Goudprijs in de lift in 2019

goud2019

Van december 2018 tot halverwege februari 2019 is de goudprijs van 1.250 dollar per troy ounce gestegen naar 1.350 doller per troy ounce. Volgens grondstoffenhandelaar Nitesh Shash lijkt het erop dat het negative segment waarmee goud eind 2018 werd geconfronteerd werd, afgenomen is, ondanks de lichte prijsdaling van de afgelopen weken. Het is dan ook zijn verwachting dat de goudprijs aan het einde van het jaar gestegen zal zijn richting de 1.400 dollar per troy ounce. 

Zwakte van de afgelopen weken is tijdelijk

De afgelopen weken heeft een opleving van de cyclische activa het positieve segment bij goud weggehaald. Toch is grondstoffenhandelaar Nitesh Shah van mening dat deze zwakte maar tijdelijk is. Het afgelopen jaar is het meermaals gebleken dat de volatiliteit op de financiële markten snel kan terugkeren. Alle grote centrale banken vestigen de aandacht op de talrijke risico's waarmee de markten worden geconfronteerd met hun financiële stabiliteitsverslagen. Deze uitwerkingen van bepaalde risico's kunnen een opwaartse spiraal voor goud betekenen. 

De goudprijs zal dit jaar stijgen

Volgens Nitesh Shah zal de goudprijs dit jaar gaan stijgen, en wel tot 1.410 doller per troy ounce. Shah is van mening dat de goudprijs nog steeds ondergewaardeerd is en verwacht dat goud tegen het einde van het jaar minimaal 1.400 dollar per troy ounce zal gaan opleveren. Het kan namelijk goed zijn dat de rendementen van de Amerikaanse dollar en de schatkist hun hoogtepunt bereikt hebben.