Een gouden tsunami - OudGoud.nl
Goudprijs Blaricum

Een gouden tsunami

Na een lange periode van goedkoop geld gaan beleggers goud weer gebruiken als veilige haven tegen geopolitiek en financieel risico voor hun beleggingen. Volgens topman Rob McEwen, van het mijnbouwbedrijf McEwen mining kan de goudprijs hierdoor binnen vijf jaar stijgen naar meer dan 5000 dollar per troy ounce. (Een troy ounce is een gewichtsmaat voor edelmetaal, 1 troy ounce staat gelijk aan ongeveer 32 gram.) McEwen meent dat er een ‘gouden tsunami van geld op gang zal komen’ wanneer beleggers goud weer gaan zien als relatief veilige beleg optie. Op dit moment is het edelmetaal goud in de ogen van velen al een veilige investering, maar geeft de meerderheid de voorkeur aan staatsobligaties. De eerder genoemde ‘gouden tsunami’ zal plaatsvinden, wanneer het geld dat nu in staatsobligaties zit, geïnvesteerd wordt in goud. 

Langdurig lage rente

Volgens McEwen heeft de langdurig lage rente bubbels veroorzaakt in aandelen, vastgoed en zelfs in kunst. Door het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank, is de goudprijs gestegen. Toch heeft de goudprijs de hoge verwachtingen van goudbeleggers nog niet waar kunnen maken. Volgens McEwen gaat hier de komende jaren wel verandering in komen. Volgens hem gaat goud steeds aantrekkelijker worden voor beleggers. Goud levert namelijk geen stroom van inkomsten op, hierdoor is er historisch gezien een negatieve correlatie tussen de rente en goud. Op het moment dat centrale banken in grote hoeveelheden staatsobligaties opkopen en de onzekerheden over het huidige systeem toenemen, dan kan goud weer opnieuw opkomen als veilige haven. “Zodra de financiële markten zich opnieuw kalibreren kan goud veel aantrekkelijker worden”, aldus McEwen.

Heeft u interesse in het verkopen van goud? Bekijk dan deze pagina!

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goud

Goud testen

Goud, u bent er ongetwijfeld bekend mee. Fonkelende sieraden, stralend gouden tanden of een antieke lepel. Maar waar is dit mooie edelmetaal van gemaakt...
Goud

Gouden munten verzamelen

Contant geld, we zien het steeds minder. Veel ondernemingen kiezen er tegenwoordig voor om alleen nog pin aan te nemen. Maar laat uw munten...