Een gouden tsunami - OudGoud.nl
Oudgoud

Een gouden tsunami

Na een lange periode van goedkoop geld gaan beleggers goud weer gebruiken als veilige haven tegen geopolitiek en financieel risico voor hun beleggingen. Volgens topman Rob McEwen, van het mijnbouwbedrijf McEwen mining kan de goudprijs hierdoor binnen vijf jaar stijgen naar meer dan 5000 dollar per troy ounce. (Een troy ounce is een gewichtsmaat voor edelmetaal, 1 troy ounce staat gelijk aan ongeveer 32 gram.) McEwen meent dat er een ‘gouden tsunami van geld op gang zal komen’ wanneer beleggers goud weer gaan zien als relatief veilige beleg optie. Op dit moment is het edelmetaal goud in de ogen van velen al een veilige investering, maar geeft de meerderheid de voorkeur aan staatsobligaties. De eerder genoemde ‘gouden tsunami’ zal plaatsvinden, wanneer het geld dat nu in staatsobligaties zit, geïnvesteerd wordt in goud. 

Langdurig lage rente

Volgens McEwen heeft de langdurig lage rente bubbels veroorzaakt in aandelen, vastgoed en zelfs in kunst. Door het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank, is de goudprijs gestegen. Toch heeft de goudprijs de hoge verwachtingen van goudbeleggers nog niet waar kunnen maken. Volgens McEwen gaat hier de komende jaren wel verandering in komen. Volgens hem gaat goud steeds aantrekkelijker worden voor beleggers. Goud levert namelijk geen stroom van inkomsten op, hierdoor is er historisch gezien een negatieve correlatie tussen de rente en goud. Op het moment dat centrale banken in grote hoeveelheden staatsobligaties opkopen en de onzekerheden over het huidige systeem toenemen, dan kan goud weer opnieuw opkomen als veilige haven. “Zodra de financiële markten zich opnieuw kalibreren kan goud veel aantrekkelijker worden”, aldus McEwen.

Heeft u interesse in het verkopen van goud? Bekijk dan deze pagina!

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gouden sieraden
Goud

Hoe ontstaat goud?

Hoe ontstaat goud? Het is een belangrijk edelmetaal dat al sinds het ontstaan van de aarde aanwezig is. Maar hoe ontstaat goud precies? En...
Goud
Goud

Kan goud verkleuren?

Goud is een edelmetaal dat al eeuwenlang bewonderd wordt om zijn schoonheid en waarde, en is een favoriet materiaal voor vintage sieraden. Maar de...