Monnickendam

Grote Kerk Monnickendam

Grote Kerk

Aan de rand van de stad Monnickendam in de Gemeente Waterland rijst
de Grote of Sint Nicolaaskerk als een baken op in het waterlandse polderlandschap.
Hoewel veel oude kerken meestal de spil vormen van een kern,
is de Grote Kerk van Monnickendam aan de rand van het centrum gebouwd.

Waterlandsmuseum De Speeltoren

Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deze zaal toont u de ontstaansgeschiedenis van een klassiek Hollands landschap. Beelden van Waterland en hoe dit in de loop der jaren veranderd is. Een fascinerende reis door de tijd van 2000 jaar maakt u bewust van het ontstaan en de pracht van het Waterlandse landschap

Edam

Fort Edam

Fort Edam

Het Fort bij Edam is een fort van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt ten noorden van de Edammersluis in de Polder Zeevang bij Edam. Met de geschiedenis die tot de wereldoorlogen terug reikt, is Het Fort bij Edam erg interessant om te bezoeken.

Edammer Kaasmarkt

Kaasmarkt Edam

De traditie leeft voort in de kaasmarkten van nu. Met de oude rituelen die hier tentoongesteld worden, is de Edammer Kaasmarkt een begrip in Edam en omgeving. De Edammer Kaasmarkt zet een oude traditie voort die het zeker de moeite waard is om te bezoeken!

 

Marken

Marker Museum

Marker Museum

Marken heeft binnen de geschiedenis van Nederland een geheel eigen plek. Het Marker Museum wil die eigenheid op een aantrekkelijke manier toegankelijk maken voor een breed publiek. 

Paard van Marken

Paard van Marken

Het Paard van Marken is de vuurtoren van Marken. Sinds 1710 schijnt het licht van deze vuurtoren en na diverse verbouwingen en aanpassingen in de loop der jaren is de toren een markant monument geworden. In 2002 heeft er een grote renovatie plaatsgevonden. In 2015 is Het Paard van Marken opnieuw gerenoveerd. Kijkend naar de geschiedenis is ook Het Paard van Marken het zeker de moeite waard om te bezoeken.