Uw oude goud is in de beste handen bij Sako Juweliers - OudGoud.nl

Uw oude goud is in de beste handen bij Sako Juweliers

Jaren geleden heeft voormalig eigenaar van Sako Juweliers en oprichter van Oudgoud.nl Tom Oosterloo, de domeinnaam Oudgoud.nl vastgelegd, niet wetende dat hij hiermee de toon zette voor de regionale goudhandel. Haast had Tom Oosterloo niet. Lange tijd leidde Oudgoud.nl een slapend bestaan. Wie de site bezocht, werd verwelkomd door een enkele pagina met de noodzakelijke informatie en het verzoek om contact op te nemen met de winkel Sako Juweliers. Dat veranderde toen zoon Julian Oosterloo bij de familieonderneming werd betrokken die zich in eerste instantie ging bemoeien met het internet gedeelte van Sako. “We hebben oudgoud.nl toen een enorme make-over gegeven,” vertelt Julian die inmiddels de zaak van zijn ouders heeft overgenomen,“en daar heeft het publiek ontzettend goed op gereageerd.

Sako Juweliers

Een grote stap voor OudGoud.nl

Nog steeds vormt inkopen en verwerken van oud goud een belangrijk deel van onze werkzaamheden. Dat heeft een aantal oorzaken, waarvan het feit dat wij de hoogste prijs bieden voor oud goud bepaald niet de minste is. We waren in deze branche de eerste die openlijk inkoopprijzen op de site hadden staan zodat mensen een idee krijgen van de waarde van hun sieraden. Tegenwoordig hebben we een koersmeter die elke vijf minuten de actuele koers van goud op de wereldmarkt weergeeft. Om het voor de mensen inzichtelijker te maken, hebben we de goudprijs teruggerekend naar karaat waarde en ook dat laten we zien. Wij hanteren de geldende dagkoers van de dag van inname. Naast deze hoge koers berekenen wij geen smeltkosten en geen aftrek voor ongekeurde artikelen. In de praktijk komt het erop neer dat Sako Juweliers 3 tot 10 euro per gram meer betaalt dan de meeste andere opkopers.

Persoonlijke aandacht

Inkopen van oud goud, en voor de particulier het verkopen van sieraden die al dan niet lange tijd in de familie zijn geweest, is geen onpersoonlijke business zo van ‘geeft u maar hier, even wegen, zoveel gram daar krijgt u dan dit bedrag voor. Goedemiddag.’ Nee, we gaan er samen voor zitten, de sieraden worden zeer zorgvuldig getaxeerd, de waarde ervan wordt besproken en als de klant het ermee eens is en nog steeds wil verkopen, dan  betalen we contant uit of schrijven we het over naar uw bankrekening. Het is een werkwijze die past bij ons bedrijf. We hebben altijd veel aandacht voor de mensen die bij ons binnenkomen en iets willen op het gebied van sieraden.”

Ook zilver, diamant en horloges

Het goud dat bij Sako Juweliers wordt aangeboden, kent een hele reeks verschillende achtergronden. “We doen taxaties en inkoop in het kader van de afwikkeling van erfenissen, dikwijls op verzoek van een notaris, we kopen in van particulieren die uitgekeken zijn op het sieraad of die het in bezit hebben gekregen maar er helemaal niets mee hebben. Naast sieraden kan het ook gaan om munten, tandengoud en toebehoren. Behalve goud kopen wij ook zilver, diamant en luxe horloges in. Een extra zakcentje is ten alle tijden gewenst, daarom besluiten veel mensen een deel van het goud dat ze in huis hebben te verkopen. Dit is vooral gunstig wanneer de goudkoers hoog is!

Goud is een veilige investering

Dit hebben we meegemaakt op het dieptepunt van de wereldwijd economische crisis. Goud wordt, en ik denk dat dat terecht is, gezien als de meest veilige investering. Dus in slechte tijden is op de wereldmarkt de vraag naar goud hoog en dat betekent dat de koers flink stijgt. Bij ons in de winkel liep het storm en stond er dagelijks tussen 9 uur ’s morgen en sluitingstijd een rij. Allemaal mensen die inzagen dat, als ze toch van hun oude goud af wilden, dit het moment was om te verkopen.”

“Wat we ook doen, is met de mensen samen de aankoop van een nieuw sieraad financieren met de waarde van het oude goud of een deel daarvan dat men bij zich heeft. Soms zitten er gouden sieraden bij waarvan ik direct zie dat het gewoon zonde zou zijn om ze te versmelten,” aldus Julian Oosterloo. 

Bent u geïnteresseerd om goud te verkopen aan Sako Juweliers? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie!