14 karaat goud, wat is dat? - OudGoud.nl

14 karaat goud, wat is dat?

14 karaat goud, wat betekent dat eigenlijk? De zuiverheid van het goud wordt uitgedrukt in karaat. Des te zuiverder het goud, des te hoger het karaatgehalte. Het hoogste karaatgehalte dat er is, is 24 karaat. Zuiverder dan 24 karaat bestaat niet, dit betekent dat de zuiverheid van het goud 99.99% is. Bij 14 karaat goud betekent het dat 58.50 procent van het voorwerp puur goud is. Het overige percentage deel bestaat meestal uit koper, nikkel en zilver. In Nederland zijn de meeste gouden voorwerpen die verkocht worden 14 karaat, meer dan 80% van alle verkochte gouden voorwerpen in Nederland is 14 karaat. Goud met dit karaatgehalte heeft een luxe uitstraling en is tegelijkertijd sterk genoeg om te gebruiken voor sieraden.

OudGoud.nl neemt uw 14 karaat goud in

Bij OudGoud.nl staat er elke (werk)dag een werknemer voor u klaar om uw meegenomen goud te taxeren en te wegen. Hiernaast neemt OudGoud.nl ook alle gouden voorwerpen met andere karaat gehaltes van u over. De goudkoersen veranderen elke dag en onze prijs dus ook. OudGoud.nl weet vaak een paar euro per gram goud meer te geven dan andere goudinkopers. Het is dan ook zeker de moeite waard om uw goud bij OudGoud.nl in te leveren.

Heeft u interesse in het verkopen van goud? Bekijk dan één van de volgende pagina’s:

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goud

Goud testen

Goud, u bent er ongetwijfeld bekend mee. Fonkelende sieraden, stralend gouden tanden of een antieke lepel. Maar waar is dit mooie edelmetaal van gemaakt...
Goud

Gouden munten verzamelen

Contant geld, we zien het steeds minder. Veel ondernemingen kiezen er tegenwoordig voor om alleen nog pin aan te nemen. Maar laat uw munten...