14 karaat goud, wat is dat? - OudGoud.nl
14 karaat goud

14 karaat goud, wat is dat?

14 karaat goud, wat betekent dat eigenlijk? De zuiverheid van het goud wordt uitgedrukt in karaat. Des te zuiverder het goud, des te hoger het karaatgehalte. Het hoogste karaatgehalte dat er is, is 24 karaat. Zuiverder dan 24 karaat bestaat niet, dit betekent dat de zuiverheid van het goud 99.99% is. Bij 14 karaat goud betekent het dat 58.50 procent van het voorwerp puur goud is. Het overige percentage deel bestaat meestal uit koper, nikkel en zilver. In Nederland zijn de meeste gouden voorwerpen die verkocht worden 14 karaat goud, meer dan 80% van alle verkochte gouden voorwerpen in Nederland is 14 karaat. Goud met dit karaatgehalte heeft een luxe uitstraling en is tegelijkertijd sterk genoeg om te gebruiken voor sieraden.

OudGoud.nl neemt uw goud in

Bij OudGoud.nl staat er elke (werk)dag een werknemer voor u klaar om uw meegenomen goud te taxeren en te wegen. Hiernaast neemt OudGoud.nl ook alle gouden voorwerpen met andere karaat gehaltes van u over. De goudkoersen veranderen elke dag en onze prijs dus ook. OudGoud.nl weet vaak een paar euro per gram goud meer te geven dan andere goudinkopers. Het is dan ook zeker de moeite waard om uw goud bij OudGoud.nl in te leveren.

Heeft u interesse in het verkopen van goud? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie!

Neem contact op

Meer weten over dit onderwerp?

Gouden armband

Bel of mail ons

Bel ons

We staan u graag te woord op onze locaties

Monnickendam
Bel 0299 653 023
Amsterdam
Bel 020 730 0988
Katwijk aan Zee
Bel 071 889 5722

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende gratis taxatie aanvragen, laat hier uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.