Gouden munten verzamelen - OudGoud.nl
Gouden munten

Gouden munten verzamelen

Contant geld, we zien het steeds minder. Veel ondernemingen kiezen er tegenwoordig voor om alleen nog pin aan te nemen. Maar laat uw munten niet verstoffen, sommige munten zijn namelijk een fortuin waard. Wellicht bent u bekend in de wereld van munten, heeft u al een aardige collectie en kent u de waarde van deze kleine objecten. Maar misschien heeft u juist nog niet zoveel kennis en bent u op zoek naar een expert. Tenslotte kan dat houten doosje dat u geërfd heeft van een ver familielid, waar een paar gouden munten in zitten, een game changer zijn! 

Recordopbrengst

Een jaar geleden werd de duurste munt uit de geschiedenis geveild, de ‘Double Eagle’ uit 1933. U raadt het misschien al, maar deze munt is afkomstig uit Amerika. Op 8 juni 2021, werd door het bekende veilinghuis Sotheby’s in New York de munt geveild voor 15,5 miljoen euro. Een duizelingwekkend getal.
Maar wat zorgt er nou voor dat een munt waardevol is? In het geval van de ‘Double Eagle’ is dat schaarste. Deze munt is in 1933 geslagen, maar is nooit in de omloop geweest. De toenmalige Amerikaanse president Roosevelt besloot namelijk dat goud niet meer gebruikt zou worden voor muntgeld.
Toendertijd had deze munt een waarde van 20 dollar. We kunnen dus wel stellen dat de prijs meerdere malen over de kop is gegaan. Wie dit pareltje dan ook in bezit heeft, mag zichzelf gelukkig prijzen.


Wist u dat de geveilde ‘Double Eagle’ eerst in het bezit was van de Egyptische koning Faroek?

Op de bodem van de zee

Bij OudGoud.nl hebben wij experts op het gebied van munten. Heel wat stukken hebben hun handen gepasseerd. Maar welke precies en wat is het verhaal daarachter? Wij geven u een voorbeeld. 

Een van de bijzonderste verhalen is dat van een zilveren munt. Enkele jaren geleden is er bij OudGoud.nl een munt voorbij gekomen, met een rijke geschiedenis. 300 jaar geleden ging er een schip ten onder met een waardevolle lading. Eeuwen later zijn duikers op zoek gegaan naar dit scheepswrak. Een van de schatten waar ze mee terugkwamen, waren zilveren munten.
Bij OudGoud.nl hebben wij 1 van deze munten onder het vergrootglas gehad. Na blootstelling aan zeewater voor zo’n lange tijd is het belangrijk dat de munten met zorg worden behandeld. Onze experts hebben de munt bekeken, zijn echtheid vastgesteld en de waarde bepaald. U kunt dus met al uw munten bij ons terecht, nieuw (heel) oud, zilver of goud niets is te gek voor onze specialisten. 

Nu is het helaas zo dat niet alle munten miljoenen waard zijn of dat ze van de bodem van de zee komen, maar er zijn munten die zeker de belegging waard zijn. Twijfelt u of u misschien iets waardevols in bezit heeft, kom vooral langs. De taxatie van uw munt(en) is gratis en geheel vrijblijvend. Wat uw situatie dus ook is, u bent van harte welkom bij OudGoud.nl! 

Meer informatie nodig? Bekijk dan onze gouden munten verkopen en zilveren munten verkopen pagina.

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goud
Goud

Kan goud verkleuren?

Goud is een edelmetaal dat al eeuwenlang bewonderd wordt om zijn schoonheid en waarde, en is een favoriet materiaal voor vintage sieraden. Maar de...
Overig goud
Goud

Goud testen

Goud, u bent er ongetwijfeld bekend mee. Fonkelende sieraden, stralend gouden tanden of een antieke lepel. Maar waar is dit mooie edelmetaal van gemaakt...