Coronacrisis? Niet voor uw goud!

coronacrisis goud

Coronacrisis? Niet voor uw goud!

Tijdens de coronacrisis is de waarde van goud flink gestegen. Wat is uw goud nu waard? Het antwoord op deze vraag wisselt nogal, want u bent afhankelijk van de goudkoers. Voor een duidelijk antwoord moeten we eerst terug naar de basis. Hoe wordt de waarde van goud bepaald?  

Vorig jaar Augustus stond de goudprijs historisch hoog, mede door de coronacrisis. De waarde van goud stijgt in tijden van crisis bijna altijd, of het nou de Coronacrisis is of een handelsoorlog. Goud wordt gezien als veilige belegging in onzekere tijden en kent geen rente, zowel positief als negatief. Waardoor mensen toch makkelijker instappen. 
Het principe van de waarde van goud is net als met veel andere producten; hoe hoger de vraag, hoe hoger de prijs zal zijn. Het meeste goud in de wereld is al gevonden, dus het aanbod zal niet ineens meer worden.  

Nu komen we aan bij de tweede vraag; Wat is uw goud nu waard? Sinds de coronacrisis vorig jaar maart in begonnen, is de goudprijs flink gestegen. Voor de actuele goudprijs kunt u terecht bij oudgoud.nl. In onze goudtabel ziet u de directe prijs die u krijgt voor uw goud. Zonder enige extra kosten. Wij hanteren de goudkoers van het moment. Dit klinkt alsof er maar één goudkoers is, maar dit is niet zo. Er zijn wereldwijd verschillende goudkoersen, die door genormeerde bedrijven worden getoond. Deze bedrijven hanteren de Amerikaansecoronacrisis goud gewichtseenheid troy ounce, een troy ounce is 31,103 gram. Oudgoud.nl gebruikt de Kitco koers, deze koers past zich elk moment van de dag aan. Op oudgoud.nl wordt hij elke 5 minuten aangepast. Op 26 Mei 2021 kwam de prijs weer boven de 1900 Dollar per troy ounce uit. Dit betekent voor u dat u meer dan 26 Euro krijgt per gram goud. Momenteel is de prijs weer iets lager, maar voor 0,50 Eurocent minder, kunt u uw goud niet in de kast laten liggen. 

Door de hoge goudprijs, is dit een zeer gunstig moment om u oude goud te verkopen. Bij oudgoud.nl krijgt u altijd de hoogste prijs. Voor een vrijblijvende taxatie, kunt u altijd langskomen in onze winkel in Monnickendam