Koers bitcoin opnieuw onderuit

Bitcoin

De bitcoin heeft maandag opnieuw flink waarde verloren. De afgelopen weken ging het weer wat beter met de munt, maar de wereldwijde vrees op de aandelenmarkten lijkt nu te zijn overgeslagen naar de digitale munt. Er is een wereldwijde vrees voor een renteverhoging. Hierdoor staan sinds vrijdag de aandelenmarkten onder druk. Omdat goud voor beleggers “een veilige haven” is, gaan veel beleggers de kant van goud weer op. Tot niet heel lang geleden zagen beleggers de bitcoin ook als “een veilige haven”. Maar het vertrouwen in de bitcoin begint steeds meer te dalen, en dat is aan de duikvlucht goed te zien.

Strengere regels bitcoin

De afgelopen tijd zijn er steeds meer strengere regels gekomen. Ook bestaat de mogelijkheid dat er een verbod komt op de handel in cryptovaluta’s en zijn er aankondigingen om advertenties voor producten en diensten rondom deze munten in de ban te doen. Dit heeft er voor gezorgd dat veel beleggers zijn afgeschrikt. Hiernaast heeft de grote kraak bij de Japanse beurs ook voor veel onrust gezorgd. Hier verdwenen voor honderden miljoenen dollars aan munten en gingen er geruchten over koersmanipulatie.

Bitcoin erg laag

In de maand december van het vorige jaar behaalde de bitcoin een piek van 20.000 dollar. Volgens de Coinmarketcap, een organisatie dat zich baseert op de koersen van honderden bitcoinbeurzen, zakte de munt afgelopen vrijdag weer onder de 8.000 dollar. Vorig weekend herstelde de munt weer tot ongeveer 9.300 dollar. Afgelopen maandag bereikte de coin een dieptepunt, namelijk ongeveer 7.600 dollar.

Doordat er een flinke koersval was, is er voor ruim 46 miljard dollar aan marktwaarde in rook opgegaan. Het gaat om het grootste maandverlies in de relatief korte geschiedenis van cryptovaluta’s.

Contact.