Goudproductie Australië gaat dalen

Goudproductie Australie

De productie van goudmijnen van Australië zal in 2021 een piek bereiken en hierna in een dalende trend terechtkomen. Kijkend naar het huidige niveau zal de goudproductie van het land rond 2050 gehalveerd zijn. Dit werd duidelijk in een nieuw rapport dat MinEx Consulting naar buiten gebracht heeft. Volgens de directeur van het onderzoeksbureau zal Australië veel meer moeten investeren in de mijnbouwsector om de productie in de toekomst op peil te houden.

Australische goudproductie

Australie is de tweede grootste goudproducent van de wereld. Over het jaar 2016 heeft Australie een productie gedraaid van ongeveer 270 ton goud. Het grootste deel van deze productie is bestemd voor de export. Dit maakt het dat Australie een belangrijke leverancier is voor de wereldwijde goudmarkt. Wanneer de goudproductie van Australie zal dalen, dan is dit te merken aan de wereldwijde beschikbaarheid van goud.

Investeringen in goudmijnen gedaald

Een paar jaar geleden was de goudprijs gedaald. Vanaf dit moment hebben veel goudmijnen investeringen uitgesteld of naar beneden geschroefd. Hierdoor zijn er minder mijnbouwprojecten opgestart. Deze nieuwe projecten zijn nodig om een toekomstige daling op te vangen. Het zal grote gevolgen hebben voor de productie van de mijnbouwsector als deze investeringen niet gaan plaatsvinden. 

Klik hier voor contact met OudGoud.nl.