Goudprijs wellicht klaar voor eindejaarsrally

Goudprijs

Het is goed mogelijk dat de goudprijs een eindejaarsrally gaat krijgen, aldus Boris Mikanikrezai van FastMarkets. Volgens hem is de kans op een rally een stuk groter dan de kans op een verdere daling. In het begin van dit jaar stond de goudprijs op ongeveer 1.160 dollar. Op dit moment staat de goudprijs ruim 100 dollar hoger. Volgens Boris kan het goed zijn dat hier nog wat bij komt.

Op dit moment staat de goudprijs nog steeds 10 procent hoger dan de goudprijs aan het begin van dit jaar. De laatste tijd zit de goudprijs gevangen in een nauwe brandbreedte. Volgens Boris zal de goudprijs hier binnenkort uitbreken, en waarschijnlijk omhoog. Een belangrijke oorzaak hiervan is volgens Boris dat zogeheten ‘money managers’ in de week van 31 oktober tot 7 november voor het eerst sinds 8 weken tijd hun netto long-posities op goud hebben verhoogd. Deze netto stijging was vooral de oorzaak van het opbouwen van long-posities.

Een andere oorzaak is dat ETF beleggers hun posities in GLD niet hebben verhoogd. Zij zien nog geen reden om goud te kopen, ondanks de toegenomen macro economische krachten.

Goudmijnsector nog altijd 60 procent onder de piek van 5 jaar geleden

De meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties staan dicht of nabij het hoogste niveau ooit. Toch blijven goudmijnaandelen naar historische maatstaven nog steeds bijzonder goedkoop. Veel mensen denken dat de grootste stijging van goudmijnaandelen voorbij is. Echter, deze mensen hebben het verkeerd. Het beste moet nog komen!

Klik hier voor contact met OudGoud.nl!