is dat de prijzen van de edelmetalen alles behalve constant zijn. Goud is hierin het beste voorbeeld. De goudprijs schommelt nog steeds elke dag. De prijs komt dan ook voort uit de markt van vraag en aanbod. Prijzen van edelmetalen zijn dus afhankelijk van ontwikkelingen in de wereldeconomie. Bij een hoge vraag daalt de prijs en andersom. Kwalitatief blijft een edelmetaal even veel waard. Alleen de prijs hiervan kan dus wel verschillen

Edelmetaal in verschillende vormen

 Natuurlijk zijn er naast goud en platina meerdere edelmetalen bekend. Vooral goud en platina zijn erg goed bestand tegen oxidatie. Zilver is ook een bekend edelmetaal, maar iets minder goed bestand tegen oxidatie. Zo verschijnt er na een tijd een zwarte aanslag op het zilver. Overigens is dit met zilverpoets weer goed weg te krijgen. Bij zilver bestek is het dan ook van belang om deze af en toe met zilverpoets goed schoon te maken. Hieronder vindt u een rijtje met de meest voorkomende edelmetalen en hoe deze in de techniek gebruikt worden:

Edelmetaal kostbaar

Edelmetaal is erg kostbaar. Edelmetalen hebben meerdere bijzondere eigenschappen, waardoor ze erg gewild zijn. Dit resulteert in een hoge prijs; edelmetalen zijn over het algemeen redelijk prijzig. Binnen techniek worden er veel edelmetalen gebruikt, dit komt doordat onedele materialen als zink en ijzer soms niet over de juiste eigenschappen beschikken. Producten waar edelmetalen in verwerkt zitten hebben vaak hogere grondstofkosten dan producten waar zink of ijzer gebruikt wordt. Dit heeft tot gevolg dat veel producten waar edelmetaal in verwerkt zit, kostbaar zijn.

Edelmetaal verkopen bij OudGoud.nl

Waar verkoopt u liever uw edelmetaal dan bij de winkel waar u de hoogste prijs krijgt! Het antwoord op die vraag weten we allemaal!OudGoud.nl staat dan ook elke (werk)dag voor u klaar om u te begeleiden in de verkoop van uw edelmetaal. Aangezien u bij OudGoud.nl geen smeltkosten o.i.d. betaalt, weet u al gauw een paar euro per gram goud of zilver meer te krijgen dan bij andere inkopers.

Wat neemt OudGoud.nl allemaal in?

Je kunt het zo gek niet bedenken of OudGoud.nl neemt het in. Met al uw oude goud, zilver, diamanten en luxe horloges kunt u bij ons terecht. Van zilveren munten tot gouden sieraden, werkelijk voor ons is niets te gek. Bij OudGoud.nl kunt u ál uw oude edelmetaal kwijt. Onder de inkoop van luxe horloges verstaan wij horloges van merken als Rolex, Breitling, Omega en Cartier. Kom snel langs voor een taxatie van uw oude edelmetaal

Waar vindt u OudGoud.nl?

OudGoud.nl is gevestigd in de winkel van Sako Juwelier in Monnickendam. De winkel ligt in het historische stadshart aan de Kerkstraat 58. Met de jarenlange ervaring, doorgegeven van vader op zoon, is de winkel al meer dan 40 jaar een begrip in Monnickendam en omgeving. Aangezien OudGoud.nl een onderdeel van de Goudinkoop Specialist is, weet u zeker dat u op een professionele wijze zal worden bijgestaan bij de verkoop van al uw oude edelmetaal! 

 

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten